Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niunia1410

BADANIE MOCZU

Polecane posty

Przy robieniu mi wymazu z pochwy wykryto u mnie bakterie PROTEUS PENNERI. Ponieważ od dłuższego juz czasu bardzo mnie boli dół brzucha łącznie z dziwnym kłuciem i ciągnięciem od pęchęrza. Postanowiłam zrobić sobie też badanie moczu. i oto są wyniki Przejrzystość - zupełna Barwa - słomkowa pH - kwaśny Ciężar właściwy- 1010 Azotany - nieobecne Białko -nieobecne mg/dl Glukoza - nieobecna mg/dl Ciała ketonowe-nieobecne mg/dl Urobilinogen - w normie mg/dl Bilirubina - nieobecna mg/dl Osad moczu Nabłonki płaskie- pojedyncze Leukocytu -0-1 Bakterie - nieliczne Bardzo proszę o informację czy mam prawidłowy wynik tego badania i wszystko jest dobrze. Pozdrawiam

Gość nie, nie jesteś
Niestety będziesz musiała iść dop lekarza, bo tu lekarze nie siedzą i nikt nie odpowiada na pytania odnośnie wyników badań, bo nikt na nich się nie zna. Inne ogólne pytania, to jeszcze na nie odpowiedzi dostaniesz, ale tego typu pytania, to nawqet nikt się nie podejmuje, bo trzeba mieć ogromną wiedzę, aby się na tematy wyników badań wypowiadać.

Gość kupowanie butów
dobry wynik badania moczu jeszcze nie świadczy, że wszystko jest ok.

PYTAM SIĘ TUTAJ BO JUŻ ZACZYNAM CHYBA DOSTAWAĆ NA GŁOWĘ . Szukam przyczyny na moje złe samopoczucie. Jestem coraz bardziej słaba mam ból przy dotykaniu moich kośći aż mi takie nerwy idą do palców Mam 37 lat i 11 letniego syna. Od 4 lat lecze się na niedoczynność tarczycy. TSH w tej chwili 0,675ulU/mL. przy dawce Euthyroxu 125 dziennie rano , mam też chorobę Hashimoto Anty-TPO-479,7 (przy wartościach referencyjnych 0-60) Latem miałam monitoring robiony WSZYSTKO BYŁO SUPER podawany też miałam dwa razy zastrzyk z PREGNYLU. No i to też nie przyniosło rezultatów. W kwietniu 2011 roku miałam robione badanie prolaktyny tzw TEST Z MPC oznaczenie PRL w czasie 0 min,60min,120min. A oto wyniki -4,9ng/ml po 60min 127,6 po 120 min 82,4 no i pani doktor stwierdziła Hyperprolaktynemie czynnościową brałam Bromergon 2*dz 1 tabl do września 2011r. Mąż zrobił sobie badanie nasienia ale tutaj u niego wszystko wyszło super. Mam mieć teraz robione badanie HSG. Na wymazie z pochwy wyszło że mam bakterię Proteus penneri.

co do tarczycy i hormonów niestety nie pomogę, bo nie znam nawet norm