Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadoo

jak szybko dzialaj tabletki anty.

Polecane posty

Gość jadoo

hej dziewczyny! mam do was takie pytanie po pierwsze czy ostniego dnia @ badz pierwszego dnia po @ sa dni płodne czy bezpołodne ? pytam dlatego ze zawsze sadzialam i slyszalam ze dni bezplodne sa przed @ kilka dni i zaraz po niej, a wlasnie na inncyh forach dziewczyny pisza inaczej raz tak i raz tak sama nie wiem bardzo bym chciala poznac jaka jest wlasciwa odpowiedz. a drugie moje pytanie dotyczy tabletek anty . jesli biore juz ponod pól roku ( bez odstawienia) i w pierwszym dniu mojego cyklu po 7 dniowej przerwie przyjemal tabl to czy ona dziala od razu ? i tu tez na inetrnecie wyczytalam rozne opinie bardzo bym chciala sie upewnic . z gory bardzo dziekuje za wszelkie odp;* pozdrawiam serdecznie ;*

Gość lokoil
ja slyszlam ze od pierwszego dnia tabl działają . skoro regularnie bierzesz to nie ma co sie martwic

Jeżeli tabletki bierzesz regularnie, przyjmujesz 21 tabletek, następnie robisz 7 dni przerwy itd. to jesteś zabezpieczona przez cały czas, nawet podczas 7-dniowej przerwy kiedy nie bierzesz tabletek (pod warunkiem, że weźmiesz kolejne opakowanie). Podczas brania tabletek nie występują dni płodne. Jeżeli nie bierzesz tabletek to owulacja wypada ok. 14 dni przed miesiączką, dni płodne są kilka dni przed i po owulacji. Ponieważ nigdy nie wiesz kiedy pojawi się kolejna miesiączka to nigdy nie wiesz kiedy będziesz miała dni płodne i niepłodne. Dlatego właśnie nie należy opierać się na kalendarzyku i obliczaniu dni płodnych.