Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uj yyujuu

Czy moge podać espumisan mojej 30-dniowej córce?

Polecane posty

Gość uj yyujuu

Mała ma okropne wzdęcia, płacze w niebogłosy przy purtaniu. Nie mam możliwości skontaktowania sie z lekarzem. Na ulotce napisano ze jest dla dzieci powyżej 1 miesiąca, a ona teoretycznie go nie ma. I ile kropel na pierwszy raz?

Gość ubranko
tak,jest po 28 dobie

tez dawlam jak corcia miala 2 tyg..bo miala wzdecia,,,5 kropli rano, 5 wieczorem.. to nieduza dawka ale skutecznaa... choc bardziej polecalabym krople BIOGAIA... drogie sa bo ok 50 zl za 10ml ale meeeeeeeeega dobre,,,espumisan sie nie umywa :P

Gość mamama27
pewnie że daj - a na przyszłość polecam bobotic - też jest od 28 dnia życia ale sama dawałam wcześniej - a kropli tyle ile pisze na opakowaniu - ja dawałam nawet więcej

Gość efqagh
ja mojemu synkowi podawalam kroplelki na wzdecia jak skonczyl 3 tygodnie bo strasznie sie meczyl. i nic mu sie nie stalo. jezeli chcesz miec pewnosc ze mozesz podac kropelki to kup bobotic. je mozna podawac po 28 dniu zycia.

Gość ubranko
ilosc kropli wg ulotki postaraj sie nosic dziecko na jego brzuszku-latwiej sie odgazuje jesli karmisz piersia poszukaj w swojej diecie przyczyny kolki.jesli karmisz sztucznie nic nie poimoze...niestety kolki trzeba przezyc...wspomagaj sie kropelkami, porada lekarza,bo mozze mleko trzeba zmienic ...powodzenia

Gość ubranko
my skonczylismy na sabsimpleksie dawanym wg ulotki...ale juz za nami..teraz czekamy na zabki

mama27 - ja dawalam i to i to :) espumisan 5 kropli rano biogaia 5 kropli w poludnie espumisan 5 kropli wieczorem :D wzdecia przeszly szyyyybko w niecale 5 dni :P a teraz córa kuuuupke robi,ze heeeej :D

kladz na brzuszku,,masuj,,,ciepla pieluszka moze ? u nas to pomagalo,,, no i espumisan i biogaia jak pisalam wyzej ,,,5 dni i cud :D mała kupe wali ze hej :D

Gość chyba zwariuje z niewyspania
Bambusikk- klade na brzuszku, masuje, ogrzewam suszarka, rumianek, koperek, woda- achhh, co ja nie probowalam juz :( fakt, ze jest stosunkowo lepiej niz po urodzeniu i w pierwszych miesiacach ale co jakis czas to powraca. Problemu z kupka jako takiego nie ma w sumie- jest co dzien, tylko wlasnie te baki jakos ciezko "wychodza" ;) Wszyscy mi mowia, ze jak zaczne rozszerzac diete, to powinno sie poprawic i ja glupia dalam dzis malej lyzeczke marchewki i mysle, ze stad ten dzisiejszy bol brzuszka :( Mala za 6 dni skonczy 4 miwsiace ale chyba za bardzo sie pospieszylam :( wiem, wiem, moja wina ale chcialam dobrze :(

Gość chyba zwariuje z niewyspania
dziekuje bambusikk :)

prosze :P wiem jak to jest jak maluda sie meczy z gazami :P to uklad jeszcz nierozwiniety dobrze :P zycze wytrwalosci :P

Gość izusia.87
spokojnie możesz podać ale lepsze były by sab simplex nam espumisan nie pomagał czasami nie dawaj herbaty z kopru bo to może pogorszyć sprawe.

Gość w11.
autorko,a dlaczego nie masz możliwości konsultacji z lekarzem???

moze dlatego ze jest weekend a autorka nie chodzi prywatnie... w weekend przychodnie sa nieczynne