Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dolores_

pytanie o szanse na housing benefit w Londynie!

Polecane posty

Gość Dolores_

Prosze o rade osoby ktore otrzymuja doplaty tzw.housing benefit lub council tax benefit. Nigdy sie nie staralam, nie wiem nawet czy by nam przyslugiwal. Na jakie zarobki, wysokosc czynszu ile mozna dostac? Na ile osob w rodzinie, czy oboje rodzicow pracuje, jak dlugo sie staraliscie. Planujac wynajac dom za ok 1200 dla 3 os. rodziny, ale ja pracuje tylko part time, maz full time i wydaje mi sie ze na jakas doplate mozemy liczyc? Mamy jedno dziecko. Dzieki wielkie.

Gość sssssieieiiea
Ja place za flat 500f na mies, a doplacaja mi 200 na mies. Sama wychowuje dziecko i pracuje 16h/tyg. Wydaje mi sie ze marne te Wasze szanse.

Gość zaczarowany olowek1000
zalezy jakie macie zarobki.

Gość alalalalalal
tu chodzi tylko i wylacznie o dochod rodziny na rok..jesli masz ponizej 16tys. mozesz sie starac. Kazdy council ma inne zasady. Sa takie ,ktore nie przyjuma aplikacji o housing jesli nie miszkasz dluzej niz rok w danym council okregu. A jesli autorke stac na chate za 1200,znaczy wasze zarobki nie sa tak male zeby dostac ten housing hehe..

Gość anulqaaanulqa
Jesli stac sie na mieszkanie za 1200 w londynie to chyba biedna nie jestes???

Gość mieszkanie za 1200 w Londynie
to chyba calkiem normalne dla 3-osobowej rodziny. Chyba ze ta osoba z postu powyzej ma na mysli studio flat.

Gość FKGHFKLJDG
HEHEHE..jak cie stac na taka kase to zapomnij o benfitach hahah. proste!!

Gość Dolores_
Dzieki za odp., no wlasnie nie stac mnie. Dlatego rozwazam tylko gdybysmy dostali doplaty bo wtedy to jakos bysmy dali rade. Gdzie w Londynie mozna miec flat za 500 funtow? najmniejsze klitki w kiepskiej dzielnicy kosztuja ponad 700. Za 1200 to wcale nie jakis wypas. To domek z 2 sypialniami i livingiem. A na 3 osoby wlasnie tyle jest potrzebne. Dzieki za linki, kalkulator zrobilam, ale jako kamiac ze jestem British, bo dla nie British te kalkulatory nie licza. I tak mi nic nie wyszlo. Ze strony rzadowej to tez nie wiadomo do konca.Bo niby 16000 dochodu to jest jakis prog, a my mamy cos ponad 20k. No coz, i tak nie jestem beneficiara, ale zawsze warto sprobowac.

Gość z tego co wiem to
sorry ,czy ja dobrze zrozumialam ze ty part time + maz full time = troche ponad 20k? skoro zarabiacie tak malo dlaczego sie nie przeprowadzicie gdzies indziej?

zle szukacie. My mieszkamy w 4 strefie, spokojna dzielnica, 90% anglicy, placymy za 2 bed 850. Poza tym najpierw musicie wynajac a potem ewentulnie sie starac o dofinansowanie. A zadna agencja nie da wam domu, na ktory was nie stac i wiekszosc z nich nie zgadza sie na dss.

Gość 4 streefa i sami anglicy
gdzie jest ten raj?

Gość Dolores_
Obecnie mieszkam w 3, a w czwartej bywam, i ponawiam pytanie poprzedniczki-gdzie w 4 tej strefie jest 90 Anglikow?

Gość Dolores_
90% nie 90 Powaznie pytam, a cena 850 to chyba za flat?

