Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edy27

socjalne na dziecko w Anglii- ile wynosi??

Polecane posty

Gość edy27
eeeehhhh..... - Tobie nie musze nic udowadniac... A dzieckiem owszem sie zajme bo wlasnie sie obudzilo :):) Milego zycia w Anglii :)

Gość edy27
Styczniowy przyjaciel - dziekuje za wsparcie i rowniez zycze powodzenia :)

Gość KACIAA TO JENNY!!!wierzycie
CO ZA HORDA BEZMÓZGÓW, TĘPIZNA POLACZKÓW NIE ZNA GRANIC. ANGIELSKI RZĄD JUŻ DAWNO OPANOWAŁ PROBLEM BENEFITÓW. JEST TO TAK BOGATY KRAJ ŻE STAĆ GO NA 20- KROTNIE WYŻSZE BENEFITY, I NIE BYŁBY TO ŻADEN USZCZERBEK DLA ICH BUDŻETU. A PIENIĄDZE, O KTÓRE TAK SIĘ POLACZKI PIENICIE SĄ PRZEZNACZONE DOKŁADNIE DLA OSÓB TAKICH JAK AUTORKA. FUNTY KTÓRE DOSTAJĄ RODZINY Z DZIEĆMI W GB I TAK ZOSTAJĄ W ICH KRAJU I DALEJ NAPĘDZAJĄ GOSPODARKĘ JEŚLI KTOŚ NIE ROZUMIE TEGO SYSTEMU TO NIE POWINIEN TAM MIESZKAĆ. OPINIĘ O POLAKACH "NIEROBACH I BENEFICIARACH" SKUTECZNIE ROZSIEWAJĄ W GB TAKIE BURAKI JAK WY - POLACY SOBIE NAWZAJEM PODKŁADAJĄ SAME ŚWINIE WŚRÓD INNYCH NACJI TAKIEGO CZEGOŚ NIE MA. ZA DŁUGO KOCHANI LANSUJECIE KOMUNĘ TO JUŻ NIE JEST MODNE NAPRAWDĘ. RZĄD WIELKIEJ BRYTANII JUŻ OD DAWNA, DAWNA, DAWNA, DAWNA WIE, ŻE ANGIELKI NIE BĘDĄ RODZIŁY DZIECI, KTÓRE PÓŹNIEJ ZAPRACUJĄ NA BUDŻET WIELKIEJ BRYTANII... ALE CO WAM BĘDĘ TŁUMACZYĆ SAMI DOPROWADZILIŚCIE DO TAKIEGO STANU ŻE BENEFITY SĄ POTRZEBNE POLACZKI SWOJE WIEDZĄ. ALE NIE PRZESZKADZAŁO IM ŻEBY PRZY ŚREDNIEJ STAWCE 10 FUNTÓW NA GODZINĘ GODZILI SIĘ PRACOWAĆ ZA 8, POTEM ZA 7, POTEM ZA 6 FUNTÓW JESZCZE Z POLSKIM PODZIĘKOWANIEM NA KOLANACH I CAŁOWANIEM RĘKI I TERAZ MACIE GŁUPIE TUŁMANY 5 FUNTÓW ZA GODZINĘ ZA KTÓRĄ SIĘ LEDWO IDZIE UTRZYMAĆ NIE DZIWIĘ SIĘ ŻE WYRZYGUJECIE JAD NA FORUM I WYZYWACIE BOGU DUCHA WINNĄ DZIEWCZYNĘ OD DZIWE*K (WTF czy wy ją w ogóle znacie??????) I JEJ DZIECKO OD BACHORÓW PIEPRZO*NA WATAHA POMYLEŃCÓW. AUTORCE ZYCZĘ POWODZENIA GB TO NAPRAWDĘ PRZYJAZNY RODZINIE KRAJ I RADA TRZYMAJ SIĘ Z DALEKA OD POLAKÓW JAK ZOBACZĄ ŻE MASZ LEPIEJ ZEŻRĄ CIĘ ŻYWCEM. POMIJAJĄC TO, ŻE SAMI JADĄ NA BENEFITACH I JAK PSY PILNUJĄ ŻEBY DO ICH MISKI SIĘ NIKT NIE DOBIERAŁ

