Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Effitka

nowa znajomość

Polecane posty

Gość Effitka

Witam! Mam takie pytanie szczególnie do Panów: przez przyjaciela spotkałam fajnego chłopaka na imprezie na której troszkę poflirtowaliśmy, ale nie mieliśmy kontaktu od 3 m-cy bo on mieszka 60km ode mnie, w tym czasie ropzstałam się po 5.5 letnim związkui, i on napisała do mnie : "cześć. Dasz sobie radę, też to przechodziłem i wiem jak to boli. Jestem z Tobą!" Trochę przeżyłam rozstanie więc się z nim nie kontaktowałam ale przez ostatnie kilka dni zaczęłam o nim mysleć i napisałam do niego wiadomość że czasami myślę o tamtym flircie i o nim tez, a on mi odpisał: "że to była bardziej rozmowa niż flirt, ale że w każdym razie odbiera bardzo pozytywanie moją wiadomość" i stąd moje pytanie, czy to znaczy że mogę liczyć na coś więcej niż tylko przyjaźń? Dodam że na tamtej imprezie naprawdę czułam między nami chemię:)

Gość Effitka
Jak się go zapytałam kiedy będzie u nas w mieście to powiedział że chciał już kila razy się wybrać ale akurat ten mój przyjaciel nie mógł go przenocować, i że bardzo chętnie się spotka jak będzie na miejscu. na imprezie podnosił kieliszek wina w moją stronę, bardzo dobrze nam się rozmawiało i wogóle. On też jest po 3 letnim związku, z tym że to się skończyło rok temu. Miał po drodze kilka przygód ale mi to nie przeszkadza, po prostu chciałabym wiedzieć czy może być z tego coś więcej. Wiem że jest poukładany, ma pracę i jest przystojny, ma podobne patrzenie na różne sprawy co ja:)

Jeśli jesteś zainteresowana, to daj sobie - i jemu, czas. Niczego nie przyspieszaj, niech wszystko idzie naturalnym tokiem :)

Gość Effitka
nie będę przyspieszać, ale nie chciałabym narobić sobie nadziei a później zostać na lodzie, ale co będzie to bdzie:)

Gość gwoli wyjasnienia...
a czy to juz po jednym spotkaniu ma byc wszystko oczywiste. dobrze facet napisal, widac tak to wlasnie odczul...choc to przeciez nie musi znaczyc ze sie jemu nie podobasz. napisz niezobowiazujaco (to znaczy bez nakrecania sie od razu), ze mile wspominasz rozmowe z nim i zapraszasz na kawe i kontynuacje tej ze. czy to tak trudno napisac cos spontanicznego bez analizowania od razu...czy z tej znajomosci urodza sie dzieci?

Gość a może.............
Zacznij z nim pisać. Tak po prostu. Nie nastawiaj się od razu, co z tego będzie. Jesteś niecałe 3 miesiące po rozpadzie bardzo długiego związku. To może być trochę za wcześnie na budowanie czegoś nowego, więc może nie spiesz się. Podzielcie się swoimi doświadczeniami, napisz mu, jak się czujesz, zapytaj o rady, ale nie mów wszystkiego tak jasno, nie nazywaj flirtem, daj się temu rozwinąć.

Gość Effitka
no i dziś chciałabym dodać nowe szczegóły.... a mianowicie widzieliśmy się tydzień temu na imprezie, oczywiście od wejścia czuc było chemię, przyszedł się przywitać i powiedział, że bardzo się cieszy że udało nam się w końcu spotkać :) później poszliśmy do klubu, postawił mi lampkę wina, przetańczykliśmy całą noc, nawet swojemu przyjacielowi kogoś szukał, żebyśmy byli sami na parkiecie, ciągle się uśmiechał i patrzył mi w oczy, szukał kontaktu, niby przypadkowy ale jednak :D nawet odpędzał ode mnie adoratorów :) pod koniec imprezy się pocałowaliśmy, a na pożegananie dał mi buziaka w policzek obejmując twarz dłońmi :) chyba wpadłam po uszy, problem jednak w tym, że jak wrócił do siebie to nie pisze pierwszy, może dlatego że ma teraz wieczorne zmiany i nie ma na to czasu, nie wiem... czuję że mogłoby coś z tego być, mam taką nadziję, bo jest moim ideałem, ma to czego nie miał mój poprzedfmi facet ! co myślicie?

Gość Effitka
dodam że na pewno nie ma nikgoo tam u siebie, a nawet mój przyjaciel zauważył, że chyba coś między nami iskrzy, bo coś takiego powiuedział mimo chodem :)

Gość Effitka
to nikt się nie wypowie? :(