Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

odchudzająca_się

zaczęłam walkę z kg od wczoraj. Kto dołączy??

Polecane posty

witaj. ja sie dolacze. zaczelam 3 dni temu, ale jakos nie moge sie tu nigdzie wpasowac. na innych topikach dziewczyny juz zzyte. wiec dolaczam do Ciebie. napisz cos o sobie:-)

Witaj ! Bardzo się ciesze że nie będdę ssama; ) JA startuje z wagi okolo 70 kg niestety:( i mam bardzo podobny cel do twojego 55 kg;) mam 19 lat;) i duża motywacje mam nadzieje ze damy rade.Planuje jesc co 3 godziny 5 posilkow dzienie;) ostatni 2 godz conajmniej przed snem;) nie licze kalorii tylko robie posilki na oko ;) zamierzam biegac jezdzic na rowerku stacjonarnym i skakac na skakance. Mam 5 miesiecy na zrzucenie 15kg;) znalazlam fajne przepisy na dietetyczne obiadki rewelacja. a ty co jadasz ? i jak wyglada twoja dietka ?

Gość Fausti
Gdzie te przepisy? Schudłabym ok. 5 kg.

Oooo coraz więcej nas ;) super ;) ja mam je w pliku wiec wkleje je tutaj ;) trzymajcie;) dziś robiłam kurczaka w sosie musztardowym i ziemniaczki pieczone z piekarnika z pomidorami i jogurtem pychotka ;d Faszerowana cukinia 1 średniej wielkości cukinia pół piersi z kurczaka (bardzo dużą pierś miałam - jeśli mała - to jedna cała) 1/4 czerwonej (dużej) cebuli 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki przecieru pomidorowego Cukinię przekroić na pół, wydrążyć środek. Do wydrążonego środka cukinii dodajemy przemielone (lub pocięte na drobne kawałki) mięso z piersi, posiekaną drobno cebulkę, przecisnięty czosnek i przecier pomidorowy. Wszystko dobrze wymieszać. Nałożyć farsz. Cukinię zawinąć w folię aluminiową. 30 minut w piekarniku - 200 stopni. Rozpakować z folii i jeszcze wsadzić do piekarnika na 5-10 minut na opcję grill lub górny grzejnik. Obiad Składniki: 0,5 kg filetu z kurczaka, 3 pomidory, 1 sos sałatkowy, 1 mała kapusta pekińska, 1 marchewka, 1 kukurydza w puszce, 1 ogórek, do smaku pieprz PRZYGOTOWANIE: Filet myjemy, gotujemy w osolonej wodzie, z podanych warzyw robimy surówkę (kroimy kapustę, trzemy marchewkę na grubej tarce, odsączamy kukurydzę z puszki, kroimy ogórek) wymieszaną z sosem sałatkowym, na talerz kładziemy filet, pomidory i surówkę. Obiad 1 filet rybny 1 łyżka świeżo posiekanych ziół -np. pietruszki, oregano, tymianku, koperku, 1 mały zmiażdżony ząbek czosnku, 1 -2 łyżki oliwy, sok z 1/2 cytryny, sól, świeżo mielony biały pieprz, Robimy w foli w piekarniku. Obiad 1 pierś z kurczaka 3 łyżeczki musztardy sarepskiej sporo świeżego koperku Pierś kroimy w kostkę, podsmażamy chwilę na patelni spryskanej oliwą. Podlewamy musztardą rozdrobnioną w wodzie, ja dodałam ok 4-5 dużych łyżek wody na 3 łyżeczki musztardy, dobrze wymieszałam - podlałam. Zostawiamy na małym ogniu do odparowania wody, co jakiś czas mieszając. Na chwilę przed końcem dodajemy drobno posiekany koperek. Kurczak cytrynowo-czosnkowo-ziołowy z mizerią i pieczonymi ziemniakami KURCZAK Marynata: 1/2 cytryny (sok + otarta skórka) 4 ząbki czosnku (przecisnięte) 1 łyżeczka ziół do drobiu (mieszanka z Kamisa u mnie) 1 łyżeczka tymianku 5 łyżek oliwy z oliwek sól morska, pieprz Wszystko wymieszać. I natrzeć marynatą kurczaka. Ja jeszcze dodatkowo pod skórę wsadziłam 4 ząbki czosnku (prócz tych z marynaty - przekrojone na ćwiartki, po 2 ząbki na 1 udko). Owinąć udka w folię aluminiową, jeśli zostanie marynata zalać nią kurczaka. Wstawić na noc do lodówki. ZIEMNIAKI: Ziemniaki obieramy, kroimy w cząstki/ćwiartki (w zależności od wielkości ziemniaka). Układamy obok kurczaka na blasze, posypujemy solą morską, koperkiem suszonym, pieprzem ziołowym i curry. MIZERIA: 2 duże ogórki mały jogurt naturalny sól, pieprz 1 łyżeczka koperku suszonego (a jeszcze lepiej świeży) Ogórek kroję w cienkie plasterki, doprawiam solą i pieprzem. Odstawiam na jakieś 30-40 minut, a jak