Gość edy27
rucham kota jak się miota , angielski znam mada fakers tępe głupie polki , a ja będę żyła jak dzeny z benefitów, lubię lizać odbyty Pakoli tylko to mnie zadowoli

Gość KACIAA TO JENNY!!!wierzycie
onanisto włącz se red tube może ci ulży chociaż na te 15 minut

Gość edy27
"AUTORCE ZYCZĘ POWODZENIA GB TO NAPRAWDĘ PRZYJAZNY RODZINIE KRAJ I RADA TRZYMAJ SIĘ Z DALEKA OD POLAKÓW JAK ZOBACZĄ ŻE MASZ LEPIEJ ZEŻRĄ CIĘ ŻYWCEM. POMIJAJĄC TO, ŻE SAMI JADĄ NA BENEFITACH I JAK PSY PILNUJĄ ŻEBY DO ICH MISKI SIĘ NIKT NIE DOBIERAŁ" Dzieki, bo prawde mowiac troche mi sie odechcialo jechac jak pomysle jacy Polacy tam zyja...

Gość eeeehhhh.....
edy27 biedny twoj bachor :P ktory musi liczyc, ze moze rzad obcego panstwa rzuci mu jalmuzne bo tepa matka z ojcem zarobic na niego nie potrafia :P Poczekasz sobie na benefity rok :P bo tyle teraz trwa rozpatrywanie" wnioskow leniwych, patologicznych "Poleczek" a zwrot dostaniesz jedynie za 3 miesiace :P Narzeczony zasuwa w fabryce, jezyka nie zna a pani "tlumaczka laciny podworkowej" liczy, ze w UK bedzie zgrywala pania :P A tu dupa blada, mieszkanie w jednym wymajetym pokoiku, bez kasy :D

Gość zaczarowany olowek1000
wylacz capsa, to raz, ona zaczela wyzywac dzieci od bachorow, to dwa. Trzy prezentujecie podobny poziom chodnikowy wiec pewnie sie dogadacie. A cztery ona nie wie co to kultura wypowiedzi. Nie wyzwalam jej, odpowiedzialam ne jej pytanie a ona nazwala mnie polaczka. A sama kim jest? SKoro nie potrafi przyjac slow krytyki bez "puscily mi nerwy" to moze zamiast pytac na forum meliske sobie zaparzy

Gość edy27
zaczarowany olowek1000 "gdzie ty widzisz jad? Skoro nie jestes leniwa to moze zamiast pytac o benefity, mieszkanie socjalne i inne dodatki zapytalabys o prace?? Opiekunki i przedszkola sa w Anglii wiec nie ma przeszkod zebys siedziala w domu." Skoro to takie proste to wybul mi ty pieniadze na opiekunke lub przedszkole! Bo ja majac isc do pracy i zarobic tylko na przedszkole to wole juz siedziec z dzieckiem w domu.

wiec pracuj na pol etatu. WIdzisz problem? Ja nie. Wiele kobiet tak robi, wiele moich znajomych pracuje 2-3 dni w tygodniu. No chyba, ze narzeczonemu nie bedzie sie chcialo opiekowac dzieckiem przez chwile. Na wszystko jest rozwiazanie tylko trzeba pomyslec, a nie od razu pytac o benefity

Gość edy27
no to ile w koncu tego socjalu jest i dlaczego tak malo? mi sie nalezy kurwa jego mac a sa jakies przechowalnie dla bachorow na lotniskach/dworcach? bo ja prosto z lotniska wale do kolejki po socjal :classic_cool:

Gość edy27
Nie rozumiem dlaczego ci tak dreczy fakt ze zapytalam o benefity?? To raz. Dwa. Moj narzeczony pracuje od 8 do 18 i w soboty tez, wiec nie ma mozliwosci pilnowania dziecka. Nie oceniaj go, bo nie jest leniuchem i robi wszystko by jego dziecko mialo si dobrze. Co do przedszkola, dzieci tam przyjmuja od 3 roku zycia jak pisala zdesperowana. Wiec dlaczego zaatakowliscie mnie bez powodu? ja nie okradlam nikogo i nie zamierzam okradac wiec skad ten lincz ze strony forumowiczow???

