Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ktoś:)

Jak namalować obraz abstrakcyjny pt Dobro i zło ??

Polecane posty

Gość taak to widze
dobro na czarno a zło w kolorach tęczy

Drogi Chamie własnego życia nie masz ? wez sie czymś zajmij , mi to jest potrzebne to sie pytam . po to jest ta strona nie ?

Gość buhaahaa xd
dobro : kolory tęczy zło : szary, czarny. PROSTE.

Gość taak to widze
buhhah - przeciez to ma być abstrakcja!!! wiec nie zamieniaj mojej rady

no ja wiem , tylko moja pani od plastyki kazała dodac kształty i tak dalej a ja nie bardzo mam pomysł

Gość taak to widze
zło kontury szatana algo ognia a dobro krzyż np. ale barwy takie jak pisałam czyli szatan kolorowo a dobro czarne wysil sie troche a wszystko chcesz na tacy!!

Gość po jednej stronie ty
czyli zło, po drugiej ktoś dobry, pomiędzy jakieś rozmazanie. Aha, nie, bo miała być abstrakcja.

Gość buhaahaa xd
to może.... O.! zło : błyskawice ciemnie chmury.? diabła narysuj ;d dobro : tęcza, słońce. Trochę wyobraźni, albo google. ;)

dzięki :) mysle nad tym ale mam nadzieje ze ktos wymysli coś super :)

Gość buhaahaa xd
znaczy się na odwrót soory. ;) zło : tecza itd dobro błyskawice itd ;)

Gość po jednej stronie ty
jak namalujesz, zrób zdjęcie i wklej. Jestem bardzo ciekawa twojej twórczości :D

Gość gnisiia
ja mam taki obraz u mojej mamy: jest jedno wielkie drzewo, po jednej stronie jest właśnie dobro i są jasne kolory, po drugiej zło. Po prawej na łódce płynie śmierć. W konarach tego drzewa ukryte są ludzkie twarze, po jednej złe a po drugiej uśmiechnięte. To jest obraz trójwymiary.

Gość fdbfdbgbg
taak to widze nie wiesz co to abstrakcja?? :-O ty mylisz pojęcia, tu nie chodzi o przedstawienie w odwrotności do realiów, a w technice abstrakcyjnej czyli przedstawianie przez środki wyrazu nie sięgające do naśladowania natury, do kształtów.

Gość fdbfdbgbg
kolory mają być takie jak normalnie się kojarzą zło - ciemne, czerń, dobro - jasne, kolory tęczy. Bo jakoś to trzeba przedstawić, inaczej nie będzie to miało sensu. musisz nawiązać do tego że to jest dobro a to zło, u ciebie tym wspomnianym środkiem wyrazu będzie kolor i on ma WYRAŻAĆ to czego przez sięgnięcie do abstrakcji nie wyrazisz wprost, a nie ma zaprzeczać temu i być odwrotnością. nie słuchaj idiotów za przeproszeniem

Gość gnisiia
czyli żeby przez kształty i plamy cos pokazać?

dziekuje , pani mowiła tez o kształtach . aby wplesc ostre i łagodne . Ale nie bardzo wiem jak to zrobic masz pomysł ?

Gość gnisiia
z wikipedii: Abstrakcja (łac. abstractio - oderwanie) w sztukach plastycznych: taka realizacja dzieła, w której jest ono pozbawione wszelkich cech ilustracyjności, a artysta nie stara się naśladować natury. Autorzy stosują różne środki wyrazu, dzięki którym "coś przedstawiają". Sztuka abstrakcyjna jest nazywana sztuką niefiguratywną. Jest to sztuka bardzo różnorodna, w której występują odrębne nurty, czasem związane z jednym tylko artystą. Treść dzieła abstrakcyjnego Problemy, jakimi zajmują się artyści, zawsze dotyczą treści i formy. Forma stosowana w sztuce abstrakcyjnej może być bardzo różnorodna, jak tego dowodzą dotychczasowe dzieje sztuki. Tym, co wyróżnia sztukę abstrakcyjną od nieabstrakcyjnej, jest brak rozpoznawalnych przedmiotów. W swojej istocie sztuka abstrakcyjna jest najbliższa muzyce: w obu tych dyscyplinach sztuki ilustracja jakiegoś tematu jest budowana nie wprost, a poprzez odwołanie do swoistych środków wyrazu, takich jak rytm, barwa, kontrast, walor, różne wielkości i wiele innych. Dokładnie te same problemy formalne stoją przed artystami zajmującymi się sztuką tzw. "przedstawiającą", czy figuratywną, są one jednak w pewnym sensie ukryte przed odbiorcą, któremu warstwa ilustracyjna może wydawać się ważniejsza. Odpowiedź na to, co przedstawia abstrakcja, jest równie trudna, jak na każde pytanie o sens dzieła: w warstwie wizualnej przedstawia to, co widać jako linie, plamy i punkty, które można opisać, zmierzyć i sfotografować a w warstwie znaczeniowej może mieścić się wszystko. Zarówno emocje, jak i koncepcje filozoficzne, zabawa formą i rozwiązywanie własnych problemów autora, o których nie chce (nie może lub nie potrafi) mówić wprost.

ooo mam pomysł przez pomalowanie kartki moge pozostawic bardzo ostre ślady pedzla

Gość fdbfdbgbg
21:18 [zgłoś do usunięcia] ktoś:) dziekuje , pani mowiła tez o kształtach . aby wplesc ostre i łagodne . Ale nie bardzo wiem jak to zrobic masz pomysł ? chodziło mi o to, że nie mają być to bezpośrednio wyrażone przedmioty przez kształt np. miłośc przez serce itp. ja bym jako zło namalowała jakieś łamane linie, coś na kształt piorunów, albo wiesz kompletnego poplątania, pomazania a jako dobro.... jakieś łagodne, może coś jak pofałdowana pięciolinia? to tylko pomysł