Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnie990szka

TRZECIA CIĄŻA

Polecane posty

Gość gość
ja tez jestem w 3 ciazy i tez mnie wkurza ze ludzie mysla o takich rodzinach ze to juz patologia.jestem w polowie ale rodzina jeszcze nie wie;/

Gość zszokowana11111
czemu rodzina nie wie nie bój się pochwalić oczywiście zawsze znajdzie się w rodzinie ktoś taki kto ma dziwne podejście do życia i głupie komentarze ale nie ma się co przejmować to nie ich sprawa tylko twoja :)

Gość taka jedna0
Stary temat, ale dopiszę co sądzę na temat dowiedzenia się o aborcji własnej matki. Wiedziałam, bo mi o tym powiedział ojciec, strasznie żałował, że musieli to zrobić i do końca życia ( zmarł 5 lat temu) miał wyrzuty sumienia. Mieli bardzo ciężką sytuacje materialna, mieszkali "na kupie" u rodziców, gdzie mieszkała również z nimi siostra mamy i jej dzieci. Aborcja wtedy w latach 70 tych ubiegłego wieku- t.j za komuny była dostępna. Mozna bylo sie zapisać jak do fryzjera- rach ciach i po problemie. Bylo to rok po moim urodzeniu. Mama, nie wiem co myślała i czy miała wyrzuty sumienia, bo zmarła dosyć wcześniej na raka jak byłam dzieckiem. Napiszę jedno- nie potępiam. Sama nie mam dzieci, sprawa zdrowotna. Ojciec nie doczekał się wnuków..cóż moze jakby mial jeszcze jedno dziecko, to może ono by miało potomstwo. Ale to był ich wybór, ich zycie...jeżeli ktoś się czuje nie gotowy, nie ma warunków jak najbardziej powinien podjąć taką decyzję, niż urodzić dziecko niechciane.

Gość gość
Cześć! Właśnie jestem w "niespodziankowej" trzeciej ciąży. Staram się nie martwic na zapas i przyjmować to, co Bóg dał. Co do aborcji, to morderstwo - jak zastrzelenie matki i czy teściowej. Żadna różnica. Prawo w Trzeciej Rzeszy też dopuszczało różne rozwiązania. Dziś ich nie pochwalamy. ;) Co do spiral domacicznych - nie polecam. Jeśli ktoś jest katolikiem, to grzech ciężki. Nosząc to, odcina się człowiek od możliwości przyjmowania Komunii Św. Dla mnie to odpada. Pozdrowienia i wyrazy wsparcia dla wszystkich Mam! :)