Dolores ,tylko na 3 osobowa rodzine ,na 2 ber.flat czy domek,przysluguje dofinansowanie tylko do kwoty 850 za czynsz. Jesli placisz wiecej, nie dostaniesz nic. Poza tym zarobki tez nie moga przekraczac pewnej kwoty..nie pamietam dokladnie jakiej.

mieszkam na richmond. Na mojej ulicy mieszkaja 2 rodziny Polskie, reszta to Anglicy, przewaznie ludzie starsi, ale mlodzi tez sa. Spokoj, cisza, dzieci moga sie bawic na ulicy bo jest malo uczeszczana. Mieszkalismy wczesniej w 2 bed house, szczerze? Duzo za duzy, a jest nas tez 3. Teraz mamy flat, a za house placilismy 900 funtow. Wiec nie wiem jak ty szukasz, ze 1200.

Gość Dolores_
To faktycznie tanio. Nie wiedzialam ze na Richmond sa tak tanie flaty. Ja mieszkam na wsch.Londynu i tu mozna znalezc cos w tej cenie ale tylko w kiepskim standardzie i raczej nie wiecej jak 2 pokoje lacznie z livingiem. No i bez ogrodka. Z dzieckiem nie da rady. Moglbys zdradzic nazwe ulicy?

My mieszkamy na Whitton i tez placimy 850 na miesiac za flat. Okolica spoko, nie boje sie isc wczesnie rano na autobus, zadnych podejrzanych typow. Nie ma metra, ale dojazd zajmuje 10 minut autobusem. Szukalismy sporo czasu, niestety trzeba sie nachodzic zeby znalesc cos fajnego w w miare przystepnej cenie. Mamy maly ogrodek z garazem, z czego sie ciesze bo i pranie mam gdzie wysuszyc, a i dziecko latem moze sie popluskac w besenie czy pobawic w piaskownicy. Tez pracuje na pol etatu, a maz na caly i nie mamy zadnych dodatkow.

Gość wakacje w hipsznii |:))))
najtansze mieszkanie na richmond 2bed.970f. zen flat za 850 to masz fuksa i to duzego albo kitujesz! za dom na richmond trzeba zaplacic dobrego tysiaca!!!

Gość qwertyw
jezeli na kalkulatorze nic Ci nie wyszlo to nie dostaniecie dofinansowania macie za duze zarobki

to mam fuksa zatem. Po co bym niby sciemniala?

poza tym nie wynajmuje domu, a flat. I nigdzie nie napisalam, ze ten dom co placilismy 900 byl na Richmond, prawda??:o

Moglas odraszu napisac w jakiej dzielnicy, proste. I nie krzyw sie ,nic zlego Ci nie napisalam hehe..

I tak z czystej ciekawosci,powiedz gdzie te 3 berd. domy za 900.Moze komus sie przyda taka informacja ;)

o jakim 3 bed piszesz? Bo ja w moich postach o takowych nie wspominalam

Gość Dolores_
w takiej cenie na Richmond dostepne jedynie 1 bed lub studio flat. http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/Richmond.html?maxPrice=900&minBedrooms=1&maxBedrooms=2&displayPropertyType=flats&oldDisplayPropertyType=flats&radius=1.0 Nie ma 2 bed za taka cene. Takze to jakis fuks, a moze jakies mieszkanie czesciowo w piwnicy, albo na strychu. Ale normalne 2 bed tam dochodza do 1500. Wiec cena jaka podalam jest normalna cena a jakas zawyzona za 2-3 bed house nie flat we wschodnim Londynie, czesto z ogodkiem. Nie wiem jak wy ale ja wole w gorszej dzielnicy ale wiecej miejsca w domu i ogrod niz klitke w bloku w lepszej!

Gość Dolores_
mialo byc "jaka podalam 1200 nie jest jakas zawyzona cena" sorry

nie w piwnicy ani na strychu, no ale tlumaczyc sie tobie nie bede :o

Gość edabrowska
Matko.jakie ceny. W manchesterze mam 2bed w dobrej okolicy i dobrym stanie za 475