Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NaturalneZeby_zzz

Ładne czyste ząbki

Polecane posty

Gość NaturalneZeby_zzz

Mam pytanie na dolnych 4 przednich zebach zrobił mi się taki dziwny osad, którego w żaden sposób nie można wyszczotkować usunąć, jak mozna sięgo pozbyć? Jest może jakiś środek, pasta która ten osad usunie z moich zębów? Zdjęcie mi słabo trochę wyszło, ale probuję wytlumaczyc w czym problem: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5893aa364b634d45.html

Gość Na tego typu problem
to tylko zabieg pt.: SCALING i/lub PIASKOWANIE. Zrobisz to u higienistki stomatologicznej lub dentystki. Zabieg bezbolesny :)

Gość NaturalneZeby_zzz
a nie ma domowych sposobo tzn jakiegos srodka aby w domu rozpuscic ten osad? a ile kosztuje taki zabieg?

Raczej bez piaskowania się nie obejdzie. Ostatecznie chwilowo się możesz poratować szczotkujac zęby soda oczyszczona. Osądu nie usunię, ale może trochę rozjaśni.

Gość panna wanna
osad można usunąć mechanicznie przez dokładne szczotkowanie zębów lub u dentysty podczas zabiegu piaskowania... jeżeli nie jesteś w stanie tego domyć, to jest to prawdopodobnie już kamień nazębny. kamień usuwa dentysta, robiąc scaling. scaling robi albo narzędziami ręcznymi albo (częściej, zazwyczaj) scaling ultradźwiękami. ultradźwięki rozbijają kamień. zabieg wykonuje się 1-2 razy w roku. (1 raz w roku usuwanie kamienia można zrobić bezpłatnie w ramach nfz!)