Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewiedząca, Was pytająca...

Oferta pracy w Niemczech

Polecane posty

Hej;) Właśnie kończę licencjat a dobrego kierunku ekonomicznego. Studia zaoczne, pracowałam dwa lata w księgowości, teraz dostałam pracę w analizach finansowych. Jestem dobra w tym co robię, zarówno w praktyce, jak i na studiach b. dobre wyniki. Wrocław. I teraz tak. Mam dwie możliwości- praca we Wrocku tylko za 2000zł... Ale mam nadzieję, że zarobki będą rosły w miarę jak będę zdobywać coraz więcej wiedzy. Chociaż boję się- że jednak na dobre stanowiska mogą być obsadzeni znajomi, rodzina, a ja i tak zostanę z tyłu z małą pensją z wieczną nadzieją. Mam drugą opcję- wyjazd do Niemiec do fajnej firmy do księgowości. Tam jeszcze nie wiem jakie zarobki. ALE- co byście zrobili? Bo jednak w Polsce jestem u siebie.. Moja ojczyzna.. Z drugiej strony- nie jadę tam na zmywak, tylko do normalnej pracy, do lepiej płatnej. Czy są tu jakieś osoby, które mają większą wiedzę, dłuższy staż życia, itd. itd. i mogłyby mi doradzić? Z góry dziękuję..

nikt nie doradzi?;(

Gość bożenka podobno znajdzie
ja bym pojechał do niemiec i tam zdobywał doświadczenie a później ewentualnie wrócił i pracował dla jakiejś niemieckiej firmy , to zależy co cię tu trzyma

tam się nauczę niemieckiej księgowości i wszystkiego co niemieckie (przepisy, itd.) i może później jak coś- nie przydać się w Polsce dlatego uważam, że podjąć decyzję niełatwo....

Gość mk.,
logiczne ze do niemiec glupio sie pytasz

Gość ja noszę kalosze-
co cie trzyma w polsce? Męża,dzieci masz? Mieszkanie? ja bym wyjechała bez namysłu

Mam jedną przyjaciółkę, z którą i tak spotykam się 2 razy w roku. Koleżanki jeszcze rzadziej i się okazało, że są nie fair. Mam rodzinę tylko tutaj. I tyle. Ale tam będę obca;/;/

Gość zostałabym w PL
Niemcy nas nienawidzą, a pieniądze to nie wszystko. na co Ci będzie worek euro jak życie będzie lecieć przez palce na obczyźnie. ja mieszkam w DE z musu (mój facet jest tu naukowcem), gdyby nie on, w życiu bym tu nie wytrzymała. jasne, warunki życiowe lepsze, pieniądze ok, ale jak dzień za dniem patrzę na te krzywe gęby, które robią mi łaskę w sklepie, w banku, na poczcie, u lekarza - to mam dosyć.

Aha i boję się, że jak będę sobie np. szła ulicą i rozmawiała z moim chłopakiem po polsku to, że ktoś zacznie się do nas rzucać, żebyśmy spadali do Polski, itd...

Gość samoa
ja bym wybrala prace w Niemczech

Gość podejdźmy do tego z innej
strony za 2 tyś w polsce sobie nie pożyjesz, mieszkania nie kupisz ,nie będzie cię stać na wiele a na dodatek perspektywy na wyższe zarobki są ale nikłe , bo tu się liczą plecy... nawet jak będziesz zarabiać więcej to kredyt na 40 lat na karku , ciągłe obawy o coś. jak dla mnie to decyzja jest prosta. a zbiegiem czasu się tam odnajdziesz i poznasz ludzi

2000 zł zarabiam na razie myślę, że po studiach jest szansa na przynajmniej 4.000.. tzn. tak mi się wydaje Zakładam, że chłopak też tyle, to 8 tys. nie jest nieewiadomo jak mało Ech;/

.........