Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość capiroska

czy wypożyczał ktoś kiedyś w uk

Polecane posty

Gość capiroska

odkurzacz piorący? Możecie mi jakiś polecić? Niedługo zmieniam mieszkanie i muszę doprowadzić wykładziny do porządku, żeby moja agencja się nie przyczepiła. Z góry dziękuję za rady.

Gość capiroska
Wiesz, wciąż da się rozpoznać oryginalny kolor, więc aż tak źle nie jest:) Aczkolwiek śnieżno biała wykładzina w sypialni i baaardzo jasny beż w salonie, to jednak spore wyzwanie żeby zostawić w stanie w jakim się zastało. Znalazłam serwis rug doctor w b&q, więc mam nadzieję że coś pomoże. Zobaczymy...

Gość hmmm...moj landlord
zwykle zmienia dywany po kazdym lokatorze :) Chyba ze te Twoje sa naprawde swietnej jakosci z underlay, itp. Ale jesli nie sa jak to zona wspomniala "zajezdzone", czy to przez dziecko, psa, kota, itp. to nie widze potrzeby prania.

Gość a ja bym wyprała.
Mieszkałam w jednym miejscu ponad dwa lata.Gdy mieliśmy się wyprowadzić przyjechał landlord,obejrzał cały dom i mówi,że się cieszy,że nie ma zniszczeń,dewastacji,no bo w domu 4 dzieci.Przez te dwa lata sami co jakiś czas czyścilismy wykładziny w całym domu,ot dla siebie by było czysto.Gdy mieliśmy się wyprowadzać pytalismy czy wyczyścić wykładziny to powiedział,że nie bo i tak będzie zmieniał.Suma sumarum na koniec obciął nam depozyt własnie za te wykładziny,że brudne.I nie szło się z dziadem dogadac.Więc wyczyść,to dużo nie kosztuje a może zaoszczędzić ci nerwów po wyprowadzce.

ja radze wyczyscic ja mialam problem z odzyskaniem depozytu z agencji wlasnie niby za brudne podlogi nic nigdy nie wylalismy, dywany byly koloru brazowego a oni sie dopatrzyli plam, skad to nie wiem poza tym porobili nam zdjecia pokojow bez swiata i wyszly jakies cienie na scianie i ze to niby byl brud wiec z 800funtow depozytu dostalismy tylko 350 :( wiec nauczona doswiadczeniem, radze wyczyscic

Gość aj tam aj tam nie gadajcie
Moja znajoma wypozyczala niedawno sprzet pioracy do dywanow z Morrisona i zdal egzamin na 6!

landlord nie moze sobie ot tak zabrac depozytu, teraz depozyty przechowywane sa na specjalnych kontach wiec jak sie nie zgadzasz z suma ktora on chce sobie zostawic to wtedy kwestie rozstrzygaja posrednicy. pilnujcie zeby depozyt nie szedl do kieszeni tylko na takie wlasnie konto. takie sa teraz wymogi prawne i wtedy macie wglad do tego co sie z tymi pieniedzmi pozniej dzieje.

Gość capiroska
Ja mieszkałam w tym mieszkaniu rok- żadnych dzieci ani zwierzątek domowych. Wszystko byłoby ok, gdyby nie "pan fachowiec" od internetu który raz władował sie do mieszkania w buciorach i zostały ciemne plamy na środku salonu, więc raczej nie da się zakryć żadnym meblem :/ Próbowałam wszystkich odplamiaczy, domowych sposobów itp itd, ale ślady i tak zostały. Gdyby nie to, to nawet bym się nie przejmowała wykładziną. No ale ten brud jest w tak strategicznym miejscu, że nie da się nie zauważyć... A wykładziny raczej zmieniane nie będą, bo jestem tu pierwszą lokatorką po generalnym remoncie.

ja kupilam sobie odkurzacz do prania, firmy vax - za 70 funtow (oryginalna cena przekraczala 100 funtow) wlasciwie to odkupilam nowy od pary ktora dostala go jako prezent slubny a dom maja w drewnie :) z to mojej kolezance udalo sie wyhaczyc taki odkurzac z ebaya za 10 funtow!

Gość capiroska
@Zdesperowana Domowa Żona w takim razie zapraszam do mnie za kilka dni :) oczywiście razem ze swoim gadżetem:)

Gość Justyna__Liv
przepraszam, że się podczepiam pod temat, ale może ktoś z Was zamawiał usługę prania/czyszczenia na mokro wykładzin? Orientujecie się ile to może kosztować?

Gość ja raz zamowilam pranie na
mokro i powiedzialam sobie ze NIGDY WIECEJ! Facet przyejchal - murzyn. Sprzet wygladal spoko ,calkiem sporych rozmairow a potem koles mi sie normlanie zejszczal na dywan i swoje siki ''przeczesal''zwyklymi grabiami ogrodowymi! pozniej powiedzila mi ze moge albo czekac az samo wyschnie albo wysuszyc suszarka. do tej pory w moim mieszkaniu unosi sie smrod tych hinduskich przypraw..... bleeeeeeeeeeee

Gość 2edeww
Idź na myjnię samochodową i poproś, żeby Ci odsprzedali trochę szamponu do full valetu. Miałam sofy tak pobrudzone przez psa, że nie wiedziałam, co z tym robić. Kolega ma myjnię, dał mi ten szampon. Miesza się z gorącą wodą, pierze szczotą ryżową, robiąc dużo piany przy tym. Wszystko schodzi, najgorsza plama.

capiroska jak masz w umowie pranie dywanów, czy coś na ten temat to lepiej wyprać i obfotografować po... ja miałam tego Rug Doctora z B&Q i byłam bardzo zadowolna

Gość gość
Ja tez mam pytanie z wypożyczaniem, ale troche inny sprzet niż ten w temacie. Czy ktos może miał doczyenia z firmami wypożyczającymi meble? A może konkretnie z ta www.meblostrefa.com ? zbieram opinie przed wypożyczeniem.