Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedopilnowalam jej

Wylała na siebie wiadro wody z AJAXEM !

Polecane posty

Gość Niedopilnowalam jej

Wiele razy myślałam, że takie tematy są prowokacją, ale chyba nie są, bo i mnie takie coś się zdarzyło, choć nigdy bym nie przypuszczała. Córka ma ponad pół roku, od kilku dni dość zwinnie pełza po mieszkaniu, wszystko co uznałam za niebezpieczne pochowałam, zabezpieczyłam, nie pomyślałam jednak, że da rade otworzyć sobie drzwi do łazienki, które były uchylone, a tam wiadro z wodą do mycia podłóg. Po chwili słyszę jak coś sie przewrociło, no i płacz... lece, patrze, a mała w kałuży wody - głowa sucha, buzia sucha, ale w zasadzie to nie wiem czy nie liznęła tych "pomyji". Mialo to miejsce niecalą godzinę temu, teraz mała zachowuje sie normalnie, bawi się, nie marudzi, więc brzuszek chyba nie boli, a jakby sie łyknęła to pewnie by ją bolał. Powiedzcie, czy nawet po liznięciu wody z Ajaxem do podłóg może jej coś być, czy cos się może stać ? Ja wiem, nie jesteście lekarzami, ale może wasze dzieci też kiedyś probowały takich 'specyfików' ? Boże, co to będzie jak ona zacznie już konkretnie raczkować :D

Myślę, że nic jej nie będzie :) Jeśli nie możesz widzieć dziecka, jesteś zajęta to włóż je do łóżeczka, nic Jej tam nie grozi, a Ty możesz sprzątać w spokoju :)

Gość powtarzająca się gorączka
obserwuj małą, na szczęście do chwili obecnej nie miałam tak ale ja bym obserwowała małą przez pare godzin teraz, byle nic jej nie bolało, ajax to chyba troche żrąca substancja ale w sumie rozcieńczona z wodą więc może nie ma tak źle

Gość ponjopejdodo
drzwi do lazienki powinny byc ZAWSZE zamkniete!! dziecko nie siegnie narazie do klamki wiec samo sobie nie otworzy

Gość jshfajnfjsk
następna panikara. Chyba by musiało dziecko całe wiadro tego ajaxa wypić żeby mu coś było

Gość Niedopilnowalam jej
Drzwi z łazienki przeważnie mamy otwarte, tymbardziej w okresie zimowym, gdyż mamy tam ogrzewanie podłogowe i jest tam najcieplej, no i to cieplo idzie na całe mieszkanie. Wiem moje niedopilnowanie, Myślę, że mogą być nadal otwarte tylko musze bardzie uważać na to co gdzie kłade. Bede sie musiała tego teraz szybko nauczyć :) adsadsa - ona jest teraz taka ciekawa świata... łóżeczko odpata. Zamówilismy taki duży kojec drewniany, we wtorek ma go kurier przywieźć więc będzie trochę bezpieczniej :) Dzięki dziewczyny :) Teraz troszkę sama się z tego śmieje, choć bylam na początku przerażona, ale powiem wam jeszcze, że nigdy mi tak ladnie w łazience nie pachnialo :P

Gość Niedopilnowalam jej
Nie jestem panikarą. Poprostu jak każda młoda i niedoświadczona mama boję się o swoje dziecko. To że tak się stało to już jest dla mnie nauczka. Małe dziecko - mały organizm. Dorosly - duży organizm, więc chyba dorosłemu wystarczyło by całe wiadro, takiemu maluchowi raczej znacznie mniej.

Gość jak można pozwalać dziecku
poruszać się po całym mieszkaniu i go w tym czasie nie pilnować :O