Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saraala

anemia

Polecane posty

mam 21 lat, mam problemy z pamięcią, nie pamiętam kto mi przed chwilą coś dał, gdzie coś położyłam, o czym był wczorajszy film, ciągle bym jadła słodycze, tyje, boli mnie głowa, mam problemy z równowagą (tak jak i ty, trafiam np. szklanką w zęby ;( ), jak kucam i wstaję to muszę z 2 minuty postać bo mam takie zawirowania w głowie, ciągle jestem zmęczona, senna, duszno mi, ale mam zimne ręce i stopy, mam problemy z wydalaniem (albo 5 razy dziennie , albo zatwardzenie). Poszłam oddać krew, pani powiedziała, po przebadaniu moejej krwi ze mam ostrą anemię, że mam jechać do domu, wyspać się, zapisała mi tabletki, i kazała jeść mięso. zrobiłam to myślałm że mi przejdzie, minęły dwa miesiące a ja nadal czuję się tak samo, a możę nawet i gorzej. mam nie najlepszy styl życia, do pracy jadę 3 godziny (tam i z powrotem lącznie z dojściem -40 minut) w pracy 8 godzin, po 11 godzinach wracam do domu, juz mam serdecznie dość wszsytkiego, jem dobre jedzenie , chude mięso, warzywa, w pracy owoce, piję wodę, herbatę zieloną, śpię już o 22 więc powinnam się wysypiać a tak nie jest. już nie wiem co robić ;-(

Gość nie poniedzialek Ona
tez mialam anemie jaką masz morfologie/

nie wiem bo pani mi nie pokazala tych wynikow (miala je w komputerze) mialam oddac krew wiec to badanie bylo wiesz, bezplatne, ona mi ich nie drukowala tylko przepisala tabletki vitaral czy cos takiego.

Gość nie poniedzialek Ona
ETAM.. idz do normalnego lekarza i zrob wyniki,,,a potem zakladaj temat

Gość laura T 46
w wieku 18 lat okazalo sie ze moj organizm nie ma zelaza, krwinek czerwonych mialam 900, bialych 11.000 (moze z zerami cos myle.) Pomimo przyjmowania lekow, zastrzykow (w skutkach czarnych posladkow) nic ale to nic nie pomagalo, tak jakby organizm niczego nie przyswajal. Lekarze rozkladali rece, a rodzice sie zamartwiali. Mama bedac na wizycie u swojego lekarza (przychodnia w warszawie na saskiej kepie) dowiedziala sie ze powinnismy sprobowac picie soku z burakow. Lekarka dala nastepujacy przepis: codziennie wieczorem przygotowac 1 litr soku z burakow, dodac do niego sok z dwoch jablek i jednej duzej cytryny. Wstawic do lodowki. Pic nastepnego dnia w rownych odstepach czasu. Nie podala jaka ilosc burakow jest potrzebna na 1 litr soku, bo sa rozne buraki. Mlode, stare, male, duze. Efekt jest taki, ze juz po pol roku mialam takie wyniki badan, ze lekarze uznali to za CUD. Musialam je powtarzac kilka razy. Dzis mam 46 lat i wyniki krwi jak u mezczyzny. Zawsze pamietam o burakach w jadlospisie!!!!!

Gość laura T 46
Pije też soki z marchewki i innych warzyw to kopalnia witamin ktora przyswaja sie zaraz po wypiciu.

Gość Grzybiareczka :)
Mięso powinno się jeść 2 razy w tygodniu. najwięcej żelaza jest w watróbce. źródłem żelaza są rośliny strączkowe, zielone, świeże warzywa ,brokuły, papryka, szpinak, natka, owoce (suszone figi), nasiona (sezam) i płatki owsiane. Można zwiększyć stopień wchłaniania żelaza, łącząc produkty zawierające ten pierwiastek z żywnością bogatą w witaminę C: owoce cytrusowe, świeże warzywa, soki owocowe; fruktozę wszystkie owoce. Stąd wyżej lekarka poleciła dodawanie do soku z buraka sok z cytryny aby przyswajalność była większa.

Gość Grzybiareczka :)
oczywiście buraki są na pierwszeym miejscu tej mojej listy, ale tylko surowe, gotowane już traca na wartosci.