Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudonimm

a propos emerytury w wieku 67 lat...

Polecane posty

Gość pseudonimm

a co będzie z osobami,ktore w wieku 60 lat nie beda juz w stanie pracowac ze wzgledow zdrowotnych?co one mialyby dostac?czy bedzie mozliwosc przejscia na wczesniejsza emeryture dla nich?

Gość DHomma
Jest tez takie cos jak renta

Gość dziaddek
najlepiej wg rzadu wykonczyc takiego delikwenta zaoszczedzi sie w ten sposob pieniadze

Gość ........yyyyyyyy............oo
Pójdą na rente jesli zdrowie nie pozwala pracowac :)

coś tam gadaja o jakiś zabezpieczeniach , emeryturach omostowych , ale ja mam wrżenie ,ze to wszystko jest tylko po to ,zeby ludzimo jak najkrócej płacić te i tak glodowe emertury . a lbo ,zeby ludzie na renty przechodizli a renta jak wiadomo jest niższa od emerytury i zawsze to " państwo zaoszczędzi " .

coś tam gadaja o jakiś zabezpieczeniach , emeryturach pomostowych , ale ja mam wrżenie ,ze to wszystko jest tylko po to ,zeby ludzimo jak najkrócej płacić te i tak glodowe emertury . a lbo ,zeby ludzie na renty przechodizli a renta jak wiadomo jest niższa od emerytury i zawsze to " państwo zaoszczędzi " .

Gość pseudonimm
renta jest duzo nizsza?ma staly wmiar czy jakos zalezny od dochodow?

pójdą na rentę albo nie zależy na co zapadną , czy będzie się to kwalifikować na rentę bo swego czasu moja mam zachorowała , bolał ją kręgosłup , do pracy nie mogła już chodzić a renty nie dali:(

pójdą na rentę albo nie zależy na co zapadną , czy będzie się to kwalifikować na rentę bo swego czasu moja mam zachorowała , bolał ją kręgosłup , do pracy nie mogła już chodzić a renty nie dali:(

Gość renty to nawt jak masz
glowe pod pacha i bez rak jestes nie dostaniesz , ludzie po rozleglych zawalach dostaja leki i won do pracy o rente ciezko

Gość pseudonimm
toz to jakis zart... nie wierze,ze zmuszaja do pracy ludzi niezdolnych do niej wiec renta ma jakis staly wymiar np smieszne 500zl?

Gość mam podobnie..
renta to grosze, wiec i tak trzeba by dorabiac czekając do emerytury

no mama musiała poczekać 3 lata do wcześniejszej emerytury i to jeszcze był ostatni rok kiedy mogła bo później zdaje się też podwyższyli do któregoś wieku. Żyli tylko za kasę ojca.

Gość pseudonimm
a jak ktos nie ma juz rodziny to co,na bruk?opieki spolecznej nie ma w tym kraju?