Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Waala twist

Kuchnia Smoby proszę o opinie

Polecane posty

Gość Waala twist

Potrzebuje porady. Chcę kupić córce kuchnie do zabawy i do wyboru mam dwie. Obie firmy smoby z tym że jedna kosztuje 200 zł a druga 400 zł. Nie ukrywam, że bardziej poodoba mi się kuchnia za 400 zł, prócz tego jest wyższa i gdy będzie już nieco starsza będzie jej wygodnie się bawić a z drugiej strony to jednak kupa kasy. Jest DWA razy DROŻSZA! Nie śpię na forsie, na zakup tej zabawki planuje zapłacić pieniędzmi otrzymanymi z podatku z urzędu skarbowego. Doradźcie mi proszę bo oglądam od dwóch tygodni allegro i jedyne co mam to mętlik w głowie. A może, któraś z Was ma kuchnie do zabawy i jest w stanie podzielić się swoją opinią. Z góry dziekuje.

Moja córcia 1,5 roku ma kuchnię do zabawy ale taką małą, prostą, zwykłą a dosłownie zwariowała na jej punkcie, codziennie coś tam "gotuje":) potrafi się zająć zabawą a potem nas "karmi" i mówi aaaaaaaam:-) Natomiast moja bratanica ma kuchnię Smoby ale tę mniejszą za ok 200 zł i też jest zachwycona, codziennie przy niej majstruje:-) Sumując-bardzo polecam tego typu zabawki, przynajmniej u nas bardzo się sprawdzają Pozdrawiam

Gość Waala twist
moja córka ma tyle samo i jedyne co ją zajmuje to zabawa w kuchni i wyciaganie mi garnków i innych tym podobnych i tez mysle ze zwariuje jak cos takiego dostanie od rodzicow.

O garnki z szafek to każdego dnia i "gotuje" nam obiady:-) może dziewczynki już tak mają?:-)

Gość kotwbutachrobionychnadrutach
moja córa ma w sumie 3 kuchnie wszystkie trzy dostała jako prezenty. Jedna jest u babci (bo mała tam czesto przyjezdza) druga w domku w ogrodze a trzecia w jej pokoju. I powiem Ci ze tak naprawde nie ejst wazne co kuchnia ma na wyposażeniu. Standardowo palniki piekarnik, zlewozmywak. Ale nei wazne czy gra czy swieci, bo i tak mała sie swietnie bawi. Uzywa wyobrażni i sama improwizuje to czego jej brakuje. Ja bym nie wydała 400zł na kuchnie. Tym bardziej ze z biegiem czasu moze dostanie tez druga na prezent. A moze zamiast jednej kuchni za 400 kupisz jej tańszą i jeszcze dodatkowo jakąś druga zabawke?

A ja mam syna i ma kuchnię Smoby, ale tą mniejszą, ma teraz 3,5 roku i kuchnia jeszcze długo będzie dla niego, że tak powiem rozmiarowo odpowiednia. . Bardzo trafiona zabawka.

Gość za 400 to bym wolala dolożyc
A ja bym wydala bo widze różnicę miedzy takiej plastikowej za 250 zl a tej drewnianej ikea. Tą plastikową pobawi się swietnie 1,5 roczna dziewczynka, ale już 5 latka nie bardzo bo za mała. Natomiast jak kupisz porządną to będzie na lata. Kuchenka się nie nudzi tak szybko. Mam dwie corki i widze że i starsza lubi gotowac, a taka duża kuchenka jest fajna. Jeśli Cie stać to zamiast 2 byle jakich zabawek lepiej kupic jedną a porządną.

