Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MKDCCDKM

CIĄŻA - PROSZĘ O PORADY.

Polecane posty

Gość MKDCCDKM

Cześć Wszystkim :) Chcicałbym przedstawić moją sytuację. 05.02.2012r. miałam miesiączkę, która trwała 5dni. była taka jak zawsze. W trakcie dni płodnych spałam z moim facetem był to stosunek przerywany. Teraz planowo za tydzień powinnam dostać kolejny okres, ALE .. mam podstawy ku temu, żeby się go wcale nie spodziewać.. A mianowicie: mam bardzo wrażliwe, bolesne i powiększone piersi od tygodnia ( ja wiem, że przed okresem tak jest ale zawsze to bylo góra 3-4dni przed ), ponadto odczuwałam lekki ból w podbrzuszu parę dni temu trwał on cały dzień, czuję się tak jakby " napompowana ", jestem bardzo zmęczona, ciągle bym spała i spała.Do tego męczy mnie zgaga. Śluz mam caly czas, gdzie teorytycznie już go być nie powinno . Jest on lepki, przejrzysty i ciągnący się. Jednego dnia był taki jakby " twarogowy ". I CO NAJWAŻNIEJSZE: jakies pare dni temu, ja wiem, czwartek ? wystąpiło u mnie nieznaczne plamienie, w śladowych ilościach. Nie wiem dziewczyny poradźcie coś, lecieć do apteki po test czy czekać może na okres ?? miałyście może też takie objawy ? POZDRAWIAM SERDECZNIE, Małgosia :)

Gość MKDCCDKM
+ zapomniałam dodać kręci mi się strasznie w głowie cały czas, nie mam ochoty na jedzenie wgl. i mam podwyższoną temperaturę ( 37,3 ) od 3 dni

Gość MKDCCDKM
witaminka C : ) Nie czuję się przeziębiona

Gość czytalam ten temat
2 czy 3 dni temu ! ehhh

Gość wesoły marcinek
test, test, test jeżeli to faktycznie ciąża, to gratuluje! :D

Gość MKDCCDKM
No ucieszyłabym się :) Poczekam jeszcze jakieś 3 dni i chyba skocze do tej apteki ... :))