Gość XXXWD
a niechaj linczują, mam to w dupie 1. nie pisze ze nigdy nie pracowałam 2. dużo z nich jest w podobnej sytuacji 3. jak nie są w takiej sytuacji to jeszcze kiedyś możne będą i przejrza na oczy

bo zamiast pomyslec jak sobie poradzic bez nich idziesz po najmniejszej linii oporu. Przedszkola, owszem sa od 3 roku zycia, ale zlobki czy nianie juz nie. Ja Cie atakuje? Napisalam Ci prawde, skoro odbierasz to jako atak, coz, jak juz napisalam masz problem w takim razie z przyjeciem krytyki.

Gość edy27
i tak was zlewam tępe polki, potraficie tylko obrażać , będe miała benefity z waszą pomocą czy bez, jestem cwana to dostanę a wy zdechniecie w tej polsce ,żegnam

Gość edy27
bez nich to tez wiem jak sobie poradzic i sobie poradze inaczej bym nawet nie ryzykowala i nie wyjezdzala. Bo perspektywy sa i bez socjalnego. Zaraz po przyjazdzie bede probowala sie jakos zaklimatyzowac i odnalezc w innym kraju a nie bede podrzucac od razu dziecka do zlobka, ktory pewnie i tak jest platny.

Gość edy27
"i tak was zlewam tępe polki, potraficie tylko obrażać , będe miała benefity z waszą pomocą czy bez, jestem cwana to dostanę a wy zdechniecie w tej polsce ,żegnam" Przestan sie podszywac!

poza tym smieszy mnie to porownywanie do Brytyjczykow. Bo oni wszyscy biora to czemu ja nie. Ale jak u nas (w Polsce) cyganie czy inni Rumuni biora zasilki to od razu jest wielki krzyk, ze zamiast wyciagac lapy po kase niech sie wezma za robote. Hipokryzja moi panstwo, hipokryzja

autorka ma dziecko i jej sie pomoc nalezy finansowa i nie wam o tym decydowac. uk samo ustalilo komu i ile dawac wiec po co to podwazac? maja na to kase to daja, co jest nie do pomyslenia w polsce i dlatego pewnie wiekszosc z was nie moze tego pojac ze tak mozna, takie to typowo polskie.

a za robote to sie wezmie jak bedzie miala ku temu warunki no chyba ze wy na ochotnika zajmiecie sie wychowywaniem jej dziecka jak ona do pracy pojdzie. wezcie sobie dzieci zrobcie a potem gadajcie jak to sie wtedy zyje. z reguly jedno pracuje a drugie wychowuje, no chyba ze ma sie rodzine do pomocy. pozniej latwiej kombinowac cos z praca jak dziecko do szkoly idzie, zawsze jest ciezej rodzicowi niz bezdzietnemu, ktory za chuja tego nie zrozumie jak to jest miec dziecko, co widac na tym forum.

mam dziecko zona i do glowy by mi nie przyszlo zeby na dzien dobry w obcym kraju pytac o benefity

Gość wielmożna kotencja
zdesperowana nie przetłumaczysz im, to przemądry, przenajlepszy i przehonorowy polski motłoch co drugi z sokółki ledwo dukają po angielsku dzień dobry. Jeśli widzieliście kiedyś kolejki w UK to bardzo dziwne, brałam benefity na dziecko i nigdy nie stałam w kolejce bo kolejki to są tylko w polskich mopsach. Chyba ktoś tu się denerwuje bo dostał w mopsie kaszę z molami????? Czytam to forum i zatyka mnie czasem bo są tu osoby które zasypują chorymi komentarzami temat o którym kompletnie nie mają pojęcia. Kolejki :) w doopie byli goowno widzieli coś mi się zdaje. Co wy myślicie że ona za te 40 czy max 50 funtów w UK tygodniowo będzie latać po top shopach i jeść ruski kawior? ktoś tu chyba widzi 200 złotówek na tydzień w swojej dziurze w suwałkach czy w bytomiu

