Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niiewiadomaa1234

problem z chlopakiem.

Polecane posty

Gość niiewiadomaa1234

witam. Mam pewien problem i nie wiem jak sobie z tym poradzic. Mam chlopaka jestem z nim 3 lata, mieszkamy razem 2 lata.. bardzo go kocham, ale juz nie moge z nim wytrzymac,.. non stop mi cos obiecuje, mowi ze np ( taki dobny przyklad) jutro pojdziemy w koncu do kina... ale na drugi dzien , kiedy ja juz jestem nastawiona ze idziemy do tego kina, on JUZ ma inne plany, o ktorych ja nie wiem. Caly czas mu cos nie pasuje, ze podloga dobrze nie umyta, dlaczego ta szklanka stoi w zlewie a nie jest umyta... no po prostu tak mam go dosc , ze zaczynam go nienawidzic. I juz od pol roku, prawie codziennie mu mowie ze musi sie zmienic, ze nie tylko ja to widze i albo cos z soba zrobi i sie zmieni albo bedzie koniec naszego zwiazku. i obiecuje , przeprasza a za tydzien ( nie raz krocej) zaczyna sie od nowa to samo. I ostatnio na swieta jak bylismy w polsce ( poniewaz mieszkamy za granica) naopowiadal calej mojej rodzinie ze mial mi sie oswiadczyc w polsce przy nich , ale zamowil pierscionek ten co zawsze mi sie podobal a jego wysylka trwa 8 tygodni... i powiedzial mojej mamie ze w valentynki sie oswiadczy , oczywiscie moja mama mi nic nie powiedziala, no i w dniu walentynek , mama dzowni pod wieczor i pyta jak tam pierscionek, i czy jestem zadowolona, a ja o niczym nie wiem bo prawda jest taka ze zadnego pierscionka nie zamowil, i wcale nie mial zamiaru sie odwiadczyc... co ja mam zrobic ? zostawic go kiedy tak bardzo go kocham ? czy zaczac robic mu na zlosc i tak samo jak on klamac, obiecywac a robic co innego ? pomozcie prosze

Gość niiewiadomaa1234
przepraszam za drobne bledy...

Chłopak wpadł w monotonie na to wygląda jak nic nie zmienicie to naprawde się coś wypali o ile wogóle jeszcze go kochasz...: ja tez czasami swojego faceta nienawidze czepia sie o pierdoly faceci juz tak maja!

Gość łopataaaaaa
ludzie nie maja co do gara wlozyc, albo ciezko choruja, zostaja porzuceni i samotni dziewczyno a ty sobie szukasz problemow na sile! czepiasz sie jego i on ciebie o straszne pierdoly... pogadaj z nim o tym wszystkim o czym zalisz sie anonimowym osobom, bo to chyba nie jest w porzadku ze masz problem i lecisz z problemem do internetu zamiast pogadac ze swoim facetem? jak tak ci to przeszkadza to masz zamiar jeczec i plakac w poduszke do konca zycia i meczyc sie z powodu niedomowien? no chyba ze obiecanki do kina i twoje widzimisie sa wazniejsze niz zdrowa relacja miedzy wami. przeciez ty tez mozesz go zaprosic, kupic wczesniej bilety i nie powinien odmowic a jak bedzie sie wykrecal... no to coz, ma cos albo na sumieniu albo ma problem o ktorym nie wspomina

Gość olabogaaaa
piszesz tak: "I juz od pol roku, prawie codziennie mu mowie ze musi sie zmienic, ze nie tylko ja to widze i albo cos z soba zrobi i sie zmieni albo bedzie koniec naszego zwiazku." wiec ty mu gadasz i KAZESZ a sama jestes taka swieta i cudowna? :):):) mozesz sobie kupic psa i jemu rozkazywac i do tego tresowac a faceta albo sie kocha, akceptuje i DOGADUJE z nim aby wypracować kompromic, albo do konca życia jest się niezadowoloną królewną :) ale to twoj wybor :P

Gość ona........
Nie kłam i nie oszukuj go, po co masz robić coś co nie leży w Twojej naturze. Nie zniżaj się do jego poziomu. Może zacznij więcej czasu poświęcac sobie, daj mu sygnały że nie jest pępkiem świata, szklankę moze umyć sam, tak samo jak i podłogę. Jak coś obiecuje to powinien dotrzymywać słowa, idź następnym razem sama do kina albo ze znajomymi. Może on w końcu zrozumie, że masz dużo innych możliwości. Też miej plany o których on nie wie. Skup sie na sobie, przestań zwracać uwagę na jego obietnice, zlekceważ go kilka razy, niech poczuje to co Ty. Z tym pierścionkiem to rzeczywiście przesada, nie rozumiem po co mu takie głupie gadanie, jak by nie wiedział że to może wyjść na jaw, głupota.

