Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izajkjdkkj

!! pralka sie wylaczyla i pisze odkrec kran i wyczysc filtr nie wiem

Polecane posty

Gość izajkjdkkj

co robic :(((( matka mnie zabije !!!!!

Gość izajkjdkkj
pomocy

Gość derek$$
masz odkrecic kran i wyczyscic filtr. nie dziekuj za podpowiedz ;)

Gość izajkjdkkj
nie wiem jaki kran i jaki filtr :(

Gość izajkjdkkj
boje sie :(

Gość Spryciarz)))))))))))))))))))))
myślę że ZAKRĘCIĆ kran, czyli odciąć dopływ wody a następnie oczyścić filtr. Są dwa filtry na zasilaniu [czyli gdzieś tam gdzie woda wpływa do prali] na wyjściu [gdzieś na dole gdzie woda wypływa z brudami] najprawdopodobniej chodzi o ten drugi ale jak nie wiesz gdzie on jest, lub jesteś typową blondynką to lepiej się za to nie bierz tylko poczekaj na ojca lub dzwoń po serwis :)

Gość eekeljlek
kran odcinajacy doplyw wody do pralki. a filtr to takie okienko na dole pralki, otwierasz to i odkrecasz go. podstaw miske, bo poleci troche wody. tam sie zbieraja klaczki z ubran. i zaginione skarpetki:))

Gość izajkjdkkj
dziekuje :)

Gość andzela tabasko
wytrzyj mleko spod nosa lepiej :/ boze co na młodzież teraz rośnie!!!! w pralce jest filtr, czysci sie go. normalne. nie ma tu twojej winy. twoja mama sama tego nie zrobila, to padlo na ciebie. czekaj az wroci, pewnie sama to zrobi.

Gość izajkjdkkj
odkrecilam to okienko ale nic dalej nie moge zrobic nie wiem co musze zrobic to przed jej powrotem bo eoda stoi w pralce a ona woci pozno

Gość izajkjdkkj
musze te srubki odkrecic?

Gość przeczytaj instrukcję
przeczytaj instrukcję zazwyczaj tam jest opisane co i jak

Gość izajkjdkkj
nie wiem gdzie opna jest :(

Gość andzela tabasko
to w necie psozukaj sieroto. wpisz nazwe pralki-instrukcja obslugi i szukaj!!!!!! jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość gość
Główne przyczyny we wszystkich pralkach (świeci czerwona dioda - wyczyść filtr, lub nie przechodzi do cyklu wirowania) po kilku latach używania to niedrożny wąż odpływowy od pompy, zapchany filtr, jeżeli pompa wypompowuje wodę to należy sprawdzić kubek hydrostatyczny (najprawdopodobniej może być zamulony, widoczne zaciemnienie przez obudowę na poziomie ok. 2 cm od dna ) zbiorniczek na zdjęciu po lewej stronie z cienkim czarnym wężykiem. Odkręcamy dwa wkręty, uwalniamy wiązkę przewodów z zaczepów, wyciągamy czarną rurkę, kubek ciągniemy równomiernie z wyczuciem do siebie (czołowy wylot z uszczelką jest wciśnięty w obudowę bębna). Po wyjęciu jeżeli jest zamulony czyścimy, dobrze jest go jest zanurzyć na kilka godzin w płynie do usuwania kamienienia. Sprawdzamy również przekaźnik hydrostatyczny dmuchając w rurkę powinno być słyszalne kliknięcie. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2398114.html