Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicjazkrailnymarów

ciąża czy paranoja? Pomocy!

Polecane posty

Gość alicjazkrailnymarów

w skrócie... wziełam 14 tabletek kolejnych, potem przerwałam opakowanie, bo spuchłam jak prosiak (wczesniej nie brałam tabeletek)... po 4 dniach dostałam okres z odstawienia.. to było w poprzednią sobotę... 10 dni po dostaniu okresu kochałam się z moim chłopakiem i pękła nam gumka - wytrysk nastapił we mnie... i moje pytanie - czy mogłam w związku z powyższym zajść w ciążę> jak mam w tej sytuacji obliczyć dni płodne> dodam - choć to pewnie jakaś moja paranoja, że mam bóle w podbrzuszu, a właściwie nie tyle bóle co takie wrażenie dziwnego jakby rozpierania... ale to chyba jakas moja paranoja,,,

Gość ryzyko__
ryzyko ciazy jest, skontaktuj sie z ginekologiem, bo nigdy nic niewiadomo. ja tez bym panikowala

Gość normitttaaa
i cooo?

Nie ma szansy, żeby obliczyć dni płodne, pomijając już fakt, że ich się nie oblicza. Szansa na ciążę oczywiście jest.

Gość kdjfnrhbvig
czesc dziewczyny mam problem chcialabym sie dowiedziec czy mozliwa jest ciaza skoro mam cykle 23 28 i 7 dni temu byl stosunek pelny w ost dzien okresu i byl skapy terz jakos dziwnie sie czuje pojawilo sie u mnie duzo bialego sluzu czy to mozliwe ze jest zwiazane z zaplodnieniem czy to juz moja paranoja nie ukrywam ze cieszylabym sie jakby sie okazalo ze jestem w ciazy

Gość zainteresowana_autorka
czy ktos mógłby sie jeszcze wypowiedziec?

Gość paula cola 1986
w tym temacie moge powiedziec tyle: kiedys dawniej bralam tabl antykoncepcyjne , bralam je rok i powiem wam ze kilkakrotnie zdarzały mi sie rozne sytuacje , kilka razy zapomnialam tabletki i wlasnie w tym czasie doszlo do wytrysku w srodku , balam sie ze zaciazyłam a jednak nie . SZANSE SA ZAWSZE ALE NIEKONIECZNIE MUSI TO BYC ODRAZU WPADKA

Gość ann//
Droga autorko w twojej sytuacji dni płodnych nie ustalisz bo po odstawieniu tabletek kazdy organizm reaguje inaczej. Mozesz miec jajeczkowanie odrazu albo po paru dniach, nie da sie tego okreslic. Ciąża jak najbardziej jest mozliwa. Twoje bóle w brzuchu to moze byc wszystko i nic. Równie dobrze mozesz miec gazy w jelitach. Nie pozostaje ci nic innego jak zrobic za pare dni test ciążowy

Gość zainteresowana_autorka
ale mam sie raczej nastawic na ciążę czy wyluzowac?

Gość wyluzuj autorko
wbrew pozorom nie tak łatwo za pierwsza spękaną gumą zajsc a na przyszłosc nastepnym razem po stosunku wypłucz się szybko prysznicem w srodku i włóż w tzipe kawałek mydła zanuzonego w occie potzrmaj do dwóch godzin i wyjmij lub wypłucz zabobonna metoda ale działa lepiej niż gumki i tabsy anty ale to tylko awaryjnie nie codziennie teraz jedyne co mozesz zrobi to napic się wina i isc na solarium duzo dziewczym wywoływało poronienie w ten sposób ,działa na 100% zapobiegawczo czemu nie te co bedą na mnie szczekały WALCIE SIĘ idiotki

Gość alicjazkrailnymarów
to znowu ja - oczekuje na okres, to 29 dzień (mam 25 dniowe cykle), ale w zwiazku z tym, ze przerwałam hormony w połowie opakowania to nie wiem jak liczyć... licze wg ostatniej miesiaczki (tej z odstawienia)). w miedzy czasie zrobiłam 2 testy, po 2 tygodniach i w 2 dni temu (ten drugi wieczorem) - oba negatywne... ale brak miesiaczki, przytyłam 2 kg, mam wielki opuchniety brzuch i cycki - boli mnie w dole brzucha... co ja mam o tym myslec? robic trzeci test? czy ja jednak moge byc w ciazy?

Gość no tak z krainy czarów
nie wiesz dziewczynko że po odstawieniu tebsów jest największa szansa na ciążę ? przerwałaś branie tabsów stąd szanse na zaburzenia hormonalne czemu nie kontynuowałaś tabsów do końca opakowania ? kilka dodatkowych tabletek nie sprawiłoby żebyś wiecej spuchła zatrzymywanie wody przy tabsach to reakcja przejściowa najczęściej mija już po pierwszym cyklu

Gość alicjazkrailnymarów
a dlaczego mówisz do mnie tak protekcjonalnie...? nie mam 15 lat, popełniłam błąd odstawiając leki, ale oczekuję jakiejś sensownej odpowiedzi od osób o podobnych doświadczeniach