puści woda, to odlewam. Wtedy wlewam jogurt, sprawdzam czy jest dobrze doprawione, jak coś to jeszcze dodaję przypraw, posypuje koperkiem i to wszystko. Blachę z kurczakiem i ziemniakami wsadzamy do piekarnika, na temperaturę ok 200 stopni. Ja po jakimś czasie łyżką przesuwam ziemniaki, by nie przywarły za bardzo, a kurczka nakłuwam nożem, by puścił trochę soki. Czas pieczenia - ok 1 godziny. Gyros obiadowy w wersji light Obiad lekki, pożywny i smaczny. Rozłożyła mnie choroba, czuję się jakby czołg po mnie przejechał. Od rana wmuszałam w siebie jakiekolwiek jedzenie, aż wkońcu wrócił po trochu apetyt. I mam lekki obiadek. 1 pierś z kurczaka 1/4 duże kapusty pekińskiej pół czerwonej cebuli 1 pomidora koperek świeży przyprawa gyros Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżki musztardy sarepskiej koperku. Pierś przesmażamy na patelni bez tłuszczu z przyprawą gyros. W międzyczasie kapustę drobno kroimy, układamy na talerzu. Ją polewamy sosem z w/w składników. W piórka kroimy cebulę czerwoną, a w kostkę paprykę, wszystko układamy na sosie. Na to przestudzony kurczak, posypujemy wszystko koperkiem Sałatka do pracy z tuńczykiem puszka tuńczyka w sosie własnym - kawałki puszka groszku zielonego pół papryki czerwonej 6 dużych ogórków kiszonych makaron graham ok pół paczki Tuńczyka i groszek oddcedzić, paprykę i ogórki w kostkę pokroić, a makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ostudzić, dodać do sałatki i tyle... żadnych przypraw nie trzeba, żadnego sosu. Lekka sałatka z fetą Sałata lodowa ok 1/4 główki połowę opakowania sera feta w suszonych pomidorach pół dużej czerwonej papryki pomidorki daktylowe 2 plasterki szynki luksusowej z indyka wszystko podlać oliwą z fety z suszonymi pomidorami Pastelowa sałatka z kurczakiem 1 pierś z kurczaka pół papryki żółtej pół dużego zielonego ogórka 1/3 kapusty lodowej szczypiorek, przyprawa gyros, pieprz świeżo mielony Sos: 1/2 jogurtu naturalnego małego, czosnek Kurczaka pokroić w kostkę, przesmażyć z odrobiną oliwy z oliwek z dodatkiem przyprawy gyros. W międzyczasie pokroić drobno kapustę, paprykę żółtą. Ogórka w plasterki. Kurczaka zostawić do ostygnięcia, zmieszać razem z warzywami. Wszystko zalać sosem zrobionym z jogurtu naturalnego i przyprawy tzatziki. A najlepiej zamiast przyprawy po prostu samemu zrobić taki sosik, ale ja akurat nie miałam czosnku. Na talerzu sałatkę posypać świeżo zmielonym pieprzem oraz świeżym szczypiorkiem. SOS TZATZIKI 1 duży ogórek 2 łyżki jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku trochę świeżego koperku sól, pieprz Sałatka z pory ok 20dag szynki z indyka biała i jasnozielona część pora puszka kukurydzy 6 dużych ogórków korniszonych Sos do sałatki: 5 dużych łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżka keczupu pikantnego 1 łyżka musztardy sarepskiej Szynkę i ogórki kroimy w kostkę, a pora sparzamy i kroimy w piórka. Tortellini odcedzamy, studzimy i mieszamy z sałatką. Polewamy i mieszamy wszystko z sosem. Sałatka z kurczaka Składniki: 1 duże ugotowane piersi kurczaka, 2 duże ogórki konserwowe, 2 posiekane jajka na twardo, 1 posiekana cebula, 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu, jogurt naturalny, 3 łyżki świeżego szczypiorku, posiekanego, Sałatka z makreli Składniki: 1 duża makrela wędzona, szczypiorek, pomidor, ogórek surowy lub kiszony.

dzieki:) zaraz poczytam ja zaczynam jutro bo dzis sie objadalm juz za duzo eh, zycie :)

Gość kasia160G
Ja mam do zrzucenia ponad 8kg. Obecna waga 58,1 ( wczoraj 58,3) -160cm wzrostu. Też jestem od wczoraj na mż, postaram się trochę ćwiczyć i ograniczyć do minimum słodycze ( moja zmora). Bardzo chciałabym pozbyć się mojego balastu do maja. Cierpię jednak na zaburzenia kompulsywne, więc utrzymanie racjonalnej diety to w moim wypadku nie lada wyczyn. Wiem, ze warto.