Gość dostaniesz, dostaniesz :))
Tak jak pisali ci juz,moze po roku rozpatrza ci aplikacje - tyle to w tej chwili trwa. Czyli rok bez benefitow leniwa Poleczko razem z bachorem :P bedziesz musiala przezyc. I z narzeczonym, co jezyka nie zna i nic nie umie sie dowiedziec :D

Gość edy27
Mój narzeczony zna dobrze angielski tylko ze jest zajety praca i poki co nie byl w stanie sie dowiedziec.. Ale nie sa to nasze najwazniejsze zmartwienia, jak bedzie zarabial tyle ile zarabia nie bedzie konieczny benefit. Na szczescie sa ludzie ktorzy mnie zrozumieli a przed Toba nie musze sie tłumaczyc

Gość wielmożna kotencja
polacy są nauczeni wyłącznie dźwigać garba który dostali od rządu

zaczarowany olowek1000 ==> no to tobie nie przyszlo by do glowy a autorce przyszlo i akurat nic ci do tego, bo ani nie zabronisz jej ani prawa nie zmienisz. wspanialy kraj te uk :) glupi ten kto nie korzysta z tego co mu przysluguje. a to ze ty nie bierzesz czegos tam mimo ze ci daja to nie dostaniesz za to medalu czy orderu, ani kraj ci nie podziekuje w zaden inny sposob, ani tez sie nie wzbogaci ani nie zbiednieje. myslisz ze te kilka funtow ktorych nie odbierasz mimo ze ci sie nalezy sprawa jakas roznice dla gospodarki? ludzie ktorzy ustalali kto i ile moze dostac socjalu sa troche madrzejsi od ciebie w tej kwestii wiec skoro chca dac to tobie w sumie nic do tego. trzymaj ta swoja dume w kieszeni. normlani ludzie korzystaja z tego co sie im daje. bez obrazy.

sama pobieram tylko child benefit bo reszta mi nie przysluguje ale jakby nagle panstwo postanowilo mi podarowac 1000 funtow to nie odeslalabym im pieniedzy. biore co daja i nie czuje sie z tym zle. bo niby czemu. nie znam nikogo kto by odmowil benefitow wiec skoro tobie sie nalezy a ich nie pobierasz to jestes jedynym przypadkiem z ktorym udalo mi sie spotkac.

tu nie chodzi o dume zona, ale nie rozumiesz to nie mamy o czym pisac

Gość czy wy ludzie w ogole
wiecie skad biora sie benefity? Moze spadaja z nieba, albo UFO jest przysyla? Dziwicie sie ze ludzie sie burza? Przeciez to pieniadze podatnikow. Ludzie pracuja na cale to beneficiarkie utrzymanie i w niedlugim czasie bedzie tu jak w Polsce. Dlaczego w Polsce sa dziurawe drogi? Bo podatnikow w Polsce jest 6 mln na 40 mln narod. Dlaczego idac do lekarza nie mozecie dostac takiej uslug jaka byscie chcieli? Bo nikt nie chce placic podatkow, tylko brac, lewe renty, wczesniejsze emerytury, becikowe, najlepiej zeby jeszcze placili benfity o poziomie brytyjskim. Za niedlugo w UK zamiast bezplatnej bedziecie tez mieli platna sluzbe zdrowia, platna edukacje, skoncza sie darmowe wyprawki dla dzieci, skoncza sie darmowe leki, drogi beda bardziej dziurawe od tyh w Polsce, karetka nie przyjedzie do potrzebujacych itd itp. A dlaczego bo nikt nie chce placic podatkow do budzetu z ktorego te uslugi sa finansowane, kazdy chce tylko brac, brac i brac. Z jednego pokolenia bioracych robi sie drugie. Ja osobiscie uwazam, ze jak ktos musi korzystac z opieki spolecznej to powinni go od razu wyslac na przymusowa sterylizacje. Wtedy dwa razy by sie zastanowil czy naprawde tej pomocy potrzebuje, a nie ze wykorzytuje sie biedne dzieci, zeby samemu sie ustawiac w zyciu...Takich przypadkow jest multum na ile dzieci jeden facet jest w stanie zarobic, 1, dwa, trojke? I kazdy chcialby miec standard jakby nic to go nie kosztowalo. Owszem kosztuje, pieniadze podatnikow, ktorzy nic z tego nie maja...