Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwedcxsaz

moje 5 dniowe dziecko ma odparzoną pupę :(

Polecane posty

Gość qwedcxsaz

robi kupe wodnistą dwa razy w ciągu godziny ale nie jest jej tak dużo tylko troszkę czy to jest normalne ??? już nie wiem co robic próbowalam sudokremu zasypki a nawet mąki ziemnaczanej i nic :( czy jest jakis sposób na pozbycie się tego odparzenia i czy to jest normale że robi tyle kup??

Gość qwedcxsaz
pomoże ktoś?

Gość qwedcxsaz
:(

Gość izusia.87
cały czas smaruj sudocremem ale grubymi warstwami zejdzie nic sie nie martw i za każdym razem myj pupe.

Gość hmm*hmm
a karmisz piersia czy mm?

pomóż mu to bardzo bolesne dla takiego maluszka. Jak najczęściej wietrz pupę podłóż tylko tetrową pieluszkę. Nam pomógł dopiero bepanthen w maści ten tłusty. Zasypka mąka ziemniaczana są dobre w upały żeby dziecko nie miało odparzeń od potu

u mojej córeczki sudocrem powodował większe podrażnienie!!

Gość jsjdfakjhcfbs
i zmiana marki pieluszek...

Gość takakakjedna
z doswidczenia powiem, ze najszybciej zejdzie gdy bedziesz po prostu wietrzyc pupe. Poloz malucha na czym z golym tylkiem (tylko patrz zeby sie nie przeziebil), i rob tak jak najczesciej. Poza tym nie wiem czym myjesz pupe, ale najlepsza jest zwykla woda... Moja corka tez miala na poczatku (po szpitalu)odparzona pupe - a ja poglebialam te odparzenia myjac ja chusteczkami mokrymi. Jak zaczelam myc zwykla woda i takimi duzymi platkami, do tego wietrzenie i pupka juz nigdy nie byla odparzona. U syna od poczatku myje woda i jest ok.

Gość Bon Apetitxxxxx
Jak moglas do tego doprowadzic?moje polroczne dziecko nigdy nie mialo odparzonej pupy.

właśnie i elementarna zasada wg mnie- mycie pupy wodą. Mam córeczkę 8 m-cy może 3 razy użyłam chusteczek myję ją teraz pod prysznicem a wcześniej przegotowaną wodą wacikiem przemywałam krocze i okolice. Nigdy nie miała odparzenia.

Gość qwedcxsaz
karmie caly czas piersią i dziś caly dzien lezy z golą pupą zasypana maka ziemniaczaną .. Jezu tak bardzo mi jej szkoda :(

Gość dksahdjhjfher
To o nia dbaj! Dziecko ma dopiero piec dni i do czego juz ja doprowadzilas?

Gość qwedcxsaz
a i po kazdej kupie myje ją woda nie używam chusteczek nawilzajacych

Gość beznadziejna matka z ciebie
nic tylko lezec z wywalonym cycem, a dziecko 5 dni i tylek odparzony! ech

Gość tikal
bepanthen + wietrzenie + czas, w jeden dzien nie wygoi sie przeciez

Gość masc
purelan do kupienia w aptece. nie we wszystkich aptekach jest. dosyc droga ale skuteczna. mozesz tez wysuszyc tylek suszarka ale z daleka zeby jej nie poparzyc.

Gość ja myślę, że coś jest na
Dlaczego tak dołujecie dziewczynę?? Mój synek nigdy nie miał odparzeń, a córeczka przewijana tak samo dokładnie i często jak synek dostała odparzeń ni z tego ni z owego mając 3,5 miesiąca. Być może dlatego, że musiała wziąć antybiotyk, ale dostała i co?? i jestem beznadziejną matką?? NIE Myj pupę wodą przegotowaną, później kropla oilatum na waciku, znów woda na waciku, wytrzyj do sucha!!!! i nasmaruj clotrimazolem. Przejdzie szybciutko.

Gość kogelmogeltralala
ja to bym sie ta kupa raczej zainteresowala...tez to troche nienormalne...moze cos zjadlas? pupa sie wygoi nie przejmuj sie i nie sluchaj kretynek.moj syn tez nigdy nie mial odparzen a jak mial pol roku po zmianie pieluch dostal takich odparzen ze az skora mu pekala...maka ziemniaczana rzeczywiscie jest dobra bo wysusza. nie wierzylam w tradycyjne metody ale rzecztwiscie lepiej dziala niz sudocrem ktory rozmiekcza skore i jest jeszcze gorzej. wiec rob to co do tej pory, zasypuj maka i wietrz niedlugo przejdzie. ale uwazaj bardziej na diete

Gość hmm*hmm
ja tez karmilam piersia i czasami 10 na dzien robila,to normalne przy karmieniu piersia i przez to tez dzieci odparzaja pupe,mi lekarka polecila fiolet na patyczek do ucha iposmarowalam zeszlo szybko ale strasznie szczypalo mała wiec juzwiecej tegoinie stosowalam.Zapytaj lekarza na pewno cos ci poleci:)

Ja też bym stawiała na kupę-jeżeli jest wodnista,to być może coś co jesz uczula dziecko-i stąd również reakcja na pupie. Ja bym proponowała skontaktować się z pediatrą,bo przy karmieniu piersią dziecko może robić kupę po każdym karmieniu,ale kupa nie powinna być wodnista...

Gość alakatarynka
moja mała tez miała odparzenia a od sudocremu jeszcze wieksze. pani w aptece poleciła mi linomag spróbuj moze pomóc. albo zmień pieluchy. Mi w prezencie szwagier przywiózl kilka paczek norweskich pieluch i jak tylko założyłam małej zaraz miała odparzenia. więc może to też być wina pieluch.