Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnhui

Wiecie ze w Gdansku byla kiedys skocznia narciarska

Polecane posty

Gość nnhui

Wybudowano ja w roku 1932 w Oliwie, najdalszy skok wyniosl 49 m. Skakali na niej nawet Norwegowie. Obecnie popada w ruine.

Gość bulwers
bo kiedys nie bylo tyle zlodziejstwa co tera w okresie miedzywojennym jeden czlowiek wybudowal port w gdyni!w 2 lata! Byly baseny i nne inwestycje a teraz jest bida!

Gość nnhui
Gdansk przed II wojna swiatowa byl wolnym miastem ale wiekszosc mieszkancow stanowili niemcy. Gdansk dobrze sie rozwijał powstawały casyna, hotele. Duzo zakladow powstalo m in zaklady dr Outkera. Teraz to jest masakra we Wrzeszczu i Oliwie jest bardzo duzo szarych odrapanych kamienic. Jedynie bloki wypiekszyli i wybudowali duzo hipermarketow.

Gość nnhui
Gdansk przed II wojna swiatowa byl wolnym miastem ale wiekszosc mieszkancow stanowili niemcy. Gdansk dobrze sie rozwijał powstawały casyna, hotele. Duzo zakladow powstalo m in zaklady dr Outkera. Teraz to jest masakra we Wrzeszczu i Oliwie jest bardzo duzo szarych odrapanych kamienic. Jedynie bloki wypiekszyli i wybudowali duzo hipermarketow.

a gdzie ta skocznia jest bo jak piszesz że popada w ruinę czyli jeszcze coś z niej zostało . Co do Oliwy kiedyś oglądałam stare fotografie Starej Oliwy naprawdę piękne budynki były po których teraz nie ma śladu, Pracuje we Wrzeszczu na Jaśkowej Dolinie jak ktoś zna te ulice to wie że są tam uliczki ze starymi domami ,czasami przechadzam się tymi uliczkami uwielbiam ten klimat .Dużo kamienic we Wrzeszczu jest odnowiona np ostatnio szłam ul Aldony ,coś pięknego tak odnowione i bardzo czysto aż byłam w szoku bo tyle lat jeździłam tam do babci wówczas byłom szaro i ponuro.

Gość ja pacze ja pacze
i cucham ciem i cucham.. :)