Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodaje sól

DLACZEGO NIE ROSNA MI WŁOSY???

Polecane posty

Gość Dodaje sól

Zauwazylam ze na czubku glowy( i nie tylko) nie rosna mi zadne nowe wlosy,tylko te stare dlugie,i mam je dosc przerzedzone,mimo ze nie wypadają jakos nagminnie.mialam wcierki seboradin ok 2tyg temu,lykam tabletki i zero poprawy,ktos wie dlaczego??pomocy!:(

po3 m-cach masz pierwsze efekty, wyglada to na lysienie przez meskie hormony, to sie chyba nazywa androgenowe, zakladajac ze nie masz zadnej choroby skory. najlepiej idz do derma albo do gina ze specjalizacja endo

Gość Dodaje sól
:O masz na mysli ze efektow po tych wcierkach moge wypatrywac za minimum 3 miesiace?nie susze ich,nie prostuje,nie uzywam lakieru itp.nie jem slodyczy,nie pale nie pije nie cpam :( nie wiem co zrobic.zawsze mialam piekne wlosy

po wcierkach moze szybciej troszke, ale po tabletkach.pokrzywe sobie tez pij. w ogole to moze byc tak ze to nie pomoze, bo wszystko zalezy od przyczyny. koniecznie idz do lekarza

Gość Dodaje sól
Dzieki.mozliwe ze nie rosna z nerwow?ale to chyba raczej wypadają z nerwow...:O jak juz.a orientujesz sie moze czy to cos powaznego skoro mam 16 lat i jestem dziewczyna :(?z wylysialym ojcem.ehh :(

moze masz zaburzenia hormonalne. gdy wlosy wypadaja z nerwow, to zazwyczaj po bokach glowy, ale niewykluczone ze tu tak jest.lekarz, badanie skory gflowy czy nie ma jakiejs choroby skory, badanie hormonow.

no na pewno cos sie niedobrego dzieje jesli zaobserwowalas takie zmiany. ale nie znaczy to ze nic sie z tym nie da zrobic, trzeba sie zbadac po prostu.nie zamartwiaj sie na zapas.

Gość takie tam duperele nic więcej
Błąd, że nie jesz słodyczy, pewnie brak Ci magnezu zawartego w czekoladzie :) taki niedobór źle wpływa na włosy

oczywiscie ze dobrze robi nie jedzac slodyczy. a magnez jest nie tylko w czekoladzie. mozna go tez inaczej suplementowac.

Gość Dodaje sól
Wiem ze najprawdopodobniej konieczny jest lekarz,ale boje sie ewentualnej diagnozy.dbam o wlosy,a takie dziunie odemnie z klasy chodziazby farbuja prostują i torturuja te wlosy a jakos im jeszcze nie wyleciały.a ja?nawet nie szusze,lakieru nie uzywam,nic :O a z drugiej strony moze to i z nerwow,bo jestem znerwicowana i to porządnie.czyli błędne koło.a moze i sie przemrozily,bo dopiero podczas mrozow -20 zaczelam nosic czapke,a czasem wychodzilam i bez.ale dzieki za porady :)

Gość gość
Jak mi włosy nie chciały rosnąć, to zaczęłam brać tabletki z biotyną biotebal i po kilku tygodniach wreszcie włosy ruszyły i udało mi się je zapuścić