Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nova46

Błąd lekarski - potrzebna pomoc!

Polecane posty

Gość Nova46

Mam uzasadnione podejrzenie, że wynik badania onkologicznego (guzek piersi) nie jest prawidłowy - a konkretnie doszło do zamiany wyników z inną pacjentką. Na podstawie tego wyniku przeprowadzono amputację piersi i poddano mnie leczeniu chemioterapią, a następnie radioterapią. Przy jednej z wizyt lekarz sam wyraził wątpliwość czy nie doszło do pomyłki - badanie guzka wskazało na bardzo groźny nowotwór, tymczasem badanie amputowanej piersi i wszystkich węzłów chłonnych nie wykazało żadnych zmian rakowych. Było też wiele innych niejasności wynikających z samych badań. Wypożyczyłam z laboratorium próbki rzekomo mojej tkanki (szkiełka i bloczki parafinowe). Mam pytanie w związku z powyższym: Gdzie i w jaki sposób mogę sprawdzić czy te preparaty są moje, a nie innej pacjentki? Zaznaczam, że w kilku laboratoriach odmówiono mi przeprowadzenia takich badań (genetycznych) na mój koszt gdyż wykonują tam tylko badania na obecność komórek rakowych a nie DNA. Bardzo proszę o pomoc, gdyż obecnie jestem dalej leczona pod kątem obecności raka, mając świadomość, że najprawdopodobniej doszło do zamiany preparatów.

Gość lenka_31
Wybierz się do jakiegoś prawnika.

Gość no tak moze być
Znam przypadek, gdy kobiecie usunięto dwie piersi z powodu raka, którego jak sie okazało nie było.W pracowniach histopatologicznych bywaja pomyłki,w niektórych bardzo duzo.Masakra!

Gość Nova46
Chcę zaznaczyć, że nie chodzi mi o odszkodowanie czy atak na lekarzy, ale o dotarcie do prawdy w celu ratowania zdrowia. Dlatego jeszcze nie odwiedziłam prawnika lecz szukam jakiegoś laboratorium bądź instytutu, który na mój koszt zbada preparaty. Czy ktoś wie, czy z bloczków parafinowych bądź szkiełek można ustalić grupę krwi? (ja mam dość rzadką grupę).

Gość f;asffffffffffds
idx do prawnika, coś ci doradzi

Gość LAM
Po zebraniu dokumentacji medycznej, trzeba znaleźć fachowca, który napisze rzetelną opinię sądowo-lekarską, którą będzie można przedłożyć w sądzie na potwierdzenie działania nieprawidłowego (zaistnienie błędu) i jego skutki. Bez tego nic się nie ruszy do przodu. Poszkodowany sam powinien udowodnić (!) zaistnienie błędu, wtedy prokurator i sąd mają jasność sytuacji. Kiedy widzą, że fachowiec widzi błąd, to muszą działać. Polecam specjalistę medycyny sądowej, który ma odpowiednie wykształcenie właśnie w sporządzaniu takich opinii. Każdy adwokat powinien wiedzieć, kim jest taki lekarz i co można od niego uzyskać. Większość pracuje w Zakładach Medycyny Sądowej i tam wydaje opinie dla sądów i prokuratur na zlecenie tych instytucji. Można znaleźć jednak takiego, który pomaga również prywatnym osobom i kancelariom: www.legeartismedica.pl

Gość gość
Acha,a nie boisz sie lekarza???

Gość gość
A czego ma się bać? Może bez powodu została zoperowana.

Gość gość
No pewnie ze bez powodu,ale nie ona pierwsza i nie ostatnia,ale przeciesz podpisała i chciała

Gość gość
Jeszcze gorzej pewnie ma ta druga pacjentka, której rak mógł być leczony, a się rozrósł, bo nic z nim nie robiła. Chyba, że w drugim wyniku też coś było. Pomylić się mógł nawet nie lekarz, a osoby z laboratorium. Skoro lekarz sam sugeruje, że może doszło do pomyłki to pewnie uważa, że on ma czyste sumienie, albo go to ruszyło. Dlaczego zaraz zakładacie, że lekarz chce czyjejś szkody?

Gość gość
Ale to nie ze swiadomie,ale podswiadomie działa na szkode,bo niszczy organizm truciznami