Gość niiewiadomaa1234
tylko kiedy ja z nim rozmawial tyle razy ze juz mam tego dosyc, i napisalam ze kino to maly przyklad, tylko jak sie na cos umawiamy , i mi cos obiecuje to niech dotrzymuje slowa, zreszta ja tez pracuje , on nie raz jest w domu przedemna ale to i tak ja mam gotowac sprzatac itp, chociaz powinno byc pol na pol. i rozmawialam z ludzmi z otoczenia , i nawet jego siostra, ktora mi powiedziala ze sie dziwi ze tak dlugo z nim wytrzymalam. i w koncu mu kazalam bo albo albo, ja tez chce sobie ulozyc zycie z normalnym czlowiekiem ktory bedzie mnie szanowal a nie mial w dupie mojego zdania, i sciemnial do mojej rodziny. bo ok jakby to bylo tylko i wylacznie pomiedzy nami, ale kiedy on jedzie i ma czelnosc klamac mojej mamie, to jest juz przesada...

Gość niiewiadomaa1234
ona.. dziekuje za porade, ja juz naprawde nie wiem co mam robic, i dlatego juz wymyslam glupie rzeczy, ja chce tylko zeby bylo normalnie, zebysmy byli szczesliwi, staram sie jak moge, a ludzie tu zamiast odpowiedziec normalnie na pytanie, postawic sie w mojej sytuacji to jada po mnie jak po psie...

Gość ona........
No widzisz... Jeśli rozmowy nie skutkują a chcesz jeszcze walczyć o niego... Wkradła się Wam rutyna, jemu wydaje się że do Twoich obowiazków należy utrzymanie porządku w domu a nie do jego. Moze pozwoliłaś sobie na to żeby tak myślał. Dobrze ze dzieci nie macie bo wtedy mogłby być gorzej. Ale co innego gdy obydwoje pracujecie a później ty wracasz do domu i musisz mu usługiwać. Zajmij się wtedy sobą, spotkaj sie z koleżanką, idź na basen, na siłownie, do kina. Do tego wszystkiego on nie jest Ci potrzebny. Te kłamstwa sa jakieś dziwne, nie rozumiem po co mu to i nie umiem tego zinterpretować. Normalnie w związku jest gdy dwoje ludzi traktuje się na zasadzie partnerskiej. Razem rozwiązujecie problemy, rozmawiacie, wymieniacie zdania i wyciagacie wspólne wnioski. Jeśli coś Ci tu nie gra to zastanów się, walcz jeszcze trochę ale jak on nie wydorośleje to uciekaj. Później kłamstwa mogą przybierać wiekszych rozmiarów, a skoro jemu juz teraz to odpowiada... Warto walczyć o to by być szczęśliwym do końca życia, zamiast męczyć sie i zadręczać.

Gość niiewiadomaa1234
kazdy chlop mysli ze baba ma za obowiazek sprzatac, gotowac i zajmowac sie dziecmi, kiedys moze tak bylo ale teraz czasy sie zmienily. jeszcze rozumiem , jakby tylko on pracowal, on zarabial na dom i jego utrzymanie... ale wszystko jest pol na pol, wiec gotowanie i sprzatanie tez powinno byc pol na pol, a on zamiast docenic to ze ja wszystko robie w domu to jeszcze marudzi. staram sie zeby nasz zwiazek sie nie rozlecial, jak moje i moich znajomych i rodziny sposoby zawiodly myslalam ze moze tu ktos mi doradzi, dlatego napisalam. i nie widze w tym nic zlego. jezeli mielibysmy TERAZ dzieci, to nasz zwiazek pol roku by nie przetrwal... no wlasnie z normalnych zwiazkach sie rozmawia, tylko ze z nim sie nie da rozmwiac bo on nigdy nie widzi problemu, dopiero jak sie obraze to przychodzi przeprasza i mowi ze sie zmieni, ale na mowieniu sie konczy,,,