Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kometa21

Ból w dole brzucha

Polecane posty

Gość Kometa21

Hej :) Mam do was małe pytanie. Jestem jakieś 2 tygodnie po okresie i teraz wypadają mi dni płodne. Zawsze podczas nich odczuwałam lekki ból brzucha (u dołu) a wczoraj złapał mnie paniczny ból (taki nie do zniesienia) bolało mnie całą noc, praktycznie nie spałam. Dopiero nie dawno zażyłam ketonal i trochę pomogło ale nadal czuję ten ból. Temu bólowi towarzyszą strasznie obfite upławy. I moje pytanie jest takie. Czy ten ból spowodowany jest tym, że mam dni płodne czy po prostu coś się ze mną dzieje? Wyczytałam na kilku stronach, że czasami ból jest lekki a czasami silny zależy od organizmu i od miesiąca. Niektórzy piszą również, że ból może być bólem ciążowym, ale ja raczej ciąże wykluczam bo okres miałam tak jak powinnam mieć. Co to może być? Jak sądzicie? Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi :)

Gość natkaa
Nie wiem, ale tez to mam od wczoraj. To moga byc jajniki:( Dodatkowo bola mnie jeszcze nerki, ciulowo sie czuje. Prawy jajnik i prawa nerka mnie boli. Dobra poskarzylam sie troche, ide sobie herbate zrobic:P

Gość vuvamafamka
stawiam na jajniki - ja mam podobnie tyle, ze zamiast uplawów mam dodatkowy okres:o najprawdopodobniej torbiel i czeka mnie operacja:o

Gość Kometa21
Jajniki też czuję, ale ogólnie boli mnie cały dół brzucha. I to jest taki ból jak w trakcie miesiączki, no może delikatnie mniej boli. Nigdy wcześniej aż tak nie było, odczuwałam lekki ból a wczoraj myślałam po prostu, że umrę... Ani chodzić, ani leżeć, ani siedzieć. Koszmar. Przestraszyłam się trochę. Zanim dostałam okres pobolewał mnie brzuch i ciągle chodziłam siusiu. Bałam się, że po prostu mogę być w ciąży, ale okres się pojawił więc ciąża odpada. Teraz te dni płodne (strasznie uciążliwe, praktycznie non stop zmieniam wkładkę higieniczną - okropnie obfite). I nie wiem co się ze mną dzieje. Czy po prostu boli mnie bardziej bo tak akurat wyszło czy coś jest na rzeczy... Stwierdziłam, że jeśli mi to nie przejdzie to wybiorę się do lekarza.

Gość Kometa21
A boli was tak w miarę względnie czy ból jest dość mocny?

Gość Kometa21
Bolało mnie tak jeden dzień i jedną noc. Po zażyciu leku ketonal przeszło :) mam nadzieję, że się to więcej nie powtórzy, bo ból jest okropny...

Może to być zapalenie pęcherza? Może się przeziębiłaś, wyziebiłaś układ moczowo-płciowy? Polecam przykładanie termoforu z gorącą wodą, pomaga ukoic ból. :)

Gość mysle, ze moze
kup sobie Melisse Klsterfrau, najlepsza na takie deoegliwosci, a zazywalam juz tabletki na recepte

Gość Kometa21
Zapalenie pęcherza raczej odpada... Termofor stosowałam faktycznie trochę ulżyło :) Dziękuję wam serdecznie za porady. Póki co jest ok, mam nadzieję, że już tak pozostanie :) Pozdrawiam :)