Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość medikana

Czy mam szansę na ciążę? Drugi cykl po odstawieniu tabletek anty.

Polecane posty

Gość medikana

Witajcie. 30 grudnia miałam @ i od tamtego czasu nie przyjmuję tabletek. Pierwszy @ po odstawieniu pojawił się jak w zegarku (po 28 dniach). Dzisiaj mija 32 dzień drugiego cyklu,a @ nie widać. Nie współżyłam z mężem w dni płodne,a jedynie w te niepłodne (przed spodziewaną miesiaczką). Okres spóźnia mi się 4 dzień. Czy istnieje szansa,że jestem w ciąży? Bardzo bym chciała :)

Gość Pralinka :))
Po pierwsze: po odstawieniu tabletek ze starankami wstrzymajcie się 3 miesiące Po drugie: po odstawieniu @ jest rozregulowana, więc zapewne nie jesteś w ciąży a Ci się spóźnia po prostu.

Gość nie tylko ty bys chciala
byc w ciazy , a z tym to nie tak hop bec

Gość medikana
Powstrzymywać się 3 miesiace z tego co wiem,powinny pary,które nie chcą ciąży mnogiej. A my takiej nie wykluczamy :) Tak,słyszałam,że po odstawieniu @ jest rozregulowana,ale ostatni okres miałam,jak w zegarku. Czyli wg Ciebie nie powinnam być w ciąży?

Gość medikana
Różnie to bywa.

Gość Lena204
a może tak byś sobie test zrobia

Gość medikana
Oczwyiście,mam taki zamiar,tylko się zastanawiam,czy nie za wcześnie jeszcze.

Gość wrozek tu nie ma
spoznia ci sie 4 dzien a ty piszesz za za wczas:O? my ci nie powiemy czy ciaza czy nie

Gość Pralinka :))
Ja sie wstrzymałam nie ze wzgledu na ciąze mnoga, tylko na fakt, zeby w moim organizmie nie bylo juz sladu po tabletkach. To ze mialas ten okres jak w zegarku, to o niczym nie swaidczy. ten mozesz dostac jutro a nastepny po 42 dniach. odnosnie testu, jesli według Ciebie się spóźnia, to możesz go zrobic, nie jest za wczesnie ale ja sobie dam reke uciąc, ze wyjdzie negatyw a Ty okres dostaniesz na dniach.

Gość medikana
Ok. Czyli w teorii szanse w tym przypadku są znikome? Tyle,ze skoro ten cykl może przedłużyć się,to i dni płodne występują w innym czasie,czyż nie?

Gość wrozek tu nie ma
boze skoncz tylko zró test a nie snujesz teorie nie wiadomo jakie:O:O tak ciezko zrobic test:O ile ty masz lat 10

Gość mikkaaaaaaaaaaaa
przed "spodziewaną" miesiączką nie wiadomo czy to były dni niepłodne czy nie bo dni niepłodne sa przed "faktyczną" miesiączką. Tym bardziej nie dochodziłabym do takich konkluzji po odstawieniu tabletek. Poza tym dni płodne się obserwuje a nie wylicza, nawet do wyliczania nie masz danych. Do testu to radze jeszcze parę dni odczekać, bo robienie wcześniej jak 2 tygodnie po ryzykownym stosunku nie ma sensu.

E, moja kumpela z pracy właśnie zaszła w drugim cyklu po odstawieniu tabletek. Za pierwszym podejsciem ;-) niektórym sie tak udaje Powodzenia

Gość Chcę mieć dziecko
Witam.Wiem,że odgrzebuję dość stary temat,ale mam nadzieję,że ktoś mi odpowie. Otóż brałam(jedynie przez miesiąc,tak wyszło) tabletki antykoncepcyjne,któe odstawiłam.Ostatnią tabletkę wzięłam 20.06,potem była przerwa 7-dniowa(krwawienie wystąpiło w 3 dniu przerwy i trwało 2 dni).Kolejne opakowanie powinnam zacząć 28.06,ale nie zaczęłam.Wczoraj,tj 2 tygodnie od odstawienia,zauwazyłam u siebie ślub płodny(najpierw lekko białawy,wodnisty,było go dużo,a potem lekko ciągnący się i przezroczysty-od razu mówię,że nigdy nie miałam typowego śluzu płodnego,jak u wielu kobiet).Oczywiście współżyłam,bo chciałabym mieć dziecko.Dziś bolą mnie brodawki,więc wiem,że na pewno już po owulacji(zawsze tak mam).Zastanawiam się jednak,czy zaraz po odstawieniu pigułek(choć brałam je krótko) jest mozliwe,żebym zaszła w ciążę? Proszę o odpowiedź.

Gość Chcę mieć dziecko
Przepraszam za literówki,oczywiście miało być śluz*.

Gość Chcę mieć dziecko
Zapomniałam o jednym(może to istotne)-wcześniej współżyłam 2 i 4 lipca,aczkolwiek wtedy nie zauważyłam takiego śluzu,jaki miałam wczoraj i przedwczoraj.