Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamasynka87

skaza białkowa a alergia na gluten

Polecane posty

Gość mamasynka87

Witam mamy małych skazowców :) mój 8 miesięczny synek od 5 miesięcy ma stwierdzoną skazę białkową, już dwa razy byliśmy u alergologa, na pierwszej wizycie lekarz zlecił badanie ige, wynik w normie, ale na górnej granicy. Na kolejnej wizycie miesiąc później synek mimo że jest całkiem zdrowy, nawet nie miał katarku pierwszy raz od 3 miesięcy, lekarz zalecił ketotifen 2x 2,5ml przez 3 miesiące!!! czy któraś z Was podawała ten lek waszym dzieciom? wcześniej mój synek przyjmował ketotifen jak był chory i od niego był bardzo ospały, jak wasze dzieci reagowały na ten lek? i drugie pytanie: w jaki sposób i w jakim wieku wprowadzałyście gluten? ja zaczęłam dodawać ok 3g kaszki manny do mleczka na śniadanko ponad tydzień temu i zauważam jakby czerwone plamki na policzkach u dziecka, nie wiem czy to od tego czy może muszę szukać przyczyny gdzieś indziej, dwa dni męczyły go też zaparcia. a od ok 2 tygodni podaję mu tran cytrynowy, chociaż pani w aptece mówiła że nie powinien mieć objawów alergii od tego, bo to jest jedynie aromat cytrynowy...

Gość pies na medal
Witaj,mysle ze powinnas jeszcze poobserwowac dziecko.Wszystko jest mozliwe tym bardziej jesli ma problem z kupa.Sprobuj na pare dni odstawic manne i wszystko co gluten zawiera,zobaczysz czy jest roznica i potem znowu wprowadz ,bedziesz widziala jak zareaguje czy objawy powroca.

Gość mamama27
mój też ma skaze ale nie byliśmy nigdy u alergologa.. do skończonego roku pił nutramigen - objawów skazy nie miał - teraz pije bebiko ha - a co do glutenu to dawałam w 6 m-cu życia pół łyżeczki od herbaty kaszki manny z bobovity do słoiczka z deserkiem - po 1,5 m-ca dałam pełny posiłek z glutenem tranu nie podawałam na zaparcia polecam słoiczek z suszonymi sliwkami gerbera i kaszkę nestle zdrowy brzuszek ze śliwką ale ona ma gluten..

Gość cifek
Witam. Jeżeli nadal Państwo potrzebują rad oraz pomocy ja chętnie pomogę. Powiem jak jeść, co jeść.Proszę napisać na e-mail.: natabroz@gmail.com a napewno pomogę.