Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hawa2000

dalybyscie dzieciom tak na imie?

Polecane posty

Gość futurra
Marcysia wez jak sie nie znasz to milcz, wracaj do wiochy ok, ja chyba podrozuje i mieszkam za granica ,wiec chyba wiem co jest teraz modne ,wiec wypad :P :P :P

venia-16 a gdzie ja inne kraje obraziłam :P napisałam tylko że arabskich się nasłuchałaś i dodałam że nie obrażając arabów ale imiona faktycznie mają dziwne :P sama znam rodzinę marokańską więc wiem :P i nie zatkałaś mnie ale twoje hasło normalnie jest rozbrajające że ty jeździsz i mieszkasz za granicą to wiesz co modne :D:D:D no sory laska ale to co modne np we francji wcale nie musi być ok w polsce :/ każdy kraj ma swoje imiona i potem jak jedziemy za granicę to nas wyróżnia, sprawia że jesteśmy wyjątkowi i że łatwiej nam jest się identyfikować z mniejszością polską ale widać ty się wstydziesz swojego kraju że tak strasznie lecisz za tą zagraniczną modą :/ a co do imion moich dzieci Wiktoria i Sebastian są to normalne imiona, przyjęte przez cały świat nie tylko przez nasz kraj i może nie są jakieś super wymyślne ale i dobrze bo ja wiem po sobie jak ciężko jest komuś kto ma żadkie imię :P ja mam owszem normalne imię pochodzenia greckiego ale w naszym kraju przyjęte od wieków ale w moim pokoleniu nie nadawane znam tylko 1 dziewczynę o tym samym imieniu co ja i wierz mi nie było łatwo za dziecka jak na każdym kroku słyszałaś że "o moja babcia, ciocia ma tak na imię" więc dlaczego miałabym dziecku utrudniać życie dając mu jakieś dziwaczne imiona? ja rozumiem gdy korzenie są poza polską, albo gdy się dziecko rodzi poza polska i raczej nikt nie zakłada że do polski się przyjedzie to się daje imię z danego kraju ale jak ktoś mieszka u nas niech daje normalne imiona a nie takie które dziecko może narazić na bycie pośmiewiskiem

Gość Etiennee
Narine-zmieniłaś mi płeć :) żeński odpowiednik wymawia się Etine. Etjeni-to chłopak :)

Gość Czego wy sie doczepilyście
"Synuś Córuś ma na imię Henri Tadeusz, a Ty jak masz na imię?" :D

venia-16 no i na cholere udziwniasz? Alexander :/ a nie lepiej normalnie Aleksander? Maximillian to normalny Maksymilian :/ a Henri to Henryk :/ no kobieto opanuj się :/

Gość bzzdurrry
Nastkę i Miłkę też :) A 'Kewina" ani ani.. :P

do PPP wez kobieto jestes plyta i tyle, chora z ciebie patriotka co drugie slowo to POLSKA ....juz wiecej do ciebie nie pisze bo pusta jestes

Gość bezsensowne dywagacje
:P :P :P To sikamy sobie razem :D Ręce opadają..

Futura a cóż z tego ,że ty jezdzisz za granicę ...proszę bardzo jaka światowa ktoś by pomyślał.W tych czasach co drugi wyjeżdża i nie uważa się za lepszego.A jak nie radzisz sobie w kraju to masz problem.Ja za granicę jeżdżę raz w tygodniu na zakupy .I to też jest modne haha

HENRI to HENRI a nie Henryk , wedlug mnie ladniej brzmi. aha HEKTOR tez jest ladne :)

:P :P ;P To sikamy razem.. :D Ręce opadają.. a raczej opadywują :P

:P :P :P "jestes plyta " CD czy analogowa??? :P

do bezsensowne dywagacje no dokładnie porażka jakaś :D:D:D podejrzewam że jak ja pierwszy raz byłam poza naszymi granicami to koleżanka jeszcze na chleb mówiła bebek ale niech jej będzie że taka mądra, światowa kobieta z niej :D:D:D przynajmniej ktoś mi z rana no południa humorek poprawia :D:D

do bezsensowne dywagacje no dokładnie porażka jakaś :D:D:D podejrzewam że jak ja pierwszy raz byłam poza naszymi granicami to koleżanka jeszcze na chleb mówiła bebek ale niech jej będzie że taka mądra, światowa kobieta z niej :D:D:D przynajmniej ktoś mi z rana no południa humorek poprawia :D:D

Gość futurra
Marcysia, to cytat z nierozgarniętej veni :D Łogarnij sie kobito :P

do bezsensowne dywagacje myślę że indukcyjna ale mogę się mylić bo przeciez zacofana i niemodna jestem :D:D:D

i dla chlopaka tez ostatnio slysze ze coraz czesciej sie nadaje imie VINCENT fajnie brzmi wedlug mnie jak Viencent van Gogh

Rozbrajająca naiwność koleżanki powala :D

oki niech sobie będzie Wincent a właściwie u nas to Wincenty ale nie Vincent :/ jesteśmy w polsce to chociaż piszmy po polsku :D:D:D

"Viencent " ... Van Gooooooough?

Gość futurra
Gienia jest powyżej i ma 16 :P

a znam jeszcze fajne francuska wersje Angeliki ,Angelique (czyt. Andzelik z akcentem na K ,czyli An-dzeliK, a nie An-dze-lik)

Gość rtfv
Jak się urodzi bez ucha, to Vincent ;)

mi sie zawsze podobalo imie Julia,ale mojej corki bym tak nie nazwala, bo jest oklepane, wiec alternatywa bedzie GULIA (Dzulia) lub GULIETTA (Dzulietta)

Gość rtfv
A chowana na królewską metresę to Angelika :P

Gość trrudna sytuacja
Emmanuelle ;)