Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zeby mozna bylo cofnac czas

rocznik 74 lub kolo tego

Polecane posty

siedze sobie w domku ,popijam dobre wloskie winko, przypominam sobie dawne czasy, slucham muzyki, jak dla mnie najlepsza byla c c catch, ach te dawne czasy, to bylo

Gość rudopiegowata37
zgłaszam się :)

Gość migrena kat
dla mnie dobry był savage, bed boys blue i dużo dzieciaków biegalo po osiedlu, masa teraz na osiedlu cisza, nikogo nie ma , wszyscy przed laptopem siedzą

Gość Wiolka1973r
A ja pamietam kartki i pana co oglosil stan wojenny ,lodowke ktora mama przytargala zamiast pralki noi swieta takie prawdziwe z pomaranczami :D

Gość ja też taka stara jestem :)
74 rocznik niedługo 4 z przodu :( In the back seat of my Cadillac hit :) no oczywiście modern talking

Gość migrena kat
a świeta to mialy wtedy atmosferę ach , porywały serce , serca nasze , teraz to tylko zakupy w hipermarkecie i cudowanie z prezentami dla dzieci, wogóle ich nie czuję

jak tak sobie tutaj siedze i jest mi smutno, szkoda ze nie da sie cofnac czasu, ja juz 20 lat starsza jestem, az uwierzyc nie moge, to byla muzyka, moj mlodszy facet mowi ze to moja historia, boze jak ja tesknie za tamtymi czasami

to prawda z tymi świętami, pamiętam moi rodzice kupowali np całą krakowską bo święta :) pomarańcze gwiazda nr 1, banany dla nas nie osiągalne jakieś były :( jedna bajka dziennie o 19 w czarno białym tv .....

Gość kasinka...
taaaa....a na piosenki z radia "polowalo sie" calymi tygodniami by na Kasprzaka nagrac. I od znajomych, ktorzy mieli niemieckie "Bravo" wypraszalo sie plakaty swoich ulubiencow na porzadnym papierze... Dzis jest dostep do wszystkiego.

Gość kasinka...
kiedy udalo sie wejsc na poznanskie targi, to kazdy dzieciak wypatrywal gdzie ulotki reklamowe rozdaja (znikaly blyskawicznie). Niewazne, czy z autem, czy z kombajnem. Wazne, ze piekne, kolorowe. Mityczne, bo...zachodnie :P

ja miałam grundika :) superekstrawyjebanywkosmos magnetofon tylko kasety jakieś drogie były, a jak się kilkakrotnie nagrywało prześwity były i kilka piosenek można było posłuchać hehe jedna nałożona na drugą. Jak wspominam to sama do siebie się śmieję. Pamiętam jak dozorczyni mleko roznosiła i nikt tego nie kradł ....tak myślę że teraz mleko minuty by nie postało. Butelkę na noc trzeba było wystawić :)

i co źle wam z tym że wszystko jest że nie pierzecie 40 tetrowych pieluch dla dzieci że podpaski są na każdym rogu ? do czego tęsknicie ? a to że teraz dzieci przed komputerem się intelektualnie zwijają to tylko postęp techniczny i brak wyobraźni,to nie chodzi o tamte czasy tak piszą ludzie dorośli którzy tęsknią za beztroskim dzieciństwem i tylko tyle .rocznik 75 :)

o kurczę nie pamiętam jaki fryz miałam :( ale plastikowe kolczyki w kolorze wściekłego różu owszem takie wielkie kółka, kurtkę dżinsową też....chyba wszyscy mieli :) a faceci to mieli hehe te tureckie obciachowe swetry....i do tego piramidy :D

Gość migrena kat
najgorsze jest że ja sie czuję dobrze i lubie się wygłupiać a w lustrze patrzę a tam poważna pani przed czterdziestką

Gość jatezz
Ja tez rocznik 74, pamietam fryzura ala Isaura lol, pierwsze lakierki kaczuszki różowe z butiku lol, na lato gumowe sandały lol, mama nie chciala mi kupic na rynku wycieruchów jeansow hehehe, swieta to jabłko i pomarancza obowiazkowo w paczce lol, muzyke nagrywalam z radia, przystawialam magnetofon na kasety do kolumny. Pamietam kolejki po meble cale noce sie stało lol. to były czasy...:)))

Gość sowa70
A ja w tym roku kończę 42 i nie tęsknię za tamtymi czasami, tylko tej mijającej młodości trochę żal:(

Gość 73 i nie będzie mniej
I papier toaletowy na sznurku :Cale 10 rolek!!", cukierki iryski, w papierniczym jak z chin gumki i ołówki przywieźli to był szał(i jakość), buty saszki i "gęba przyklejona do wystawy w sklepie pewex"