Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak byście zrobiły

Czy na ślub wypada nałożyć białą sukienkę?

Polecane posty

Gość jak byście zrobiły

Jak wyżej. Strasznie mi się jedna podoba. A jestem po porodzie i mam jeszcze 8 kg więcej niż powinnam a ona dobrze maskuje fałdki i wyszczupla. Tyle, że jest biała. :O

Gość dfrthyu
Biały kolor nie wyszczupla - wręcz odwrotnie i na ślubie jest to kolor panny młodej. Był by to duży nietakt..naraziła byś się na wrogość panny młodej i zniesmaczenie gości...ale rób jak chcesz..

Gość maturks4
Raczej nie! Ale może dołożysz jakieś bolerko w innym kolorze, albo szal...

Gość Narine24_
Absolutnie nie. U mojej koleżanki na weselu była dziewczyna w białej sukni. Wszyscy goście z niej drwili. A pannie młodej było bardzo przykro

Gość panna młoda z wrzesnia
--> dfrthyu Ale Ty jesteś pojebana. Zniesmaczenie gości? Wrogość panny młodej? Właśnie wystawiłaś laurkę sama sobie. Musisz być zajebiście zawistną osobą. :O Na moim ślubie 2 dziewczyny były w białych sukienkach (jedna sukienkę miała do kolan, druga długą z trenem). Jedna w była w kremowej z tiulu. Wyglądały ślicznie. Mam z nimi mnóstwo zdjęć. :D No ale ja nie mam kompleksów i nie zawracam sobie głowy bzdetami. Wrogość Panny Młodej... :D Dobre... :D :D

Gość 1345345
panna młoda z września. Nie chodzi tu o żadne kompleksy. Co ty w ogóle wymyśliłaś. Tak się po prostu przyjęło, że biały to kolor zarezerwowany dla panny młodej. Jest to najważniejszy dzień w życiu dla państwa młodych. Wszystkie oczy powinny być skierowane na nich. Uważam, że to ogromny nietakt ze strony innej kobiety, jeśli na wesele ubierze się na biało. Moim zdaniem te twoje koleżanki czy tam kuzynki są po prostu mało inteligentne i nietaktowne. Szczególnie ta z trenem :D

co wy gadacie, gdzie jest napisane ze nie wolno w bialej sukience:) dupa jasiu:p ja ostatnio bylam na weselu w bialej sukience;) i nikt tego wrogo nie odebral:) a co wiecej wszystkim sie moja sukienka spodobala:D no i mialam rozowe buty i rozowe dodatki;) i nic zlego w tym nie widze;) to jest kwestia gustu...:P a po drugie nie tylko JA byłam w bialej sukience;)

Gość 1345134
Marlenka, bo cóż. Po prostu taktu nie masz za grosz. I ta reszta hołoty w białych sukniach. Wprost nikt by ci nie powiedział, ale za plecami na pewno nieźle cie obmawiali

u mnie na slubie też była dziewczyna w białej sukience Nawet nie zwrociłam na to szczególnej uwagi dopiero jakieś 2 tyg po ślubie moja koleżanka weszła na ten temat oburzona, że jak tamta mogła założyć biała sukienke itd a mnie to niezbyt ruszyło :D

NIE Prawda;) zalezy na jaka holote trafisz:) ta rodzina jest ogolnie bardzo sympatyczna:) i nikt tam nic nie pierdzieli:) a tym bardziej jesli nawet:) to co mnie to:D mnie opinia innych nie obchodzi:) grunt ze ja sie czulam w niej swietnie;):D wiec autorku rob co chcesz;) nikt nie ma prawa ci zabronic:) tylko wez jakies fajne kolorowe dodatki:D zebys wlasnie nie wygladala jak panna mloda:D:)

Gość Wioletka321
Dlaczego dziewczyny są tak okropne i nawet w najważniejszym dniu w życiu chcą zrobić pannie młodej na złość. Jednej panny młodej to nie ruszy, a innej może być przykro i może to jej zepsuć tak ważny dla niej dzień. Ja uważam że to OGROMY NIETAKT żeby włożyć białą suknię na wesele. Trzeba nie mieć honoru i samokrytycyzmu żeby zrobić coś takiego.

w sumie masz rację nie wiadomo jak panna młoda do tego podchodzi mnie to nie ruszyło, ale różnie to bywa dlatego chyba lepiej nie ryzykować

no a przeciez mozna zapytac czy nie bedzie miala tego za zle:D ja zapytalam:D i nic przeciwko nie miala:D

Gość a może kanapka
nakłada się gumkę na penisa :p Sukienkę się ubiera :D

Gość karaoke-oke-oke
Sukienkę sie ubiera? A co, goła chodzi ta sukienka żeby ją ubierać?

