Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poccccee

Pocę sie strasznie - co mi jest?

Polecane posty

Gość poccccee

trwa to juz dlugo od wakacji, czasami mocniej nieraz wcale. Siedze w pracy przy komputerze i jestem spocona, w domu czytam ksiazke to samo. Na calym ciele zwlaszcza pod pachami, gdy dotkne czuje 'gęsty' stezony pot - nie wiem jak to nazwac. Diety nie zmienialam, leków zadnych nie biore, ogolnie dobrze sie czuje. Co to moze byc? Dermatolog potraktowala mnie jak stuknietą - 'proszę kupić etiaxil albo zmienic antyperspirant' haha...chce wyleczyc przyczyne a nie maskowac objawy.

Gość eggpllannt
http://www.forma-po30.info/chorobliwe-pocenie/ Pocenie uogólnione dotyczy skóry na całym ciele. Jego nadmierne wydzielanie może być spowodowane zburzeniami w ośrodku termoregulacji naszego ciała albo emocjami, stresem, lękami. Często ten typ ocenia się występuje przy schorzeniach tarczycy, cukrzycy lub u osób otyłych. Pomijając choroby, ten typ pocenia się jest jak najbardziej poceniem się fizjologicznym. Natomiast gorzej, gdy mamy do czynienia z poceniem uogólnionym pod wpływem bodźców psychicznych. Najbardziej pocą się wtedy dłonie, stopy, twarz i pachwiny. W skrajnych przypadkach i bardzo dużych emocjach reagować tak może niemal całe ciało. O poceniu tego typu mówimy, gdy pot spływa kroplami z rąk, pach, czy po tułowiu. Gorące temperatury lub potrawy potęgują tylko ten stan. Choroba jest trudna do wyleczenia, bo jej źródło tkwi głównie w psychice ludzkiej.

Gość pseudożebrak
tez tak miałem,obkładaj sie gazetami to dobrze wsiąka