Gość Waala twist
no ta za 599 zdecydowanie odpada. Dla mnie dużo jest wydać na taką zabawke 400 a co dopiero 599. Moja córka prezentami nie jest osypywana. Gdyby nie my rodzice nie miala by sie czym bawić. Ma parę zabawek na krzyż a wszyscy mówią, że ma dużo. Poza tym wole mniej wydać bo nie wiadomo jaka będzie ta kuchnia za 400. Czytalam niektore opinie smoby excelence takie były, że słabo wykonana i marna jakość plastikow i że nie warte swej ceny. A z tych tańszych to która polecacie. Bo są Bon apetit, COOKTRONIC i Z hello kity.

Gość Waala twist
gdybym kupila taka za 600 zl to powiedzielib y wszyscy ze do reszty zwariowalam

Ja mam tą hello kity mala i powiem Ci ze dla mnie bez rewelacji. W piekarniku z tylu nie ma scianki tylko wlozona tektura więc jak sie za duzo napakuje to tektura wylatuje. Plastik solidny bo Snoby robi solidne te zabawki, piekarnik się świeci, kuchenka wydaje jakieś dźwięki. No jeśli Cię nie stać na droższą to myślę ze bedziesz z tej zadowolona, ale do tej Ikea się nie umywa nawet.

http://allegro.pl/smoby-kuchnia-elektryczna-cheftronik-hello-kitty-i2170806610.html Taką Mi też tak mówili jak się uparlam ze kupie domek dla lal z KidKrafta ze glupia jestem ze plastikowe kosztują 1/3 tego. Kupilam drewniany, a babcia dos iebie plastik i ten babci plastikowy od razu zostal zwrócony bo się go nawet zlozyc nie dalo od razu polamany! A nasz drewniny już 3 rok sluzy i droga się już zacznie niedlugo nim bawić. Warto czasem dolożyć i dać więcej.

Gość Waala twist
okokokokoko a plecy piekarnika tez sa z tektury?

Gość Waala twist
a co z plecami>?

Sprawdziłam i jest tektura. Ale gruba, testowane przez mojego syna już 2 rok i nic się z nią nie dzieje. A potrafi naprawdę cuda z zabawkami zrobić.

Gość Waala twist
mam do ikei rzut beretem ale ta kuchnia niczym nie zachwyca. nie ma zadnych dodatkow ani nic.

Mnie tam zachwyca swoją wytrzymalością. Garczki dokupilam w zwyklym zabawkowym po 20 zl za caly zestaw i do tego to jedzenie z Ikea i na prawdę jest mega zabawa. A ta mała to tyle jest uzywana co malutka do niej podejdzie i powywala z niej wszystkie rzeczy. No ale o gustach sie nie dyskutuje. Może poszukaj używki jakiejś na allegro czasem można fajne utrafić. I zaplącisz grosze i zobaczysz jak dziekco zareaguje to później bedziesz mogla kupić wiekszą/ lepszą jak się w ogóle kuchenka przyjmie. http://allegro.pl/smoby-24573-kuchnia-cheftronic-hello-kitty-i2160887899.html Ja tak wylicytowałam za 3 dychy dlatego mi później nie szkoda bylo kupić tej z ikea bo wiedzialam ze córka kuchnie lubi i się będzie nią bawić.

Gość Waala twist
znalazlam nowa ecxenent za 280 facet mowi ze opakowanie jest lekko zniszczone poza tym kuchnia jest w porzadku i to niby ostatnia sztuka.

Gość moja niunia
Witam!!! Zakupiłam kuchenkę ELEKTRONICS Smoby koszt ok.180 zł+koszt przesyłki.Kuchenkę dostarczono z pękniętym bokiem(to już ś wiadczy o jakości plastiku z jakiego jest wykonana kuchenka).Oczywiście sklep reklamacje uwzględnił muszę tylko wysłać uszkodzony element NA SWÓJ KOSZT OCZYWIŚCIE to już ziększa cene kuchenki.Do tego kurki są szare a powinny być zielone a nalepki na nie są tak wykonane,że nie można w ogóle ich przykleić na kurki.NIe jestem zadowolane za te pieniądze jakość tej kuchenki jest słaba.NIE POLECAM!!!!