Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zyrafka102

problem z karmieniem

Polecane posty

Czy to możliwe że czteromiesięcznemu dziecku przestało wystarczać moje mleko? Wcześniej karmiłam go w nocy średnio co 3 godziny, teraz przez tydzień wstaje co pół lub co godzinkę na jedzenie, ssie aktywnie tyle czasu co kiedyś czyli jakieś 5 minut. Wczoraj zrobiłam test i podałam mu mleko modyfikowane i po nim spał jak wcześniej czyli budził się co 3 godziny. Mleka mam wystarczającą ilość, z karmieniem nigdy nie miałam problemu. Czy to możliwe że moje mleko jest dla niego za "chude"? Czy powinnam zrezygnować z karmienia piersią w nocy? Za dnia nie ma takich problemów, je ładnie co 3 czasem co 2 godzinki. Proszę pomóżcie ;)

Gość utdegjn
moze zacznij dokarmiac maluszka. ja tak robilam i bylo ok. zawsze najpierw karmilam piersia a jak maly skonczyl ssac to dawalm mu butelke. wypijal wtedy tyle ile mu brakowalo ,,do szczescia,, i spal. w nocy przesypial nawet po 7 godzin bez przerwy.

Mi właśnie pokarmu nie brakuje i to mnie dziwi, ale dzisiaj właśnie tak zrobiłam, nakarmiłam piersią i podałam butlę, zasnął o 20 i śpi słodko, zobaczę jak długo ;) Mogą być te karmienia co 3 godzinki ale nie co pół czy godzinę... Zazdroszczę tych siedmiu ;)

Gość utdegjn
ja tez mialam pokarm ale byl chyba malo wartosciowy dlatego maluch nie mogl sie najesc.

właśnie chyba u mnie to samo. Zastanawia mnie dlaczego w dzień mu wystarcza a nocy już nie? :(

do tej pory najadał się bez problemu, a nie ukrywam że to dla mnie i dla niego męczące wstawać w nocy po 12 razy nawet...

Gość b.e.a.t.a
nie byl malo wartosciowy tylko lekkostrawny. Niemowlaki to male zarloki, instynkt im kaze zawsze napychac sie do oporu, a ze mleko matki szybciej sie trawi, wiecej go mozna wypic.

Gość utdegjn
no ciekawe czemu w dzien mu wystarcza. ale wiem ze mleko matki sie zmienia po pewnym czasie a te ktore leci na poczatku jest malo wartosciowe a napisalas ze mauszek je tylko 5 minut wiec moze gdyby dluzej possal to by sie najadl dobrze.?

Gość shisholandia
może być tak, że ma już 4 miesiące i wszystko go wokoło interesuje i jedzenie zeszła na drugi plan w ciągu dnia a w nocy nadrabia niedobory:)

Właśnie b.e.a.t.a, źle to ujęłam ;) Na dłuższą metę takie wstawanie wielokrotne w nocy nie jest dobre, dziecko powinno zwiększać a nie zmniejszać czas snu nocnego, za niedługo chyba dojdzie do tego że w fotelu z małym przy cycu bym musiała spać :P

Gość b.e.a.t.a
> zyrafka102 to moze dawaj mieszanke na noc, raz dziennie o stalej porze, ty sobie odsapniesz a maly moze chwile dluzej pospi. Ja tak robilam z corka, ale ona szybko zaczela przesypiac noce (6-7 godzin spala od 3 m-ca), tyle ze miala taki paskudny zwyczaj, ze wieczorem musiala sie napchac do oporu, zeby wystarczylo na cala noc. W zwiazku z tym wieczorne karmienie trwalo od 17tej do 22giej non-stop. Juz nie wyrabialam, dlatego zaczelam podawac butle raz dziennie.

Tylko on od początku je tak szybciutko, pięć minut ssie że aż się krztusi potem puszcza brodawkę. Oczywiście próbowałam przystawiać go ponownie ale on już więcej nie chce. Za dnia od wczoraj zwiększyłam ilość karmień żeby właśnie najdł się do pełna i zobaczę.. Z butli wypija w jakieś 3 minuty 130ml mleka