Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość 112233

Proszę o pomoc w wybraniu tematu- LICENCJAT

Polecane posty

Gość Gość 112233

Witam, potrzebuję pomocy w wyborze tematu na pracę licencjacką. Chciałabym napisać coś o telewizji lub mediach ogólnie- typu " wpływ telewizji na społeczeństwo" "rola telewizji we współczesnym świecie" Czy takie tematy mogą być , czy są zbyt ogólne? Dodam ,że mam kierunek związany z mediami właśnie. Wiem ,że jest to temat prosty - wcześniej miałam wybrany dużo ambitniejszy - ale niestety dużo pracuję, mam sporo obowiązków i nie jestem w stanie poświęcić na to tyle czasu ile bym chciała. Proszę o wasze pomysły i spostrzeżenia.

Gość brzydkieeeeeeeeeeeee
takim tępym być i nawet nie umieć sobie samemu wymyślić tematu to co wy dzieci robicie na tych studiach gdzie wasi promotorzy? Ludzie z forum tez ma ja za ciebie napisać pracę?

Gość Gość 112233
Potrafię wybrać sobie temat, szukam po prostu pomysłów i inspiracji ,żeby był on jak najbardziej ciekawy i chcę poznać opinie innych ludzi na ten temat. Proste.

Gość na kafe pełno kretynów
którzy muszą dowartościować się Twoim kosztem, tu na pomoc chyba nie mozesz liczyć... za dużo gówna tu siedzi///

Gość lord stront+
Nie wiem jakie są kryteria, ale to chyba zbyt ogólne.

Gość tiririririri
przede wszystkim to sprawdź jak z literaturą na ten temat i na czym się zna twój promotor. jak chcesz o mediach to może coś typu "wzorce męskości/kobiecości/rodziny kształtowane przez współczesną reklamę/seriale/media" albo o tabu w polskich serialach i tym czemu się cenzuruje odcinki seriali zagranicznych.

Gość może wybierzesz temat
" Wpływ telewizji TVN na ogłupianie społeczeństwa" " Jak telewizja może wylansować nawet największego nieudacznika , na przykładzie premiera donlda tuska "

Gość tiririririri
i jeszcze kiedyś czytałam fajną książkę o archetypach i magii w polskiej telewizji i reklamie... Barański się chyba autor nazywał.

Gość Gość 112233
Właśnie bo wcześniej miałam temat " problemy i kontrowersje wokół kościoła w Polsce po 89 roku" ten temat podałam promotorowi i powiedział ,że to temat na doktorat nawet i ,że jest dobry. Ale ja pracuję czasem po 10 godzin dziennie, wracam do domu około 22 i nie mam czasu jednak podjąć takiego wyzwania, po przejrzeniu literatury stwierdziłam ,że będzie z tym za dużo roboty, dlatego chcę wybrać coś łatwego , co będzie mi się przyjemnie i lekko pisać. Myślicie ,że temat " rola telewizji we wspólczesnym świecie i jej wpływ na życie codziennie człowieka " będzie się nadawał? Bo jeszcze z tym nie byłam u promotora , a też nie chcę się wygłupić.

Gość Gość 112233
Tiririri - dzięki za tą pozycję - myślę,że ta książka będzie przydatna - a nawet jeśli nie to warto przeczytać bo wydaję się być ciekawa.

Gość z dystansem ;)
moim zdaniem temat zbyt ogólny ja bym go bardziej skonkretyzowała

Gość z dystansem ;)
a może wybrałabyć sobie jakiś konkretny rodzaj programów telewizyjnych i w miarę "konkretnego" widza tych programów nie byłoby Ci wtedy łatwiej?

Gość Gość 112233
tiriri podsunęła mi dobry pomysł , może "wzorce postawy człowieka kształtowane przez media we współczesnym świecie" ?

Gość lord stront+
tiririririri Dzięki za propozycje książki. Co prawda, ja żadnej pracy nie piszę, ale temat baaaaaaaaaardzo ciekawy!

Gość z dystansem ;)
a grupa badawcza to w jakim przedziale wiekowym ma być?

Gość tiririririri
nie ma za co ;) książka jest naprawdę interesująca i dobrze się ją czytało. Więc polecam ;)

Gość z dystansem ;)
"wzorce postawy człowieka kształtowane przez media we współczesnym świecie" ? niezłe musisz sobie teraz przemyśleć ten temat i zrobić plan/szkic pracy zozejrzeć się za bibliografią, materiałami i pogadać z profesorem

Gość Gość 112233
Właśnie chodzi o to ,że mam na temat mediów sporo książek w swojej prywatnej biblioteczce - dlatego właśnie chcę coś z tej tematyki i to mnie interesuję . Kupie jeszcze parę książek na ten temat, min. tą która zaproponowała tiriri i pójdę jutro do promotora, mam nadzieję ,że nie dostanę ochrzanu za to ,że tak późno się do tego zabieram , hah. A w ogóle nie wiecie kiedy się zalicza ten licencjat? do kiedy mniej więcej trzeba oddawać te prace?

Gość tiririririri
Termin ustala promotor na seminarium. u nas np. mamy czas do końca kwietnia, bo później pani profesor jedzie na badania terenowe. Inna grupa ma czas do końca semestru, jeszcze inni do maja. To jest ustalane na pierwszym seminarium. Myślę, że im szybciej tym lepiej, żeby mieć czas na ewentualne poprawki ;)

Gość z dystansem ;)
im wcześniej, tym lepiej radziłabym Ci zabrać się do tego sprawnie, jak tylko promotor zaakceptuje temat a może skontaktuj się z nim mailowo? będzie szybciej

Gość Gość 112233
Akurat jutro mam seminarium to już pójdę osobiście. Na szczęście wzięłam sobie pare dni wolnego w marcu więc ruszę z tym , najgorzej zacząć potem już z górki. Dzięki za wszystko. Pozdrowienia dla was.

Gość z dystansem ;)
przed rozmową z promotorem możesz sobie już wstępnie ułożyć plan pracy, tematy/ zagadnienia, które będziesz chciała omówić, zacząc zbierać materiały żeby widział, że pracujesz

Gość rozdział
witajcie, czy mogłybyście podać konkretnego autora/tytuł książki, o której wspomniała tiririririri?