Gość grafffittti
Tak jak nna pogrzeb nie idzie się w kolorowych fatałaszkach, tak na wesele biały kolor jest zarezerwowany dla panny młodej. No, ale teraz mało kto o to dba...

Gość przyganiał kocioł
garnkowi sukienkę się zakłada albo się w nią ubiera ubrać to możesz choinkę albo lalkę :D w temacie: Autorko, jeśli się dobrze w tej sukience czujesz to idź w niej. Załóż tylko jakieś kolorowe dodatki czy żakiet. Kiedyś nie wypadało też na ślub i wesele w czerni przyjść, a teraz masa lasek w czarnych kieckach. Ewentualnie zapytaj pannę młodą, czy ma coś przeciw białej sukience

Gość moim zdaniem temat to tylko
sukienkę się zakłada... co do tematu, nigdy nie wiadomo, jak odbierze Cię panna młoda i reszta gości, więc może lepiej sobie darować? jest tyle pięknych kolorów...

Gość khreativtechnolożi
Biel zarezerwowana jest dla panny mlodej. Nie słyszałyście o savoir vivre? :-O Nie ryzykowałabym, masz do wyboru całą paletę barw:-O

Gość klskdlsld
http://moda.wieszjak.pl/zelazne-zasady/256514,Jaka-sukienka-na-wesele.html - pierwszy akapit http://spec.pl/okolicznosci/inne-swieta-i-okolicznosci/czy-wypada-isc-na-wesele-w-bialej-sukience http://www.kalendarzslubny.pl/pl/artykuly/savoir-vivre/ubranie-gosci-weselnych Jest taka zasada, że się nie chodzi w bieli. Oczywiście, można ją łamać. Pytanie tylko czy warto? I w imię czego?

Gość przyganiał kocioł
a czarny na pogrzeby torebkę dobiera się do butów a lakier do paznokci do koloru szminki nie nosi się butów z zakrytymi palcami na gołe nogi itp wiele z tych zasad odchodzi już w przeszłoścć może szkoda, ale taka jest prawda

Gość Wioletka321
Oj dziewczyny. Wy takie biedne jesteście, że nie macie w co się na wesele ubrać? Macie tylko jedną sukienkę, która jest biała i musicie włożyć akurat ją? Możecie pójść w tej białej gdzie indziej, a na wesele naprawdę nie wypada. A co do zapytania panny młodej o pozwolenie. Toż to głupie jest. I na prawdę uważacie, że jeśli miałaby coś przeciwko, to by powiedziała. Jeśli jest nieśmiała, to nic by nie powiedziała, a na weselu było by jej zwyczajnie przykro.

Gość przyganiał kocioł
rany:o, według drugiego linka popełniłam mega gafę, strojąc się na jedno z wesel w czerwoną sukienkę 1. Jaskrawy kolor 2. wyglądłam lepiej od Panny młodej :p (mało kto akurat nie wyglądał niestety)

odnosnie kolorów na weselu...wg mnie zasada jest prosta: biel jest zarezerwowana dla panny młodej. Ecru czy kremowy oraz bardzo jasne ich pochodne kolory -na taki kolor moga sobie pozwolic mamy (zarowno jej jak i jego) oraz babcie. cala reszta pan na slubie i weselu nie powinna tez miec sukienek ktore fasonem przycmiewac beda gwiazde wieczoru.czasami warto zadzwonic i zapytac panne młoda o stroj...jesli dziewczna ma wyspaic tego dnia w bardzo prostej bialej sukni ,bez kola bez pierdolek dodatkow itd..to moze lepiej darowac sobie zamaszysta czerwona suknie na kole ,drapowana itd.. Jeden wyjatek co do osoby ktora spokojnie mozna ubrac na slub w biel w dowolnym fasonie sukni-male dziewczynki...kilkuletnie...im to bedzie pasowalo i nikt nas nie posadzi o brak taktu:) przeciez tp z czystej logiki wynika.

Gość bialy tylko dla panny mlodej
zapamietajcie kocmoluchy!

skoro ci sie podoba biala sukienka to wloz ja, mniej gdzies opinie innych ludzi, kazdy ma prawo wyboru rozumiem tradycje, tyle ze co Wam z tych tradycji? Panna mloda wedlug tradycji powinna miec biala suknie tylko wtedy gdy jest jeszcze dziewica, bo wiadomo ze bialy kolor to kolor czystosci Skoro wiekszosc z nich sie do tego niestosuje, to jakim prawem oceniaja innych gosci?

Gość gość
popieram koleżanki , Polska to naprawdę zacofany kraj ;p biała sukienka w każdym kroju jest boska :) strójcie się w białe szaty! POZDRAWIAM :D