serene63 - skąd ja to znam ;) u mnei zawsze diety zaczynały się albo od poniedziałku albo mówiłam, że dziś sie najem wszyskiego a jutro zaczne.;) ale najeść na zapas się nie można a póżniej moja dietka trawała pare dni i lipa. Ale co prawda kiedyś udało mi się zrzucic pare kilogramów ale wróciłam do starych nawyków żywioeniowych i kilogramy powróciły z nadmiarem, więc to nie robota. Długo się przygotowywałam można powiedzieć że psychicznie do dietki ;) i mam nadzieję że wspólnymi siłami dojdziemy do naszego celu;)

serene63 - skąd ja to znam ;) u mnei zawsze diety zaczynały się albo od poniedziałku albo mówiłam, że dziś sie najem wszyskiego a jutro zaczne.;) ale najeść na zapas się nie można a póżniej moja dietka trawała pare dni i lipa. Ale co prawda kiedyś udało mi się zrzucic pare kilogramów ale wróciłam do starych nawyków żywioeniowych i kilogramy powróciły z nadmiarem, więc to nie robota. Długo się przygotowywałam można powiedzieć że psychicznie do dietki ;) i mam nadzieję że wspólnymi siłami dojdziemy do naszego celu;)

ja dzis zjadalm same pierdoly, szkoda pisac, ale od jutra chce zaczac naa nowo zdrowo sie odzywiac 3 posilki plud 2 przekaski

no ja tak samo jak ty 3 posilki i 2 przekąski;) wlasnie zrobilam sok z marchwi i jabłek pycha ;d lece pojezdzic na rowerku stacjonarnym a pozniej taki soczek wipije po cwiczeniach ;)p wiec do uslyszenia;p

wcieracie jakies balsamy? bo ja musze jutro zakupic wspomagacie sie jakimis tabletkami na odchudzanie? bo ja nie

Gość kasia160G
Ja mam balsam sorayai ten fioletowy - ujędrniający. Jednak znacznie lepszy jest dave zielony -kupie go kiedy soraya mi się skończy. Nie biorę żadnych wspomagaczy na razie. Ale w połowie marca mam zamiar zacząć troszkę biegać 3 razy w tygodniu i kupię lkarnitynę.

chciałabym do swiat stracic te kg;) ja stosuje ten evelin zcerwony rozgrzewajacy , ale tera mam pzrerwe i musze jakis zakupic ,

Gość kasia160G
Ja stosowałam już cała masę kremów/balsamów. Czerwony evelin także. Nie znosiłam tako uczucia palącego gorąca. Jeśli mogę coś polecić na podstawie własnych doświadczeń to na gładką skórę najlepiej robić sobie raz w tygodniu pilling z kawy do tego 2 razy dziennie balsam, uważam że najlepiej sprawdzają się te z dave, świetny jest też loreal dla skóry suchej -jednak jest dość drogi.

Gość Kasienka_Kasienka
Czy można się dołączyć? :) Staruję z wagi 63-64kg, mój cel to 55kg... Mam 4 miesiące żeby cokolwiek było widać, w 5 miesiącu musi być super! Ja od dziś zaczęłam dietę mż + 0 slodyczy. Węglowodany tylko do 12 i też w niewielkiej ilości (oczywiście nie ziemniaki czy makaron). Po miesiącu zacznę ćwiczyć. Co Wam od razu polecę jako doskonały składnik diety który pomógł mi kiedyś schudnąć 5kg (oczywiście nie tylko on). Otóż jeden posiłek zastąpiłam białkiem dla sportowców tzn odżywką białkową, można ją kupić na siłowniach lub zwyczajnie na allegro. Z reguły maja niedobre smaki ale ja znalazłam ciasteczkowo- karmelowy :D był pyszny i zastępował mi słodycze a nie tuczył! Cena: ok 30zł, strarcza na miesiąc spokojnie.

ja tez stosowalam rozne nawet te drogie z apteki ,elancyl np ale wcale jakis specjalny nie byl, to ja tez sprobuje z fusow z kawy

Hej dziewczyny;) jak tam kolejny dzień walki z kg ? u mnie dobrze miałam dziś wiele pokus chipsy paluszki babka w czekoladzie:( ale nic nie ruszylam ! i jestem dumna. A jak u Was ? ;d kasia160G - mówisz że ten balsam z dav e zielony jest bardzo dobry? a konkretnie na co on? jaka jest jego pełna nazwa i ile kosztuje ;)

Gość myszula_21
Witajcie ja jestem w trochę w innej sytuacji, 1,5 raku temu urodziłam syna zostało dużo kilogramów a teraz znów się roztyłam. Mam 21 lat wazę koło 90 kilo,i mam 170 cm. Ciężko mi jest odmówić sobie czegoś dobrego... mój mąż jest szczupły i lubi dobrze sobie zjeść i to zawsze w wieczornych godzinach kiedy ja już nie powinnam jeść, ale kiedy on je to ja tez zawsze coś tam zjem z nim. Dla tego dołączam do was.... jeśli można i zaczynam od jutra:)

witaj :) ja tez zaczynam dziiaj od nowa :) ja chyba poprubuje ryzu przez pare dni . jakie wazrywa owoc, jogurt , zobacze jak mi pojdzie , dziewczyny ladnie chudna na tej ryzowej i tam nie przekracza ie 1000 kcal wiec mi to pai :)

wysłałam a nie dokonzcylam posta ;; tylko z tym ryzem to nie caly dzien ale tak ze 3 razy dziennie