Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona junona

Umowa zlecenie a złożenie wypowiedzenia

Polecane posty

Gość zmartwiona junona

mam pytanie: pracuje na umowe zlecenie od 19 wrzesnia u.r. w umowie mam 2 tyg. wypowiedzenie, czy da sie to jakos ominac? mam prace praktycznie na juz, nowy pracodawca nie chce czekac. bardzo mi zalezy na tej pracy to dla mnie ogromna szansa. Wiem ze obecny pracodawca nie zechce pojsc mi na reke, jakie mam wyjscie?

Gość ?//?
idz po zaswiadczenie do lekarza ze nie mozesz pracowac z powodu choroby,napisz podanie u wypowiedzenie umowy w trybie natychmiastowym podpierajac sie tym zaswiadczenie-tyle

Gość zmartwiona junona
przeciez chce podjac nowa prace wiec zadne zaswiadczenie nie wchodzi w gre

Gość ?//?
to zrób mu loda moze ci wtedy pojdzie na reke gnido

Gość zmartwiona junona
pogratulować kultury i poziomu prowadzenia rozmowy!!

Gość ja tak lubię robić
:D

Gość zmartwiona junona
pracuję obecnie w wesołym miasteczku, jako naczelna operatorka karuzeli centralnej i po godzinach dorabiam trzepaniem dywanów

Gość hmmmmmnmnm
od zawsze tylko, że skrócony, ofiaro wychowawców z sierocińca 🖐️

Gość zmartwiona junona
w każdej umowie masz zawarte mozliwosc wypowiedzenia takze cywilnoprawnej ktora jest umowa zlecenie

No to jesli pracodawca się nie zgodzi na porozumienie stron lub skrócenie okresu wypowiedzenia trzeba będzie zakombinować L4 ... Nie widze inaczej 🖐️ tam zaraz ofiaro

Gość hmmmmmnmnm
i trwa to jeden miesiąc, a nie trzy, jak przy umowie na czas nieokreślony

Gość hmmmmmnmnm
a na jakiej podstawie ma się nie zgodzic??? wypowiedzenie się składa godzinę przed zakończeniem roboty, więc nawet nie zdąży beknąć :)

Gość zmartwiona junona
L4???:) przeciez pisalam ze chce podjac nowa prace? czytac nie umiesz?

Gość megaproblemx33
zależy, kiedy wiedziałaś o nowej pracy... jeśli byłaś pewna miesiąc temu to trzeba było wtedy złożyć wypowiedzenie i chooj z kłopotami

Gość kodeks cywilny o u. zlecenie
Art. 746 1. Dający zlecenie może je wypowiedzieć w każdym czasie. Powinien jednak zwrócić przyjmującemu zlecenie wydatki, które ten poczynił w celu należytego wykonania zlecenia; w razie odpłatnego zlecenia obowiązany jest uiścić przyjmującemu zlecenie część wynagrodzenia odpowiadającą jego dotychczasowym czynnościom, a jeżeli wypowiedzenie nastąpiło bez ważnego powodu, powinien także naprawić szkodę. 2. Przyjmujący zlecenie może je wypowiedzieć w każdym czasie. Jednakże gdy zlecenie jest odpłatne, a wypowiedzenie nastąpiło bez ważnego powodu, przyjmujący zlecenie jest odpowiedzialny za szkodę. 3. Nie można zrzec się z góry uprawnienia do wypowiedzenia zlecenia z ważnych powodów.

Gość kodeks cywilny o u. zlecenie
Tak naprawdę to nic ci nie zrobi nawet jak z dnia na dzień zrezygnujesz. Pójdzie do sądu? To powiedz mu, że ty też pójdziesz do sadu, będziesz udowadniała, że ta umowa zlecenie miała znamiona umowy o pracę i chcesz należnych z tego tytułu profitów ( urlop - chociażby). Szybko mu przejdzie straszenie cię sądem.

Gość zmartwiona junona
o nowej pracy dowiedzialam sie wczoraj, pracuje w instytucji ubezpieczeniowej w księgowosci, mam szanse pojac prace na umowe o prace ale nowy pracodawca nie chce czekac 2 tygodni:\ jeszcze jedno pytanie: czy moge w poniedzialek złozyc wypowiedzenie a we wtorek zadzwonic ze powiedzmy skręciłam noge czy cos innego?

Gość zmartwiona junona
up

Gość a masz w umowie ile godzin w
miesiącu musz przepracowac, ile dni itp, jak nie to nic nie musisz