Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jużniedługomamma

gdy dziecko w brzuchu bardzo mało się rusza :(

Polecane posty

Gość jużniedługomamma

witam jestem w 35tc, wszystko przebiega książkowo, żadnych problemów, wszystkie badania dobre problem jednak w tym że moje dziecko w brzuchu praktycznie wcale się nie rusza :( spędza mi to sen z powiek, przeczytałam już chyba wszystko co możliwe w necie do lekarza biegam co tydzień- ciągle słyszę wszystko w porządku, serduszko ładnie pracuje, spokojne dziecko... to już opinia 3 lekarza... a ja nadal umieram ze strachu że to niesamowicie dziwne żeby nie odczuwać praktycznie ruchów- dziennie naliczę może z 10 jakiś puknięć, ale gdybym nie wiedziała że jestem w ciąży pomyślałabym że to cos w jelitach mi się przelewa. wiem że już nic nie zmienię, że jeśli coś jest nie tak to już i tak wpływu na to nie mam, mimo to jestem przerażona, bo to chyba nie jest normalne. mam sporą nadwagę i łożysko na przedniej ścianie, ale to chyba jeszcze nie powód by ledwo czuć dziecko które przecież jest już sporych rozmiarów :( czy są tu dziewczyny które borykały się z podobnym problemem?

miałam tak w obydwu ciążach - w pierwszej dziecko było nieco aktywniejsze, w drugiej miałam przodujące łożysko i bardzo rzadko czułam ruchy, a kopniaków to własciwie nigdy, raz przez dwie doby była cisza i żadne słodycze nie pomogły;) dzieci są zdrowe, nie flegmatyczne, ale też nie szatany - takie średnie, więc się nie martw na zapas - masz grzeczne dzieci, bo nie robią z Ciebie worka treningowego to się ciesz:)

Gość lolka67
Poszukaj gdzies na necie ile powinnas razy na godzine poczuc dziecko....nie tylko kopniecia . a z dziecmi to jest roznie jedne sa zwawsze inne mniej tak jak w zyciu. jesi przez caly dzien nie poc zujesz dziecka to powod do zmiartwien .....a tak nie masz sie raczej czym martwic

Gość a konkretniej
jeżeli lekarze mówią, że jest ok to się nie nakręcaj. to czy i jak odczuwasz ruchy zależy od położenia dziecka i łożyska, od ilości wód i wielu innych czynników. słuchaj lekarzy i się nie stresuj bo to dziecku szkodzi. czasem dziecko uspokaja się...przed porodem :)

Przyjaciółka też tak miała, a teraz jej synek ma 5 lat i jest mega aktywny. Mówiła że jak poczuła ruch raz na dzień to było szaleństwo. Myślę że nie masz się czym martwić. Z tego co piszesz jesteś pod stałą kontrolą lekarzy więc nie ma się co denerwować!

Przecież napisała, że była już u 3 lekarzy, więc po co ma iść do 4, skoro tamci uważali że jest ok? Nie przejmuj się, skoro badał Cię jeden lekarz i nikt nie zauważył nic niepokojącego, to najwidoczniej taki charakterek Twojego dziecka i wszystko będzie w porządku :)

Gość moniśki88
Myślę, że nie powinnaś się przejmować, tym bardziej że lekarze mówią ze wszystko w porządku, łożysko na przedniej ścianie swoje robi i nie czuć tak ruchów, może dziecko spokojne, w dodatku 35 tydz to dzidzia nie mam już tak dużo miejsca w brzuszku do fikania:) Urodziłam 5 miesięcy temu i w ciąży każdą głupotą się przejmowałam i to był błąd bo dzidzia zdrowa

przede wszystkim dopochwowo kobiet w ciąży sie nie bada. do autorki- moja coreczka tez byla spokojna w brzuszku.ale jak nózką machała to mogłam ją złapać za tą nózkę od zewnątrz;) cudowne uczucie... takze nie przejmuj się bo wiele tak ma i jest wszystko ok a poza tym i tak juz nic nie zmienisz.co by nie było-nie martw się tylko się ciesz:) pozdrawiam.

Gość jużniedługomamma
bardzo dziękuję za wszystkie wypowiedzi u lekarza jestem raz w tygodniu właśnie z tego powodu na każdej wizycie mam usg, co dwa tyg. badanie na fotelu kilka razy byłam też na ktg prywatnie nie ma nawet do czego się przyczepić... wiem że co ma być to będzie, ale mimo wszystko bardzo się martwię i nic na to nie poradzę... jak czytam o tych kopach po żebrach, jak dziewczyny z bólu się skręcają to jeszcze bardziej się nakręcam. mimo wszystko dzięki za odzew, bo dużo mi daje to że nie jestem jakims mega wyjątkiem.

Gość magda963
ja tez tak mam i juz szukam po wszystkich stronach internetowych ... moje malenstwo bardzo malo co kopie i na dodatek delikatnie tez sie martwie .. jestem w 28 tygodniu ciazy ..

Gość kolorowa kartka papieru
Moje dziecko gdy bylo w brzuchu tez bardzo malo sie ruszalo.Bywaly dni,ze praktycznie wcale sie nie ruszal,tez mnie to niepokoilo,ale wyniki byly w porzadku.No i gdy maluch sie wreszcie urodzil okazal sie wielkim spiochem.Poprostu taki typ,teraz ma 3,5 roku i jest do tej pory bardzo grzecznym dzieckiem.

Gość skarbli
coz to za twor jak grzeczne dziecko? Jakie dziecko mozna tak okreslac? Bo wg mnie wcale nie ma grzecznych dzieci.

Gość gość
ja miałam to samo dziecko bardzo mało sie ruszało czasmai przez cay dzien mogłam go nie czuc lekarz mowił ze wszystko dobrze zeby sie nie martwic , teraz synek ma pół roku i jest najspokojniejszym maluchem jakiego znam , płakał moze 5 razy w zyciu , sma zasypia mało marudzi nawet o jedzenie sie czasem nie upomina , zawsze usmiechniety , ja nawet nie wiem co to znaczy lulac dziecko do snu , głowa do gory i nie martw sie bedziesz miec spokojnego maluszka :)

Gość gość
Ja tez mam ten problem jestem w 20 tygodniu u lekarza bylo wszystko ok wyniki dobre serduszko jak dzwon bije dibre ulozenie ale nie moge odczuc ruchow dostaje warjacji

Gość gość
Będąc w ciąży do samego rozwiązania nie poczułam ruchów Syna. Dziecko urodziło się zdrowe:)

Gość gość
U mnie w pierwszej ciazy bylo tak samo, czasami probowalam zaczepiac dziecko zeby dalo znac ze jest ok. Syn zdrowy i teraz mega aktywny

Gość gość
Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie, dlaczego rzadko czujesz ruchy dziecka - Twoja spora nadwaga jest tego powodem, za dużo masz tkanki tłuszczowej - wyczuwasz tylko mocne ruchy, a słabych nie, a to nie znaczy, że ich nie ma.

Gość Kk 27w

Ja kupiłam sobie urzadzenie do słuchania serduszka dziecka i zawsze jak jest mniej ruchome to przykładam i bardzo mnie uspokaja 😀😀 około 100 zł kosztuje dopler polecam