Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kate86123

Ciąża 8 miesięcy po porodzie

Polecane posty

Gość kate86123

Witam 8 miesięcy temu urodziłam dziecko. Poród odbył się poprzez cesarskie cięcie. Cały czas karmię piersią i nie mam do tej pory miesiączki. Tydzień temu mieliśmy z mężem wypadek przy pracy i pękła prezerwatywa... Chciałam wiedzieć kiedy najlepiej zrobić test ciążowy? Jaka jest w ogóle możliwość ciąży przy karmieniu ?

Gość zielonamamaaaa
Karmienie piersią to nie antykoncepcja. Szanse są duże. Poczekaj 2-3 tygodnie i zrób test :) Albo za miesiac do lekarza

w zasadzie ciezko obliczyc kiedy masz dni płodne skoro nie masz okresu.Ja tez karmie mojego smyka,ale sie zabezpieczam,bo karmienie tylko zabezpiecza jesli karmisz b regularnie i w nocy tez.Sadzac po wieku twojego dziecka to pewnie nie jest to juz co 2h?Ja karmie teraz b czesto,bo synkowi ida zabki i troszke pociesza sie cyckiem.

Gość kate86123
Ja doskonale wiem, że karmienie to nie jest antykoncepcja... dlatego używaliśmy gumek, bo chciałam odpocząć od tabletek. No małego nie karmię już co 2 godziny. W dzień je 3-4 razy i w nocy 2 razy... Teraz jeszcze od dwóch dni mam pobolewania w podbrzuszu i bóle pleców, tak jak przy pierwszej ciąży. Więc albo jestem w ciąży, albo dostanę okres, bo wcześniej karmiłam dziecko częściej, to może pora w końcu na okres...