Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gonadotropinka

beta hcg

Polecane posty

Gość gonadotropinka

mam do was pytanie... podczas oczekiwania na ciaze lub nawet podczas niej kazda kobieta wykonuje badanie wykrywajace obecnosc beta hcg we krwia czyli na obecnosc gonadotropiny kosmowkowej. nurtuje mnie jednak fakt jej obecnosci

Gość lulabee
???

Gość ale o so chosi ?
.

Gość a konkretniej
zapytasz?

Gość gonadotropinka
mam do was pytanie... podczas oczekiwania na ciaze lub nawet podczas niej kazda kobieta wykonuje badanie wykrywajace obecnosc beta hcg we krwi czyli na obecnosc gonadotropiny kosmowkowej która jest wytwarzana tylko wylącznie przez zarodek poczatkowo a poźniej przez łozysko. nurtuje mnie jednak fakt jej obecnosci nawet jesli wynik wynosi

Gość ale o so chosi ?
zabrakło ci liter na klawiaturze ?

Gość gonadotropinka
przepraszam, ucina mi posty nie wiem jakim cudem :( mam do was pytanie... podczas oczekiwania na ciaze lub nawet podczas niej kazda kobieta wykonuje badanie wykrywajace obecnosc beta hcg we krwi czyli na obecnosc gonadotropiny kosmowkowej która jest wytwarzana tylko wylącznie przez zarodek poczatkowo a poźniej przez łozysko. nurtuje mnie jednak fakt jej obecnosci nawet jesli wynik wynosi 0,1 to czemu nie 0?

Usuń znak mniejsze lub większe od , bo kafe go blokuje i reszta znika.

Gość gonadotropinka
0 oznacza całkowity brak ale 0,1 sladowe ilosci wiec dlaczego ? ! :(

Gość a konkretniej
bo 0,1 jest większe niz 0? Nadal nie wiem o co kaman. BTW wcale nie każda kobieta w ciąży robi betę, ja robiłam kiedy musiałam potwierdzić, że zarodek się nie rozwiajał :(

Gość gonadotropinka
no tak 0 jest przeciez mniejsze od 1/10 .chodzi mi o to jakim cudem jest 0,1 ? skad to sie bierze ??

Gość c vnfdjvbfjx
jezu dziewczyny, ona sie pyta dlaczego wogóle ma 0,1

Gość gonadotropinka
dokładnie o to mi chodzi :)) dziekuje za przetlumaczenie mnie :)

Gość c vnfdjvbfjx
ja Ci nie pomoge bo nie wiem:)

Gość gonadotropinka
no tak wiem... zmiany nowotworowe ... jestem po dokladnym przebadaniu takze pod wzgledem zaburzen hormonalnych i nic nie wykryto ... dlatego nurtuje mnie ten wynik...

Każda kobieta ma w sobie śladowe ilości wszystkich hormonów. Dlatego wynik nie wychodzi zero. To nie znaczy, że się ma zaburzenia hormonalne, raka etc

Gość masszzkara
chodzi o to że masz 0,1 a powinnaś mieć 0 czy o co, bo trochę nie czaję. W każdym razie takim podwyższonym hcg nie ma sie co martwić, Podwyższone hcg które świadczy o jakichś problemach zdrowotnych to takie które może być wykryte przez test ciążowy, czyli powyżej 20 mlU/ml i to cały czas przez kilka cykli. Wygogluj sobie fora na temat testu beta hcg i zobaczysz że dziewczyny mają różne wyniki ciążonegatyne, czyli od 0 do 5 i rzadko która a nawet powiem że nie spotkałam się żeby któraś miała równe zero przy braku ciąży. Czasami może też wyjść taki wynik który wykryje test pozytywnie a tez nie będzie oznaczał żadnej choroby, może to być mikroporonienie z przyczyn naturalnych, wtedy jak się starasz o dziecko to trzeba sprawdzić czy to się nie powtarza co miesiąc. Ale zaznaczam że to tylko w przypadku większego stężenia niz te 10 - 20 mlU/ml a nie poniżej 5 mlU/ml