Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciężarówka.86

LIMIT NOSPY W CIĄŻY

Polecane posty

Gość Ciężarówka.86

Zaczynam aktualnie 18tc, z racji mojej drobnej budowy i coraz bardziej rosnącego brzucha, macica rozciąga mi się na 4 strony świata. Zażywam nospę za pozwoleniem lekarza, zwykle jedna tabletkę dziennie - ale nie codziennie. Czasem ból jest intensywny i jedna tabletka niestety nie pomaga. Czy jest jakiś bezpieczny limit nospy na dobę w ciązy? Moja waga 45kg.

Na ulotce jest napisane, ze limit to od 120 do 240 mg w 2-3 podzielonych dawkach. Jedna tabletka to 40 mg wiec jak wezmiesz 3 x 1 to chyba nie powinno byc problemu, jesli bole sa silne Ale najlepiej jakbys sie z lekarzem lub farmaceuta skontaktowala

Gość Jo-------anna
Myślę,że dwie spokojnie możesz zażyć.

najlepiej skonsultuj to z lekarzem :) ja brałam 3 razy dziennie po 2 tabletki i to nospy forte :/ ale ja miałam ciążę zagrożoną więc dmuchaliśmy i chuchali na zimne :D:D:D do tego brałam jeszcze duphaston i fenoterol :D:D:D

Gość OMA...
limit nospy okresła lekarz prowadzacy ciąże. Bo jest nospa zwykla dostepna bez recepty i ta forte na recepte więc zalezy o którą pytasz i jaką masz zaleconą. Ja będąc w ciązy i mając przedwczesne skurcze brałam 3 razy dziennie nospe forte. Potem dostawałam w zastrzykach ale to nie wiem jaka byla dawka.

Gość Ciężarówka.86
Pytam o tą zwykłą, ogólnie dostępną. Lekarz mówił "Jak boli, to można zażyć nospę." Zwykle po jednej tabletce mija, czasem czuję, że mogłabym zażyć więcej, ale jak dużo, żeby nie zaszkodzić...

Jak to zwykła to śmiało możesz brać nawet 3 na dobę. Ja brałam 3 na dobę - Nospa Forte ta mocniejsza I tak mi przepisywał i mój lekarz i jak leżałam w szpitalu- i brałam przez kilka miesięcy-takie zalecenia