Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie...//

kto w pierwszej kolejności dziedziczy długi... brat osoby zmarłej czy była żona

Polecane posty

Gość pytanie...//

z synem?

Gość pytanie...//
a jak syn jest niepelnosprawny i nie ma zadnego zarobku, tylko rente, to tez dziedziczy?

Gość reghrehth
była żona nie dziedziczy wcale. w pierwszej kolejności dziedziczy syn. spadek jednak można odrzucić

Gość reghrehth
niezaleznie od jego sytuacji nie musi dziedziczyć jesli odrzuci spadek. sytuacja spadkobiercy nie ma nic do kolejności czy faktu dziedziczenia.

Zawsze dzieci powiem ci tak moja ciotka zmarła rok temu ,miała kupę długów ,ale też miała jakiś kawałek ziemi ,coś tam jeszcze miała,oczywiście dużo mniej było warte niż te wszystkie długi moja kuzynka na zrzekła się wszystkiego co by mogła po matce swojej odziedziczyć w związku z tym nie przejęła jej długów w bankach i zadłużeniu czynszowym również na kupę pieniędzy ,mieszkanie nie jest własnościowe więc kuzynka tam mieszka bo gdyby było własnościowe to lipa .

Sytuacja materialna osoby dziedziczącej nie ma nic do rzeczy

Gość sympatyczna pomarańczka.....
dziedziczy tylko syn. ja kupiłam mieszkanie od takiego syna. ponieważ mu sie to opłacało to sprzedał mieszkanie spłacił długi i jeszcze mu trochę zostało ale gdyby długi przerosły wartość mieszkania lub stanowiły jego równowartość to mógł się zrzec spadku a co za tym idzie nie przejąłby również długów.