Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....mama_ali....

Co robić ???

Polecane posty

Gość ....mama_ali....

Moja 9 miesięczna córcia nie chce pić mleka... Karmie ją bebiko2 oprócz tego zjada żupki warzywne, owoce świeże, kaszki na mleku, przekąski ale gdy widzi butle od razu jest rozpacz na całego, odwracanie głowy i za nic w świecie nie wypije. Rano zaledwie 150 w dodatku na dwa razy, natomiast wieczorem nic. Próbowałam już sposobów z dosypaniem kaszki, podawanie łyżeczka, dodanie jogurtu... Czy macie jakieś sposoby ? Może podawać jej jakieś jogurty, preparaty witaminowe ?

Gość dawny zyeb_
jako król forum ogólnego w tych godzinach, radziłbym Ci spytać w innych działach, na pewno nie na dyskusji ogólnej. Tu Ci będą pisać o tym jaka matką złą jesteś

Gość no i co ze nie chce???
9 miesieczne dziecko to nie niemowlak,dawaj jej inne rzeczy,organizm widocznie sam sobie reguluje co chce,zamiast mleka jakaies sniadanko nie wiem,jajko na miekko,troche wedliny drobiowej,zastap czyms to nieszczesne melko i nie wpychaj dzieciakowi na sile

Gość no i co ze nie chce???
moze serek danio,danonki?cos co 9 miesieczniak moze i lubi,chcialabys zeby ktos na sile wpychal ci cos przed czym masz awersje??

Gość je kasze na mleku,zupy,owoce
wiec jaki problem? nie dawaj jej mleka

Gość ....mama_ali....
Wszelkie serki typu danonki mają w sobie mnóstwo cukru i konserwantów, nie chce jej jego podawać. A mleko ma wiele witamin i składników odżywczych dlatego chciałabym żeby piła. Ostatnio wychodzą nam 4 górne ząbki, może od tego ?

Gość zerowainteligencja
zerowa inteligencja takich ludzi co to piszą takie tematy. i tacy właśnie ludzie rodzą dzieci///

Gość zerowainteligencja
jak dziecko czegoś nie chce, to nie wmuszasz na siłe. wspolczuje w przyszłości, dziecko bedzie takie samo jak mamusia,,,

Gość ....mama_ali....
Ja nie zmuszam jej do picia mleczka, po prostu na ten wiek powinna pić więcej. Podając łyżeczkę bądź butelkę sprawdzam czy będzie chciała jeść, jeśli nie wtedy robię kaszke i jest ok, a nie że płacze to na siłę wpycham. Nie róbcie że mnie wyrodnej matki. Zero zrozumienia:-/

Gość hrshs
a może zmień jej mleko na inne, może to jej nie smakuje, albo do mleka dodawaj trochę kaszki np. waniliowej, może takie jej przejdzie

Gość dawny zyeb_
mówiłem Ci, że nie nalezy pisac na forum ogolnym. tu sa same prostaki i zyeby jak ja. osiwiejesz zanim dostaniesz odpowiedz. a co do mleczka to pogadaj może z kimś kto sie moze orientowac albo lepiej napisz na jakims forum, wpisz sobie w google fora dla mam.

Gość mazureczka9
odstaw to na jakis czas i daj zamiennik, ale z gory mowie, nie wiem czy to o to chodzi

Gość ruda małpa xx
Ja Ci odpiszę, bo miałam ten sam problem z córką. Od kiedy wprowadziłam do jej diety zupki warzywne odrzuciła mleczne papki zupełnie...Jeszcze wcześniej, niż Twoje dziecko. Jadła 3xdziennie zupę i jarzyny. Za mięsem i ziemniakami poszłaby w ogień...To nie jest żaden problem... Poszukaj innego źródła białka (jajko, twarożek,mięso). Po jogurcie, czy słodkawym serku można dziecku umyć zęby. Swoją drogą, to nie dziwię się tym maluchom, że spróbowawszy "normalnego jedzenia" nie chcą jeść tych obrzydliwych ciaparyg...:D I jeszcze jedno: Moja córa- to dziś-wysoka(174cm) i dorodna 16-letnia panna. Ma zdrowe zęby, mocne kości i prościutki kręgosłup. Odrzucenie mleka(do dziś pije je rzadko) i tych papek w niczym jej nie zaszkodziło...:D

Gość ....mama_ali....
Ruda małpa- dziękuję za zrozumienie:-). Martwię się o nią żeby wszystko było ok. Wiele razy nad tym myślałam. Każda matka powinna to rozumieć. Dbamy o nią jest naszym promykiem, długo się o nią staraliśmy było zagrożenie że ją stracimy dlatego być może jestem przewrazliwiona. Zobaczymy jak będzie dalej. Jeśli nie będzie chciała mleczka może jajeczko na parze z chlebkiem o poranku....

Gość ruda małpa xx
Jajko to dobry pomysł (moja córa też zawsze je lubiła). Można też poszukać jogurtów, czy serków (bez dodatków, czystych) i "wzbogacić je" samemu tym, co dziecko lubi (np.owocami). :)

Gość ruda małpa xx
Poszukaj w internecie, bo jest mnóstwo stron dotyczących żywienia małych dzieci. 9-miesięczny maluszek może już sporo zjeść, bo to czas, gdy zaczyna przeżuwać pokarmy stałe.:)

Gość ruda małpa xx
Chlebek z masłem(takim prawdziwym :D) Wiele produktów zawiera białko...:)

Gość ...Mama_ali...
Ruda- dziękuję za rady:-)Biały Twarożek ze sloiczkiem owocowym też może być, co jeszcze można dodać aby twarog nabrał smaku ? Owsianka na mleku z dodatkiem owoców ? Co jeszcze można podać ? Macie pomysły ?

Gość ...Mama_ali...
A czy nie jest za mała na śmietane ?