Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awtram

Z rudych wlosow na blond- POMOCY!

Polecane posty

Gość awtram

Witajcie, mam nadzieję że któraś z Was mi pomoże :) Otóż moje naturalne włosy to "mysi blond". Od maja postanowiłam się zacząć farbować na Naturalny Blond firmy Joanna (mam włosy mniej-więcej do zapinania od stanika). Jednak1,5 miesiąca temu coś mi strzeliło do głowy i postanowiłam się ufarbować na rudo (Płomienna Iskra od Joanny). Wyszedł oczywiście żarówiasty oczojebny pomarańcz, ale na szczęście sprał się, i teraz mam, jak to mówią koleżanki, "miodowy". Jednak bardo chciałabym wrócić do mojego Naturalnego Blondu, i tu moje pytanie. Czy mam rozjaśniać albo użyć dekoloryzatora? Boję się co z tego wyjdzie, podobno rudy to wredny kolor, i to nie tylko chodzi o osobę, lecz o to, że nie chce "puścić" włosów. Czytałam na internecie o przypadkach gdy dziewczyny po dekoloryzacji musiały się obcinać na łyso bo im sie wykruszyły włosy. No i oczywiście boję się, że wyjdzie mi jakiś obsrany pomarańcz lub jajko na głowie :( Fryzjer odpada ponieważ nie stoję dobrze finansowo. Baardzo dziękuję z góry za odpowiedzi :)

Gość nie rób dekoloryzacji
to największa głupota jaką możesz zrobić! będziesz miała włosy jak siano..odradzam, mam kolezanke ktora sie tego podjela dwa lata temu i niestety po dzis dzien jej wlosy pozostawiaja wiele do zyczenia.. hmm owszem podobno rude jest wredne, ale znam masę dziewcząt ktre farbnely sie na rudo bo ten kolor poprostu im pasowal, a sa mile przyjacielskie, a czy maja wlosy takie czy inne to o niczym nie swiadczy ; o jezeli do twarzy ci w tym kolorze to zostaw go poki co, poczekaj az farba zacznie sie zmywac, az zaczniesz wracac do naturalnego koloru i wtedy pofarbuj na blond

Gość awtram
Wiesz, tu juz nie chodzi o to ze rude są wredne, tylko mi ten kolor nie pasuje. Najlepiej mi jest w bladzie, tak uwazam ja i znajomi. A kolor juz chyba bardziej sie nie spluka, farbowalam sie dokladnie 10 stycznia a glowe myje codziennie, po tylu myciach juz mi sie bardziej nie zmyje raczej. A rozjasnianie? Nie wyjdzie mi zoltko na glowie?