Gość dr dobra rada
Majtki powinna nosić w zimie i w lecie każda kobieta, młoda czy stara. Chronią one organy rodne kobiety przed przeziębieniem i przed dostaniem się do nich kurzu z różnymi zarazkami Można sobie u kupnych majtek podłużyć nogawki doszywając kawałki ze starych tegoż koloru lub dorobić szydełkiem czy na drutach Majtki powinny być zawsze czyste. Aby się w kroku szybko nie zabrudziły i nie cuchnęły moczem, nie trzeba po oddaniu moczu podrywać się za prędko, ale osuszyć krocze specjalnym papierem higienicznym, ligniną czy kawałkiem starej, czystej szmatki. Biustonosz nosi się na gołym ciele. Przed snem powinno się go koniecznie zdejmować, aby móc lepiej wypocząć. Spanie w biustonoszu nie wpływa na kształtność piersi. Kąpiel powinno się urządzać co tydzień, a przynajmniej dwa razy w miesiącu. Najdogodniej jest kąpać się w wannie. Można do spółki z sąsiadką kupić lekką wannę blaszaną, kosztuje około 200zł. Podajemy jeszcze jeden prosty i wygodny sposób urządzenia sobie kąpieli, mianowicie w mocnym plastykowym worku przeciwmolowym. W kąciku do mycia albo wprost w izbie, a w lecie nawet w jakiejś zamkniętej sieni, drewutni czy stodole rozebrać się i wejść do tego plastykowego worka ustawionego dnem na podłodze lub na ziemi i zawiniętego jak do wsypania do worka pierwszego koszyka ziemniaków. Potem należy worek podciągnąć w górę i trzymać lewą ręką na wysokości ramion. (Można także przyszyć do górnych brzegów tasiemki i przymocować je do odpowiednich haczyków w ścianie)(...) Worek taki można nabyć w sklepie mydlarskim lub takim, w którym sprzedaje się ceraty i inne wyroby plastykowe. Można go używać przez wiele lat. Bardzo zalecane jest np. stosowanie zamiast kremu świeżo wytopionego smalcu (nie solonego!). Podobno w wielu krajach kobiety używają go z powodzeniem. Praktyczne mężatki przygotowują sobie czyściutką szmatkę lub specjalny miękki ręcznik do wytarcia się od dołu zaraz po stosunku z mężem (ruchem w tył ciała), by nie wycierać się koszulą i nie brudzić pościeli. Po umyciu twarzy należy oczy tylko wysuszyć ręcznikiem, przykładając go lekko do oczu. Nie wolno ich trzeć ręcznikiem czy wgniatać. Głowę należy myć przynajmniej co 2-3 tygodnie specjalnym szamponem do włosów lub delikatnym mydłem Gnidy - bardzo szpecą kobietę, bo są jakby szyldzikiem z napisem, że we włosach jest albo było robactwo. Nie powinno się trzymać w jamie ustnej zepsutych zębów ani korzeni - trzeba je usunąć Gdy nie ma własnych zębów, powinno się wstawić zęby sztuczne. Nie można pozwolić na to, by tuż przed progiem dzieci załatwiały swoje potrzeby naturalne. Ustęp w obejściu potrzebny jest bardzo domownikom, a przede wszystkim kobietom, które bardziej narażone są na zaziębienie przy załatwianiu swojej potrzeby na dworze. Brak ustępu źle działa także na samopoczucie kobiety, bo zamiast wygodnie usiąść w ustępie, musi się rozglądać, aby jej kucającej ktoś nie naszedł. Kobieta, czując się odpowiedzialna za zdrowie rodziny i swoje, powinna być stanowcza w domaganiu się, żeby przy jej obejściu stał odpowiedni, szczelnie zbudowany ustęp zamykany, zakryty od dołu, aby wiatr nie podwiewał i muchy nie miały dostępu. Nieszczęściem dla kobiety i całego ogniska domowego może się stać nadużywanie przez męża wódki. Jeżeli tak go picie pociąga, że brak mu woli, by zerwać z nim, i wpada coraz widoczniej w ten straszny nałóg, żona musi wesprzeć go swoją wolą, swoją serdeczną przyjaźnią. Ciężkie to i bardzo trudne zadanie dla kobiety wyczerpanej przeżyciem i z mężem pijakiem, ale któż, jak nie ona, może go uratować? Wtedy, gdy wraca z jarmarku czy z gospody pijany, nic nie pomogą ani wyzwiska ani płacz. Zszarpią tylko nerwy, a pijany i tak nic nie zrozumie z tego, co mu zalana łzami żona nagada. Jeśli więc trudno jej opanować się na widok pijanego męża, niech zajmie się czymś innym, a jeśli to jest możliwe, nawet wyjdzie z mieszkania. Mąż, który ma serce dla żony, jeśli mu się zdarzy napić wódki, nie atakuje żony o współżycie małżeńskie, a po wytrzeźwieniu przeprasza żonę.

A na co Ty chcesz czekać? Jeśli to ciąża to za 3 dni powinnaś być już u lekarza

Gość koociak
eej też mam zawroty głowy :( (od tygodnia ) i wzeszłym msc okresu nie miałam i dzisiaj też się nie zapowiada żebym dostałaa. :( W grudniu odtawiłam tabl. anty i nie wiem czy to z tym związane czy ciąża :/ a ro biłam dwa testy (2 tyg temu ) i wyszły negatywne. i też miałam duuużo takiego śluzu a teraz sucho;.

Gość MKDCCDKM
Może faktycznie dziś pójdę . Koociak, a robiłaś to w dni płodne ?

Gość MKDCCDKM
a kiedy robilas te testy ? wydaje mi sie ze to raczej z odstawieniem tabletek, watpie ze to ciąża :) nie przejmuj się

Gość koociak
Robiłam to dzień po mojej ostatniej miesiąccze . ( tzn dzień po ostatnim dniu okresu )

Gość koociak
robiłam 2 tyg temu bo w styczniu wogóle @ nie było i zrobiłam coś 4 dni po planowanej miesiaczce.

Gość MKDCCDKM
ee tam, to się nie przejmuj :) a 2 testy by się raczej nie myliły . ; ) ja mysle to ma związek z odstawieniem tabsów, zażywałaś je i teraz przestałaś więc organizm przyzwyczajony.. musisz dać mu czas, odczekaj pare dni i jak nie przyjdzie miesiaćzka to zrób test jeszcze jeden jak znów wyjdzie negatywnie to na pewno nie jesteś w ciąży . Ewentualnie jak tak bardzo sie niepokoisz to idz do gina i powiedz mu co i jak

Gość koociak
mam nadzieje, że to od tabsów . ( bo chłopak już gorzej wariuje ode mnie ) ;P. Już jestem do gina. zapisana ;) ale testy sa nie wiarygodne( bo kuzynce wyszło na 4 teście, że będzie miała dzidziusia ), jutro zrobię następny jak coś. heh ;) Trzymam kciuki aby wyszły tobie dwie krechy na teście. :D ;) ;*