Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaa20

ból jajników

Polecane posty

Gość jaaaa20

Hej! Od ponad miesiąca bolą mnie jajniki raz lewy raz prawy, dodatkowo doszedł ból tak jakby na okres w dole brzucha, piersi też mnie często bolą, ale nie cały czas. Przedostatni okres spoznił mi się o tydzień, a ostatni okres miałam 2,02. Dodam też, że miałam torbiela na jajniku, tyle ze w listopadzie byłam u ginekologa i powiedziała, ze wszystko wporządku i kontrola za rok:) Z chłopakiem uprawiamy seks przerywany, jeszcze nigdy nie skończył w środku. Czy może być to objaw ciąży? Ide do ginekologa za tydzień, testu nie chcę robić, bo podobno przy torbielach może wychodzić pozytywny.

Miałam podobna sytuację... poszłam do trzech lekarzy... okazało się, że w przeszłości miałam zapalenie jajnika które .. samo przeszło, jednak następstwem tego jest, że jak tylko jest zimniej lub wieje mocny wiatr - mam bóle, a nawet czasem mocne skurcze... ale badania nic nie wykazaly.

Gość jaaaa20
dodam jeszcze, że wraz z bólem podbrzusza pojawił się ból pleców w dolnej części.

Gość jaaaa20
Myślałam właśnie o zapaleniu jajnika, czy Ciebie też bolały oby dwa czy tylko jeden?

ogólnie jeden czasem wydaje mi się, że drugi lub oba ale ból może promieniować... próbowałaś wygrzać te miejsca termoforem lub pod prysznicem? Jeśli ból wtedy ustanie może to byc własnie zapalenie lub "przekiwanie" idz do lekarza :) Bierzesz jakies hormony?

Gość jaaaa20
Tak biorę gorącą kąpiel i wygrzewam w wannie, hormonów nie zażywam, brałam tylko w tamtym roku, żeby zlikwidować torbiel.

Idz wobec tego do lekarza. Skoro miałaś torbiel to musisz zasiegnąc rady fachowca. Powodzenia. :D

Gość jaaaa20
Nie dziękuje:) i pozdrawiam!:)

Gość biały łabędź _ wlkp
mnie też własnie ostatnio bolą :| ale nie ma jak to wizyta u lekarza :)

Gość jaaaa20
Trzeba chodzić i się badać, ja przypadkiem odkryłam, że mam torbiela bo bolał mnie żołądek i poszłam na usg jamy brzusznej i proszę:) Ja byłam całkiem nie dawno u gina, dlatego boje się, że może to dzidziuś tak broi :)