Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aniulka888

za duze dziecko?

Polecane posty

czy niemowle które skonczyło 8 miesiecy moze wazyc 15 kg i mierzyc około 80 cm?? Jak myslicie czy to jest mozliwe czy tylko bujdy?

mój syn podobnie mierzył, ważył trochę jednak mniej, był po prostu długi później już dzieci tak szybko nie rosną, ale niemowlaki tak

Gość adamella
Oczywiście,że może:) Mój syn 10miesiecy 80cm i waga 14kg:)

zapytałam bo pewne osoby mi nie wierza (nie widziały dziecka) i twierdza ze sciemniam... az go sama zwazyłam teraz i zmierzyłam...nic dodac nic ujac :)

w dodatku nie wyglada jak grubas...sama sie dziwie gdzie on am ta wage ale chyba zreczywiscie chyba wzrost... babki w sklepie z ciuchami mnie skompromitowały dzisiaj:/ poprosiłam dresy na 8 miesiecy dały mi takie amciupenkie a mówie ze chce tamte a one mowia, prosze pani ale to na 2 latka...i nie wziełam w koncu ich bo mi było wstyd...sama nie wiem czego, tego ze bedzie kolejny w domu 2 metrowiec oprocz meza (maz 202 cm) ? :)

Gość chociazby
moja ma 4 miesiace mierzy 74 cm i wazy niecale 8 kg

Gość adamella
Mój syn też nie jest gruby a wręcz drobny:)Być może jest grubej kosci jak to mówią:)

mój ma 9 miesięcy, mierzy 84 cm i waży 10 kg. bardzo długi i szczuplutki :) też am ie wierzą ludzie, którzy go nie widzieli. albo jak mówię, ile ważył po porodzie, to słyszę, że pewnie coś mi się pomyliło :D zawsze wszyscy wiedzą lepiej :D

ja dla półroczniaka kupowałam body na roczne dziecko i to od razu pytałam czy moge wymienić na większe, a kobitki w sklepie patrzyły jak na kosmitę (na mnie oczywiście)

mój po porodzie ważył 3500 kg, wiec gigantem nie był, ale później tak szybko rósł i rósł...

Gość Autorko, słuchaj, mój
syn to wielkolud. Ma obecnie 4 lata i 2 miesiące.Sprawdziłam w książeczce jaki był mój syn mając 10 miesięcy. Miał 82 cm wzrostu, ale ważył 11.700kg . Też mamy bardzo wysokich w rodzinie i moje dzieci rosną niestandardowo. Rodzą się mali, ale później gaopują. Nie odbierz moich słów negatywnie, ale kontroluj wagę swojego synka. Mój ma mocną budowę, waży zawsze sporo, choć nie jest gruby. Wiadomo i wzrostowo i wagowo nie mieści się w siatce centylowej, więc trzeba mądrego pediatry do kontroli jego rozwoju. Jednak na etapie 10 miesięcy mój mały ważył znacznie mniej. Jeśli to tylko możliwe to kontroluj małego. Nie dosładzaj, nie zagęszczaj kaszkami, rozcieńczaj soki. A co do wzrostu to jedziemy na tym samym wózku. Zawsze ludzie będą patrzeć zdumieni, ale co z tego. Lepiej że facet będzie wysoki, a nie zbyt niski....

Gość Błagam Cię
Niektóre matki są dumne z tego, że ich dzieci sa takie duże i tłumaczą że nie są grube. Hmm... jakoś nie chce mi się w to wierzyć :o Kuzynki syn skończył miesiąc temu 3 lata i ma 16 kg i wygląda normalnie jak każde inne dziecko w przedszkolu, więc nie opowiadajcie bajek, że 8 miesięczne dziecko mające 15 kg nie wygląda jak pasztet :o

Zrzuci na pewno jak zacznie chodzić. Mój synek nie wazył tyle w takim wieku ale tez jest bardzo wysoki jak na swój wiek i troszeczkę ciałka było. Pamiętam że tez sie troszkę tym martwiłam. Teraz jak biega jak szalony to nie ma wogóle czasu na jedzenie i stracił na wadze.

heh jak dziecko moze wygladac jak pasztet? jakas kretynka ejstes i tyle. wyobraz sobie laske co ma 160 i wazy 80 kg a laske co ma 180 o wazy 80 kg :) jesli amsz wyobraznie to juz wiesz o co mnie i innym maom chodzi ;)

i powiem wam ze on naprawde nie jest gruby:) mam krytyczne oko nawet do swojego dziecka i inne jakies tam wady widze ale nie to ze jest gruby....

Gość Leal 90210
Daj foto od szyi w dół. Nikt go nie rozpozna my ocenimy.

Gość No własnie, dobry pomysł
prosimy o foto !

Gość mój synek ma 3,5 roku
101 cm wzrostu i 15 kg wagi nie jest na pewno wychudzony nie wyobrażam sobie tak małego dziecka z taką wagą:O

Gość Haha.. !!
Znam osobę co nie miała nawet 70cm na roczek jako chłopiec a teraz ma 180cm, poza tym na wzrost składa się wiele czynników nie tylko geny, ale także to jak się odżywiamy i w jakim środowisku żyjemy, no i niestety podniecać się możecie dopiero w wieku dojrzewania kto ile ma cm, geny skaczą dużo jest takich rodzin, że rodzice są niscy a dzieci wysokie lub bardzo wysokie, albo na odwrót rodzice wysocy a dzieci wzrostu średniego/niskiego, bo dziedziczymy wzrost nie tylko po rodzicach, ale i dziadkach itd.

Masz krytyczne oko,a nie widzisz,że Twoje dziecko jest po prostu za grube !!!????

Gość glokimon
czym wy pasiecie te dzieci ,moja ma 4 latka i nawet tyle nie wazy.jednak to prawda ze rosnie pokolenie grubasow.....

to mój mały ma 14 kg i 90 cm wzrostu i uważam, że jest duży i dosyć okrągły, a co na to pediatra? tak naprawdę bez złośliwości uważam, że waży za dużo jak na taki wiek i taki wzrost. może faktycznie daj zdjęcie z zamazaną buzią, łatwiej będzie ocenić.