Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowana mama

zerwany paznokieć co robić??

Polecane posty

Gość zdenerwowana mama

mój synek - 8 miesięcy, włożył gdzieś paluszek i ma zerwany paznokieć - tak do połowy; zrobilam opatrunek i nie wiem co dalej?

łoj mój młody wbił sobie żyletkę, tylko był ciut starszy, nie leci mu krew?

Gość chociazby
nic odrosnie,mojej chrzesnicy mama niechcacy przytrzasnela szuflada incaly paznokiec zszedl teraz ladnie odrosl,ale jeslin cie to niepokoi to idz do przychodni niech obejrzy to pielegniarka

Gość zdenerwowana mama
no właśnie krwawił, nawet dobrze nie mogłam obejrzeć jak to uszkodzenie wygląda, czy to głębokie jest...owinęłam gazikiem, zalałam wodą utlenioną i zakleilam plasterkiem....nie wiem czy cos jeszcze powinnam zrobić?

narazie nic, mój młody krwawił 2 godziny, bo zaciskał palec i zamiast krew krzepnąć to on ją wyduszał ja owinęłam bandazem i plastrem tak jak ty wygoi sie, ale uważajcie, zeby ponownie nie uszkodzic u nas młody wbił sobie aż do srodka palca ta żyletke, brrrrrrrrrr

Gość dorota765
jezu, jaka jestem spanikowana - wiem przewrażliwiona jestem, ale to moje pierwsze dziecko i pierwszy wypadek; boję się że dopiero go to zacznie boleć, że będzie to cały czas urażać

nic sie nie stanie, paznokiec odrosnie bo macierz nieuszkodzona, zmieniaj tylko opatrunek raz lub dwa razy dziennie (zalezy czy przesiaka czy nie) i obserwuj czy nie ma infekcji

Gość zdenerwowana mama
a nie powinien mieć jakieś maści z antybiotykiem albo coś?