Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joanna22...

Problem z kręgosłupem???

Polecane posty

Gość Fiona 1980
Po za tym ja wiem że trzeba się odrobaczac 4 razy do roku a dzieci w pierwszej kolejnosci, bo one maja stycznosc w szkole i przedszkolach ze zródłem zakazenia. wiec taki zapper to dobra rzecz na lata bo przynajmniej zawsze ejst pod reka.

Gość mjsdnddj
Dziekuje!!! Na tyle rad co sie dzisiaj naczytalam twoja wydaje sie byc najbardziej wiarygodna i rozsadna. Napewno zastosuje sie do twoich rad :) Oby pomoglo i obym przestala juz cierpiec

Gość Fiona 1980
Oj, zyczę wam tego z całego serca. Napiszcie czy sa jakies zmiany. Pozdrawiam.

Gość a co to jest zapper?
nie mam pojecia?

Gość ZAPPERMEN
wrzuć sobie w google albo na allegro ZAPPER

Gość Joanna22...
Tak jak sadziłam żadne robaki jak to ktoś tu sugerował itp, tylko ewidentny problem z kręgosłupem. Na wyniku badania radiologicznego napisane mam: ,,Niewielkie esowate wygięcie piersiowego odcinka kręgosłupa. Zmiany o typie choroby Scheuuermanna w trzech trzonach kręgowych w postaci guzka Schmoorla w trzonie th11 oraz klinowego zniekształcenia trzonów th9 i th10. Zwężenie szpar stawowych stawów krzyżowo biodrowych". I powiem tyle - co lekarz to inna interpretacja i zalecenia. I bądź tu mądra...

Gość gumri
W pierwszej kolejności idź do lekarza. Moja mama ma problemy z plecami i zawsze kiedy łapie ją ten okropny ból, przykleja sobie plaster rozgrzewający z Pyralginy w miejsce bólu. Po kilku godzinach ból ustępuje, jednak wizyta u lekarza jest nieunikniona.

to prawda na doraźny ból warto sięgnąć po plastry pyralginy bo są naprawdę bardzo skuteczne jednak i tak trzeba będzie udać się do lekarza.

Gość gość
Ja uważam, że w terapii kręgosłupa równie istotną rolę co ruch, odgrywa jakościowy wypoczynek. Ważnym jego elementem jest miejsce, w którym śpimy - nie może to być składana sofa, wersalka czy inny wynalazek. Kiedy ma się problemy z kręgosłupem lub chce się ich uniknąć w przyszłości, należy wręcz sypiać na dobrej jakości materacu. W naszej pracowni testowaliśmy przeróżne materiały i najlepiej sprawdza się pianka wykorzystywana do produkcji materaców Viscotherapy Art Medic. Te właśnie materace i poduszki ortopedyczne polecamy naszym pacjentom -są one, jak wspomniałem - bardzo ważną częścią terapii kręgosłupa.

Gość Lucyna

Dlatego nie wolno bagatelizować żadnych sygnałów, które wysyła nam organizm. Zaczyna się niewinnie - sztywnienie karku podczas pracy przed komputerem.  Jak zwykle - lepiej zapobiegać niż leczyć! Czasami 10 minut gimnastyki każdego dnia może zdziałać cuda, naprawdę! Świetnie do treningu nadaje się piłka rehabilitacyjna ARmedical, ćwiczenia z nią nie obciążają kręgosłupa i są niezwykle przyjemne.