Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gruba Mary

Muszę schudnąć.Kto ze mną?

Polecane posty

Gość Gruba Mary

Przejrzałam wszystkie fora internetowe i te jest najmniej skomplikowane,wiec tu sie na jakiś czas zadomowie. Otóż drogie panie waże 130kg.Wiem,wyglądam jak wieloryb.Mierzę 174cm wzrostu.Od dawna jest mi zle z soba,ale niestety nigdy nie miałam motywacji,by schudnąć.Od jakiegoś czasu trochę lepiej się odżywiam,ale u mnie wchodzi w grę JEDZENIE,OBSESYJNE JEDZENIE!Co chwilę zaglądam do lodówki,już mam tego dosyć.Podjadam coś non stop i nie muszą to być wcale słodycze(choc często są),mogą to być kanapki,owoce..No ale takie jedzenie non stop przecież nie jest zdrowe. Więc postanowiłam,że koniec z tym.Nie wiem ile uda mi się schudnąć do lipca,ale mam nadzieje,ze choc z 10kg. Byłabym wdzięczna,gdybyście do mnie napisały;) I dołączyły.Razem będzie razniej.

Hej .Gruba Mary...też mam ten problem ,ale znalazłam fajne forum na kafe i zaczęłam się odchudzać z dukankami...schudłam przez 2 m-ce 9 kg

hej Gruba Mary, polecam Ci dietę Cambrigde, sama na niej jestem, ale mam do zgubienia tylko 10 kg, 5 już za mną. Dieta jest o tyle fajna, że nie dosć, że dostajesz gotowe produkty, nic nie gotujesz, później dochodzą dania konwencjonalne, to jeszcze masz kontakt z konsultantem, niezastąpiony w chwilach załamania, serio :) Nie wiem czy to Cie przekona, ale jeśli nie to zajrzyj tutaj: http://dieta-cambridge.pl/klub.html ludzi zgubili nawet i 40-50 kg, moja koleżanka schudła 20 i to ona mnie na ta dietę namówiła, na początku było ciężko się przestawić, ale pomogło zdjęcie na lodówce, na pulpicie monitora, w szafce w łazience, szczupła ja sprzed ciąży, zawzięłam się i jakoś leci. Życzę Ci powodzenia :)

Gość poirytowana kafeterianka
a ta wszędzie ta swoja diete optymalna wpierdzeila. andusia daj zesz sobie na luz bo juz wszedzie tego płeno.

Gość Gruba Mary
Poczytam o wszystkim co napisalyscie;) Dzieki

autorka sama wybierze sobie sposób w jaki bedzie pozbywac sie kg. ja nikogo nie namawia na siłe. poczytac można skorzystac nie trzeba:)

Gość suczkaaaaa
zapisz się na vitalii, tam są babki na diecie, które Cie wesprą

Gość osjmdbn
jakie gotowe produkty?

Gość drewniana noga4
jakby mkiała wybrac to by sobie poszukała w necie a ty wciskasz w kazdym temcie te diete odchudzanie czy nie choroba czy cokolwiek to wyskakujesz z ta dieta :-o de ty zyc kobito bo nie ma tematu zeby nie było twojego posta z dieta opytmalna.

marcysia w optymalnej nie ma żadnych gotowych produktów. pomyliłas chyba diety. żywienie optymalne opiera sie na jajach,masle ,smietanie,boczku i małej ilosci wglowodanów.:)

Jak zobaczyłam wpis o tej diecie to mi się ciśnienie podniosło...przecież jest strasznie droga a te koktajle są nie do przełknięcia

pisac każdy może,od tego jest forum.stosowac nie musisz.zanim skrytykujesz to powinnas co nieco na tet temat przeczytac nie mówiąc o sprawadzeniu na sobie. ja sprawdziłam na sobie.

No właśnie krytykować też można,a każdy niech robi co chce.Mój brat był na tej diecie i schudł to prawda ,ale co z tego jak nabawił się łuszczycy,która męczy go do dziś(Dietę stosował jakieś 15 lat temu) Ale ok. jak ktoś ma ochotę to proszę bardzo..to jest tylko moje zdanie.

Nie wiem czy optymalna to samo co cambrige,ale ja narzekam na ta drugą.O optymalnej nic nie wiem :(

To muszę trochę poczytać o optymalnej.Ja jestem na dukanie i też się nasłuchałam dużo złego na jej temat,ale cóż jak ma się nadwagę to się chwyta prawie wszystkiego

ja przeszłam ponad 8 lat temu na opty.nie z powodu nadwagi a migren na które cierpiałam przez 10 lat -lekarze nie potrafili mi pomoc:(

Gość Gruba Mary
Ja jednak wybiorę zwykłą dietę odchudzającą,która polega na zdrowym odżywianiu! Byłam wczoraj na targu,zaopatrzyłam się w warzywa i owoce,chleb zawsze piękę sama razowy,wiec problemu nie bedzie..Najwiekszy problem to teraz wprowadzic to wszystko w życie:-o Bo gadać to ja sobie mogę.Będzie ciężko..:(

@marcysia12, łuszczyca jest chorobą o podłożu genetycznym, nie można jej dostać z powodu stosowania diety. Jeśli chodzi o produkty Cambridge to owszem mogą wydawać się drogie, bo zazwyczaj kupuje się większą ilość, poza tym należy pamiętać, że na tej diecie nie wydajesz pieniędzy na inne produkty żywnościowe, więc wychodzi na to samo, ot po prostu nie kupujesz w spożywczaku. Poza tym założycielka wątku ma do zrzucenia sporo, jak sama napisała, a dla takich osób to właśnie idealna dieta, bo chudnie się regularnie, skutecznie i stracone kilogramy nie wracają. Dieta uczy podstaw zdrowego żywienia na przyszłość. Ja mam w tej chwili 6 kg mniej, bez wielkich wyrzeczeń, głodna nie chodzę, jeszcze 4 kg i będę szczęśliwa ;) Nikomu tej diety nie narzucam, każdy zrobi, co uważa za stosowne, polecam po prostu to, co u mnie działa najlepiej ;)