Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xxxemka

jak przytyc?;/

Polecane posty

domyslam sie, ze tym tematem wsadzam przyslowiowy kij w niektore mrowiska... ale mam nadzieje, ze mnie nie zlinczujecie;) jestem dosc szczupla przy 165 waze 48, 4dni w tygodniu trenuje... niedlugo treningi beda mi zajmowaly caly tydzien a zalezy mi na tym aby nie schudnac, wrecz chcialabym przytyc (nie rezygnujac ze sportu) domyslam sie, ze wiecej jesc ale nie jem malo jak na osobe swojej postury, chcialabym sie dowiedziec czego "wiecej jesc" zeby przytyc (cwiczac) do 55kg i po jakim czasie mozna spodziewac sie efektu... nigdy nie mialam ustalonej diety, zazwyczaj jem to na co mam ochote... dodam ze waga nie jest efektem zadnej choroby

na pewno nie chcialabym 7kg samego tluszczu;D ale nastawialabym sie jak na tluszczowa bo i tak na treningu sie spali w miesien a moze jeszcze w cycki pojdzie;) tam juz pisalam sotsalam informacje na temat roznych suplementow, ale wolalabym sie nie faszerowac specyfikami;/

A jak wyglądają proporcje w twojej obecnej diecie? Ile zjadasz dziennie białka, weglowodanow i tłuszczów? No i ile masz lat?

23 lata duzo miesa ( wylacznie bialego), ryz, makaron,sosy, sporo nabialu, warzyw, owocow...chyba monotematyczna dieta glownie "jedzenie na miescie" lub gotowe typu sloiki lowicz lub pomysl na, nie lubie jedzenia wygladajacego tlusto. Jem tez mase slodyczy ale nie jestem pewna czy to dobrze, bo slyszalam opinie ze to puste kalorie

No ja bym na takiej diecie utyla :D Myślę, że nie pozostaje ci nic innego, jak przez kilka-kilkanaście dni zliczac kalorie i ogólny biłana białko/tłuszcz/węgle a potem zwiększyć kalorie o 200-300. Przy twoim wzroście do rozbudowania mięśni musisz zjadac ze 100-120g białka na dobę minimum. (wiem, że kulturyści podczas rozbudowy mięśni zjadają do 3g białka na kg masy ciała, no ale ty raczej nie zamierzasz zostać szwarcenegerem chyba ( z drugiej strony masz niedowagę, to nawet normalna dawka to prawie 1,5g/kg m c :D ) No a na tkankę tłuszczowa to dużo ryżu, najlepiej brązowego i mięcho do tegoo :D A owoce z bita śmietana :D Albo wizyta u dietetyka. ;)

no wlasnie wiekszosc znajomych widzac porcje mojego jedzenia nie dowierza, ale cos po prostu musze robic zle;/ wiem ze mam niedowage, przez to, ze cwicze wyglada jakby tak mialo byc, ale wolalabym troche przybrac a juz najbardziej boje sie utraty wagi bo na pewno zdrowo nie bedzie to wygladalo.musze przysiasc do rozpisania diety;) slyszalam tez ze powinnam jesc mniej posilkow zeby zwolnic metabolizm, ale nie moge przeciez chodzic glodna chcac przytyc, no;/

Gość gość
Polecam gorąco bloga, gdzie jest wiele porad dotyczących tycia i hodowania sadełka :) www.feeder.blog.pl