Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milenkaaaaaaaaaaa

jestem najgorsza na calej filologii angielskiej

Polecane posty

Gość milenkaaaaaaaaaaa

Zmienilam miasto i uczelnie. I teraz jestem na magisterce gdzie kazdy swietnie gada po angielsku;( ja nie umiem sie wyslowic w ogole. Nie mam akcentu, niezbyt wymawiam slowa. Do tego nie umiem odpowiadac na proste pytania dluzej niz polslowkami. Czuje sie jak duren:( Mam problem tylko ze speakingiem, reszta jakos idzie. Za tydzien czeka mnie ustna polgodzinna prezentacja;( tak sie boje . Nic jeszcze nie umiem i nie napisalam. Razem ze mna tego dnia prezentacje maja jeszcze 3 osoby (swietne, dwie z nich gadaja jak rodowici anglicy- mieszkali w anglii) boje sie, ze sie osmiesze:( wiem ze wypadne najgorzej do tego mam fobie spoleczna

Gość Fobia społeczna to
Poważne zaburzenie, a nie lek dlatego ze nic nie potrafisz.

Gość milenkaaaaaaaaaaa
no moze fobii nie mam, ale jestem chorobliwie niesmiala

Gość milenkaaaaaaaaaaa
poradzi ktos cos?

Gość omnaaaa
bierz się za naukę a nie siedz na forum kafeterii. Ot cała rada!!

psychoterapia, rob sobie w domu takie prezentacje przed lustrem, wyobrazaj je sobie, ze ci swietnie ida, nie stresuj sie, prowadz czasem monolog do siebie i mow duzo, nawet mysl po angielsku

Też bardzo nie lubię wystąpień publicznych i kiedyś wstydziłam się mówić po angielsku, ale zaczęłam udzielać korepetycji dzieciakom i sama nie wiem, kiedy przeszło a jak mi się akcent poprawił :D

Gość milenkaaaaaaaaaaa
dziekuje Wam:*? jeszcze jakies rady?? Omnaaa ja naprawde sie ucze, ale jestem noga w mowieniu. Po polsku tez ciezko mi sie wyslowic;p jak sie stresuje to tylko dukam. Akcent mam totalnie do bani

Gość lat 24
studiowałam pół roku filologię ang., ale zrezygnowałam z powodu fobii.

Gość mrih
Owszem studia fajne ale studia studia i po studiach... A z praca średnio. Ja np. skończyłem fil.ang dzienne 3 lata temu i pracuję na umowe o dzieło jak jest jakiś kurs do przeprowadzenia. Jak zaczynałem studia był wielki popyt na anglistów ale dziś jest gorzej. Pozdrawiam ----------------------------------------------------------------------------------------------------- W wolnej chwili zajrzyj tu: Bezpieczne, tańsze i bardziej rozsądne zakupy w sieci https://www.geloo.pl/start/25454568/index.html

A ja kończę właśnie studiować etnologię i nie przeszkadza mi to pracować jako tłumacz (docelowo - literacki). Nie dość że taka praca to spełnienie moich marzeń to i perspektywy finansowe nie są złe :)

Gość milenkaaaaaaaaaaa
No fajne studia. Ale dla niesmialkow to ciezko ehhh;p w dodatku to, ze ja gadam na poziomie gimnazjum ;p serio;p jak pisze to nie odstaje od reszty;) dostaje takie same oceny. Jak sa wejsciowki ze struktur tez jest ok, problem mam z tym cholernym mowieniem, zawsze z litosci dostawalam troje. Ale na tej uczelni nie wiem czy to przjedzie. Mam przygotowac polgodzinna prezentacje. I przez te pol godziny ciagle nawijac. Musze sie na pamiec nauczyc bo spontanicznie nie umiem mowic:(