Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawnik potrzebny pilnie

pomoc z dziedziny prawa

Polecane posty

Witam Kilka lat temu mój mąż wziął kredyt w banku.Wyraziłam zgodę ,bo budowaliśmy dom. Do niedawna nie mieliśmy problemów ze spłatą.Kilka miesięcy temu nasza sytuacja finansowa znacznie sie pogorszyła.Mąż stracił pracę .Mamy dwoje dzieci i zyjemy tylko z mojej pensji.Mam konto w innym banku niz brany był kredyt.Na moje konto wpływa tylko moje wynagrodzenie w kwocie 3000 zł.Bank kredytodawcy oddał nasza sprawe do windykacji.Takie maja regulacje że dług juz po kilku dniach zaległości przejmuje firma windykacyjna.Z bankiem staramy sie dojść do restrukturyzacji kredytu.Czy windykacja i komornik może zabrac moja pensje ? Kredyt jest na męża ,on nie ma konta w banku.J a widnieje tylko jako wspómałzonek w kredycie.prosze kogos kto sie zna na tym o odpowiedz.Czy jesli zrobie teraz rozdzielnośc majatkową to bedę miała spokój z windykacja ?

Gość niestety teraz juz za
pozno na rozdzielnosc :/ A kredyt byl podpisany przez Was oboje, wiec jak nie sciagna z meza to sciagna z Ciebie. Przykro mi :/

Gość fvgdfgds
Oczywiście, że mają prawo. Rodzdzielność majątkowa nie ma tu nic do rzeczy, jak braliście kredyt to jej nie mieliście. Idź do banku i pogadaj o zmniejszeniu raty.

Rozumiem.Tylko ze jest kwota wolna od zajęcia.I czy komornik może mi wejśc na pensję i jesli tak to jaka częśc moze mi zabrac?

Gość dlaczego wolna od zajecia
?

Juz wystąpilismy o zmniejszenie rat , ale to windykacja juz sie tym zajmuje i teraz czekamy na decyzje banku.Jest cos takiego jak kwota wolna od zajęcia .Tylko nie wiem jak to wyglada w praktyce.

Musi zostawić Ci tyle, żeby wystarczyło Wam na życie, czyli prawdopodobnie koło tysiąca będzie brał. Nie myślałaś nad kredytem konsolidacyjnym?

Dziękuję za odpowiedzi.:) W poniedziałek mam iść po decyzję do banku w sprawie restrukturyzacji kredytu.Potem będę myslec co dalej. Jeszcze raz dziekuję i zycze miłego dnia.

Gość simian raticus
SPOKOJNA GŁOWA! ŻYJECIE I ROBOTA SIĘ ZNAJDZIE! DAJ BOŻE JESZCZE LEPIEJ PŁATNA TO SPŁACICIE MIGIEM I JESZCZE NA BALANGI ZOSTANIE, A DZIECIACZKI PODBIJĄ OXFORD, YALE CZY TAM CAMBRIDGE! ZA PIENIĄŻKI KUPISZ KSIĄŻKI, ALBO ŁOM, KTÓRYM ROZWALISZ DOM! ZDOLNI JESTEŚCIE TO SE PORADZICIE! JA KASY NIE MAM TO WAM NIE DAM! POWIEDZCIE W BANKU, ŻE SPŁACICIE JAK BĘDZIECIE MIELI!

simian :))