Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

basiiuniia23

Usypianie rocznego bobasa ???

Polecane posty

Część dziewczyny ! :) Jak usypiacie swoje roczne pociechy? Mam maly problem który trwa już tydzień i zawsze kończy sie tym ze dziecko płacze w łóżeczku i zostaje sama bo wychodze do pokoju obok po 10 mniutach wracam a ona tak krzywo się ułoży jak połamana ze musze ja przestawiac ale nigdy wczesniej tak nie było. Zasypiała na mleku karmiona na rękach i odkładana od razu do łóżeczka i spała do 7 rano.... Może mi coś podpowiedzie ???:) Dzięki za wszystkie sensowne odpowiedzi !!!

moj synek je kolacje ok godzine przed snem, potem przytulasy kladzie sie do lozeczka glaszcze go chwile i wychodze, zasypia szybko...ale nie wiem czemu u was sie tak diwnie porobilo, ale zwroc uwage na jedno- corka zasypia z mlekiem, a nie myjesz jej zębów?

Gość mamama27
chcesz sensownej odpowiedzi? jesteś durna że zostawiasz placzące dziecko na 10 minut - i czekasz aż uśnie ze zmęczenia z brakiem nadziei że ktoś po nie przyjdzie? tresujesz je? i czego oczekujesz że będzie zadowolone? może zacznij szanować swoje dziecko i rusz dupe zamiast oglądać tv i słuchać jak płacze - ciekawe jak by Tobie się spało jakbyś zasypiała sama rycząc do poduszki i była maleńkim dzieckiem potrzebującym mamy - gratuluje pomysłowości!

mamama27 ostra jestes... Ja nie potrafilabym pozostawic na 10 minut placzacego dziecka bo to jest w sumie wieczność :-) Moj syn byl kolysany do snu przez ponad 10 misiecy a potem nagle chyba juz mu sie zrobilo niewygodnie i sam pokazywal na lozeczko i tam woli usypiac..no, Ale mamy mają różne metody a dzieci różne temperamenty..

Nie myje zębów bo dopiero wychodzi pierwszy !!! Nigdy jej nie zostawiałam sama płacze ale to nie jest przeraźliwy płacz tylko jękanie i trwa to 7 dni w czym 4 dni bez płaczu ale cięzki usypianie około lub nawet dłużej z tym że dziecko wygląda jak pijane, ale spać nie chce !!!

Gość xiphoid process
Moja córka bardzo długo zasypiała bez problemu ( od 3 miesiąca życia do jakoś 9) a potem im bliżej roku tym większa masakra. chwilę przed roczkiem było apogeum, ryk, budzenie się w nocy. Wyglądało to tak, że zostawialiśmy ją w łóżeczku, z pękającym sercem i płakała aż zasnęła, bo nic nie pomagało, ani głaskanie, ani czytanie i śpiewanie. masaże, nic. Dzisiaj skończyła 13 miesięcy i od jakiegoś tygodnia już wiem co się działo. :D Uwaga- ona po prostu się nie wyszalała. :) drzemka po południu max do 16.30, intensywne zabawy, długa kąpiec (uwielbia się kąpać) w międzyczasie kolacja, ciepłe mleko, chociaż troszkę, a czasami wcale i znowu trochę zabawy i przed 20 śpi. :) ale bywa, że obudzi się po 22 i szaleje do 1. trudno, od tego są dzieci :D najważniejsze, to wymęczyć dziecko :) w granicach rozsądku.

Gość tez mama
u nas zasypianie wygląda tak, ze z małym trzeba się położyć i trzymać go za rączkę, a później jest przekładany do łóżeczka.

Może za dużo śpi w dzień? moja miała dwie drzemki w okolicach roczku przemieniło jej się na jedną trwająca różnie od 1h do 3h i zasypia max o 13.00. Też miała jakiś tydzień czy dwa problem z zaśnięciem, teraz już wróciło do normy - musiała się przyzwyczaić do tej pojedynczej drzemki w dzień. czy ma przytulaczka do spania? Moja Marta jak bierze "szmaciaka" swojego i jest odpowiednia godzina to tuli się do niego i zaraz zasypia :)

Moja córka od 3 miesiaca zasypiła bez problemu i cała noc przespała przed roczkim zdarzało sie że budziła się w nocy wtedy brałam ja do siebie do łóżka aż zasneła zawsze już spała do rano bo o ja zasnełam wczesniej niż ona. Teraz jak ja usypiam tez nic nie pomaga tylko jka zostawie ja na 10 minut - śpi Myśle że to przez wychodzace zabki tak rudno jej sie usypia ale i takchce zmienic swoje metody zasypiania bez mleka tylko stały posilek myte zabki i lulu.

acha i wtedy co miała kryzys w zasypianiu to zasypiała obok mnie i ją przekładałam do jej łóżka potem, wiem, że to nie za dobre, ale jak widać nie przyzwyczaiła się :)